Gündem Fransa Büyükelçisi ve konsolosu hakkında suç duyurusu! 'Kasayı açıp paraları aldılar'

Fransa Büyükelçisi ve konsolosu hakkında suç duyurusu! 'Kasayı açıp paraları aldılar'

12.01.2022 - 15:22 | Son Güncellenme:

İstanbul Beyoğlu’ndaki Fransa Başkonsolosluğu içinde bulunan kafenin işletmecisi Servet Bayram, Fransa Türkiye Büyükelçisi Herve Magro ve Fransa İstanbul Başkonsolosu Olivier Gauvın hakkında kira sözleşmesinin haksız şekilde feshedildiğini ve yokluğunda yapılan aramalarda kişisel eşyalarının arandığı gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu. Bayram’ın avukatı ise işletme sahibinin yokluğunda kasanın açılarak içindeki paraların da alındığını iddia etti.

Damla GÜLER / İSTANBUL - İstanbul Beyoğlu’ndaki Fransa Başkonsolosluğu içinde bulunan kafeyi kiralayarak işletmeye başlayan Servet Bayram avukatları aracılığıyla savcılığa sunduğu dilekçede, 22 Mart 2021 tarihinde Fransa Büyükelçiliği’nin kendisine gönderdiği bir mektup ile kira sözleşmesini tek taraflı feshettiğini belirtti. Yasada belirtilen sebeplerle dava açılıp tahliye kararı alınmadan kira sözleşmesinin feshedilemez olduğunu belirten Bayram, büyükelçiliğe fesih kararının hukuka uygun olmadığı yönünde cevap verdiğini dilekçesinde anlattı.

Haberin Devamı

“GİRİŞLERİMİZ CEBREN ENGELLENDİ”

Buna rağmen kendisine yine de ihtar gönderildiğini dilekçesinde belirten Servet Bayram, 1 Ağustos 2021 tarihinde kendisinin ve çalışanlarının Fransa Başkonsolosluğu içinde bulunan işletmeye girişlerinin cebren engellendiğini belirtti. Kiralanan kafe içinde noter huzurunda yasadışı arama yapıldığı anlatılan dilekçede, “Müvekkil kiracı olarak kullandığı taşınmaza yabancı devlet otoritesi kullanılarak alınmamış, üstüne bir de yokluklarında tespit yapılmış firmanın kasası dahi bu tespitte açılmış, kişisel eşyaları aranmıştır” denildi.

“CEZALANDIRILSINLAR”

Dilekçede, Fransa İstanbul Başkonsolosu Olivier Gauvın, Fransa Türkiye Büyükelçisi Herve Magro ve işletmede yapılan aramaya katılan noter ile avukat hakkında, “konut dokunulmazlığını ihlal”, “iş ve çalışma hürriyetini ihlal”, “hakkı olmayan yere tecavüz”, “görevi kötüye kullanma”, “özel hayatın gizliliğini ihlal” ve “kişisel verileri hukuka aykırı olarak ele geçirme” suçlarından dava açılması talep edildi.

Haberin Devamı

“MADDİ MANEVİ KAYIPLARIMIZ OLDU”

Suç duyurusunun savcılığa verilmesinin ardından basın açıklaması yapan Servet Bayram, “Fransız hükümeti ya da başkonsolosluk tarafından Ağustos sonundan beri yaşadığımız ciddi bir hukuksuzluk var.  Tek taraflı sözleşme feshi yaşadık. Ağustos ayından beri kendi işletmemize giremiyoruz. Maddi, manevi kayıplarımız oldu. Bununla ilgili gerekli işlemleri başlattık” dedi.

“BUNLARIN HEPSİ SUÇ”

Bayram’ın avukatı Murat Sofuoğlu ise, kafedeki eşyaların konsolosluk tarafından bir depoya kaldırıldığını söyleyerek, “Bu arada kasayı açmış ve paraları da almışlar. Bir emaneti aldıklarını söylüyorlar, 500 lira para çıkmış. Tabi biz bilmiyoruz bizim yokluğumuzda yapılmış bir işlem bu. Girişimizi engellediler, bunların hepsi suç. Burada elimizde kira kontratı var, kira kontratına rağmen girişimizi engelliyorlar, içerideki mallarımızı vermiyorlar. Kasayı açıp paraları, emaneti aldıklarını söylüyorlar” dedi.