Gündem Futboculara para dağıtmasını engelleyen Kulüp Başkanını gözaltına aldırdı

Futboculara para dağıtmasını engelleyen Kulüp Başkanını gözaltına aldırdı

02.04.2008 - 18:58 | Son Güncellenme:

.

Futboculara para dağıtmasını engelleyen Kulüp Başkanını gözaltına aldırdı

MUĞLASPOR'un antrenmanı sırasında futbolculara prim dağıtmak isteyen Vali Yardımcısı Gürkan Karaman, kendisine engel olan Kulüp Başkanı Hamza Akercan'ı gözaltına aldırdı.

Haberin Devamı

Olayı öğrenen İl Emniyet Müdürü M. Emin Körpe, Başkan Akercan'ın serbest bıraktırırken, Başkan Akercan'ı gözaltına alan polisler hakkında idari işlem yapacağını açıkladı.

TFF 3'üncü Lig 3'üncü Grup takımlarından Muğlaspor'un bugün saat 14.00'te başlayan antrenmanı sırasında Vali Yardımcısı Gürkan Karaman sivil polislerle birlikte Atatürk Stadı'nda geldi. Vali Yardımcısı Karaman, koruması aracılığı ile geçen hafta alınan Tavşanlı Linyitspor galibiyetinin primi olarak futbolculara zarf içinde para dağıtmaya başladı. Ancak Kulüp Başkanı Hamza Akercan, "Bu kulübün bir yönetimi varken, bizden kimse izinsiz para dağıtamaz" diyerek olaya engel olmaya çalıştı. Bunun üzerine Vali Yardımcısı Karaman, yanındaki polislere talimat vererek, Akercan'ı gözaltına aldırdı. Saha içinde yaşanan itiş kakış sonrası yaka paça gözaltına alınan Hamdi Akercan, Hamdibey Karakolu'na götürülerken, Teknik Direktör Ercan Ertemçöz ve futbolcular da soyunma odasına gitti.

Gelişmeleri telsizden duyarak Atatürk Stadı'na gelen İl Emniyet Müdürü M. Emin Körpe, olay hakkında gerekli bilgileri aldıktan sonra Başkan Akercan'ı gözaltına alan polisleri azarladı. "Polis kimsenin uşağı değildir. Suçu günahı olmayan insanları gözaltına alamaz" diyen Körpe, Hamza Akercan'ın serbest bırakılarak stada getirilmesi talimatını verdi. Polis tarafından Atatürk Stadı'na getirilen Hamza Akercan, ortamın yatışmasından sonra Vali Yardımcısı Gürkan Karaman'dan şikayetçi olmak üzere bu kez kendi isteği ile karakola gitti. Emniyet Müdürü M. Emin Körpe ise olaya karışan polisler hakkında idari işlem yapacağını açıkladı.

Daha önce Mustafa Hükkamoğlu başkanlığındaki yönetim kurulunda Mali Asbaşkan olarak görev yapan Hamza Akercan, o dönemde yine Vali Yardımcısı Gürkan Karaman'ın kulübe gelerek futbolculara para dağıtmasına tepki gösterip istifa etmişti. Hamza Akercan, 13 Mart'ta yapılan olağanüstü genel kurulda aday olarak başkanlığa seçilmişti.

MUĞLA'DAN KULÜP BAŞKANI'NIN GÖZALTINA ALINMASINA TEPKİ

Vali Yiğenoğlu, Başkan Hamza Akercan'ı gözaltına aldıran Vali Yardımcısı Karaman'ın yetkilerini aştığını söylerken Belediye Başkanı Gürün, "Bu Muğla halkına hakarettir" dedi. Eski başkanlar da olayı kınadı.

MUĞLASPOR'un pazartesi günü yapılan antrenmanında Vali Yardımcısı Gürkan Karaman'ın futbolculara prim dağıtmasına karşı çıkan Kulüp Başkanı Hamza Akercan'ın yaka paça gözaltına alınmasına tepkiler arttı.

Gelişmelerden büyük üzüntü duyduğunu söyleyen Vali Lütfi Yiğenoğlu, yardımcısı Gürkan Karaman'ın yetkilerini aştığını belirtti, "Kamera kayıtları ve fotoğrafları inceliyoruz. Gereken yapılacak" dedi. Olaya tepki gösteren Belediye Başkanı Osmar Gürün ise, "Suçsuz bir insanın, hele bir kulüp başkanının yaka paça gözaltına alınması affedilemez. Bu hareket, 41 yıllık Muğlaspor Kulübü'ne ve Muğla halkına yapılmış bir hakarettir" diye konuştu.

Eski kulüp başkanları Özer Kırkan, Etem Çağlayan, Erol Kutlay, Önder Kaytan ve Hamdi Yücel Gürsoy ise Hamza Akercan'ın gözaltına alınmasını kınadı. Olayın planlı olduğunu iddia eden Özer Kırkan, "Sahaya yanında 4-5 sivil polisle gelen Vali Yardımcısı Gürkan Karaman, yöneticilerin önünde futbolculara para dağıtarak bu olaya zemin hazırlamıştır. Hangi başkan olsa, aynı tepkiyi gösterir. Muğlaspor camiası Hamza Akercan'ın arkasında" dedi.

Bu arada pazartesi gecesi olağanüstü toplanan Muğlaspor Yönetim Kurulu, Vali Yardımcısı Gürkan Karaman konusunda İçişleri Bakanlığı'na şikayet dilekçesi gönderdi. Kamera kayıtları ve fotoğrafları da bakanlığa gönderdiklerini söyleyen Başkan Akercan, "Bu olay, bana değil, Muğlaspor Kulübü'ne ve Muğla halkına yapılmış bir hakarettir. Gürkan Karaman yetkilerinin dışına çıktı. Bizim tek amacımız Muğlaspor'u amatör kümeye düşmekten kurtarmaktır. Bu uğurda bedel ödemeye hazırız" diye konuştu.

İKİ YÖNETİCİ İSTİFA ETTİ

MUĞLA'da Vali Yardımcısı Gürkan Karaman'ın futbolculara prim dağıtmasına engel olmak istediği için gözaltına alınan Muğlaspor Başkanı Hamza Akercan'a destek amacıyla iki yönetici görevlerinden istifa etti.

Mali Komite Üyesi Mustafa Sağlam ile Bölge Temsilcisi Hamza İlhan, Başkan Akercan'a yapılan hareketi Muğlaspor Kulübü ve Muğla halkına yönelik hakaret olarak kabul ettiklerini belirterek, "Vali Yardımcısı Gürkan Karaman'a gereken ceza verilmeden görevimize dönmeyeceğiz" diye açıklama yaptı.

Konunun takipçisi olduğunu dile getiren AKP Muğla Milletvekili Yüksel Özden, "Devleti temsil eden bir vali, böyle hareket edemez" derken şöyle konuştu:

"Olayla ilgili görüntü ve fotoğrafları İçişleri Bakanlığı'na vereceğim. Devletin valisinin yaptığı yanlışı görmezden gelemeyiz. Devlet böyle olmamalı, böyle gösterilmemeli. Olayın peşini bırakmayacağım. Gereken yapılacaktır."

Bugün (çarşamba) Muğla Valisi Lütfi Yiğenoğlu'nu ziyaret eden Başkan Hamza Akercan, Vali Yardımcısı Gürkan Karaman hakkında, İçişleri Bakanlığı'na gönderilmek üzere şikayet dilekçesi verdi. Karaman hakkında soruşturma başlatacağı öğrenilen Vali Yiğenoğlu, bundan sonra Muğlaspor'la ilgili konulara Vali Yardımcısı Recep Yüksel'in ilgileneceğini açıkladı.

KOMİSERİN GÖREV YERİ DEĞİŞTİ



Muğlasporlu futbolculara dağıtmasına karşı çıkan Kulüp Başkanı Hamza Akercan'ı Vali Yardımcısı Gürkan Karaman'ın talimatı ile gözaltına alan Komiser Törehan Mollaoğlulları, başka göreve atandı. İl Emniyet Müdürü M.Emin Körpe, Asayiş Şube Müdürlüğü Ekipler Amirliği'nde görevli Mollaoğuları'nı yine aynı şubenin İdari Büro Amirliği emrine verdi.

Bu arada yönetimin olay tarihinde külübü küçük düşürücü davranışlarda bulundukları gerekçesiyle futbolculardan Murat Aslan ve Neşat'ı kadro dışı bırakmak istemesi krize yol açtı. Kararın kendisine yazılı olarak tebliğ edilmesini isteyen Teknik Direktör Ercan Ertemçöz, yönetimden bu yönde bir yazı gelmemesi üzerine iki oyuncuyu antrenmana dahil etti.