Gündem Gazanfer Bilge son yolculuğuna uğurlandı

Gazanfer Bilge son yolculuğuna uğurlandı

23.04.2008 - 16:12 | Son Güncellenme:

.

Gazanfer Bilge son yolculuğuna uğurlandı

Karaciğer rahatsızlığı nedeniyle vefat eden olimpiyat şampiyonu eski milli güreşçi Gazanfer Bilge, Marmara Üniversitesi İlahiyet Fakültesi Camii'nde öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından defnedileceği Kocaeli'nin Karamürsel İlçesi'ne bağlı Dereköy Beldesi'ne götürülmek üzere yola çıkarıldı.

Haberin Devamı

85 yaşında vefat eden Gazanfer Bilge'nin cenaze törenine, Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, eski Demokrat Parti Genel Başkanı Mehmet Ağar, eski bakanlardan Sadettin Tantan, Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Başkanı Togay Bayatlı, spor kulüplerinin temsilcileri, Grekoromen Güreş Yıldız Milli Takım sporcuları, güreş camiasının önemli isimleri ve ailesi katıldı.

Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu, Gazanfer Bilge'nin müstesna bir kişiliğe sahipolduğunuti. Gazanfer Bilge'yi kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz. Olimpiyat şampiyonu olarak Türk milletini gururlandırmış, spor aleminin şeref listesinde çok saygın bir yere sahip olmuştur. Sporculuğunun yanı sıra bir eğitim gönüllüsüydü. Yaptığı hayırseverliklerle Türk eğitimine ve sporuna önemli tesisler kazandırdı. O'nun gençlere bir seslenişi var. Orada diyor ki; 'Vergisini eksiksiz ödeyenleri, kahramanları ve vatanseverleri alkışlayın'. O bir kahramandı, vatanseverdi gönlümüzden gelen bütün coşkuyla onu alkışlıyoruz. Onu unutmayacağız, yaşatacağız. Türk sporcularına örnek olacak mümtaz bir şahsiyetti. Allah'tan rahmet diliyoruz" dedi.

Haberin Devamı

Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül ise Türk sporunun abidevi şahsiyeti ve gelmiş geçmiş en büyük isimlerinden birisi olarak belirttiği Bilge'yi kaybetmenin üzüntüsü içinde olduklarını belirterek, "Yalnız Türk sporuna değil, aynı zamanda bıraktığı eserlerle eğitim ve sosyal hayatımıza özellikle Karamürsel'e unutulmayacak hatıra bıraktı. O'nun okullarında yetişecek gençlerimiz diplomalarında onun isimini bütün hayatları boyunca yaşatacaklar. Başımız sağolsun" diye konuştu.

TMOK yayınlarından çıkan Cem Atabeyoğlu'nun hazırladığı "Dünya ve Gönüller Şampiyonu Gazanfer Bilge" adlı kitap da cenazeye gelenlere dağıtıldı.

Bilge'nin cenazesi namazın ve okunan duaların ardından defnedilmek üzere Kocaeli'ye doğru yola çıkarıldı.