Gündem Gazeteci Oğuz Güven hakim karşısına çıktı

Gazeteci Oğuz Güven hakim karşısına çıktı

15.09.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper’in trafik kazasında ölümüne ilişkin Cumhuriyet Gazetesi’nin twitter hesabında yapılan paylaşım gerekçesiyle hakkında “Terör örgütünün propagandasını yapmak” ve “Terör örgütlerinin yayınlarını basmak veya yayınlamak” suçlamasıyla dava açılan Cumhuriyet Gazetesi İnternet Sitesi Genel Yayın Yönetmeni Oğuz Güven ilk kez hakim karşısına çıktı.

Gazeteci Oğuz Güven hakim karşısına çıktı

Savunmasına başlamadan önce kazaya ilişkin haber görüntülerini heyete izleten Oğuz Güven, başlık atılmasında gazetecilik merak ve şüphesiyle hareket ettiklerini söyledi. Güven, internet medyasındaki rekabetin getirdiği acelecilikle hatalar olabileceğini belirterek “Yanlış anlaşılmaya yol açılabilecek bir anlam düşüklüğü yaşanmıştır. Kasıt, istem yoktur. 52 saniye sonra bu hatayı gördüm, sildirdim” dedi. Güven, “İddia edildiği gibi Gülen cemaati propagandası yapmak istesek haber içerisinde örgüt olarak bahsetmezdik” dedi.

Haberin Devamı

Güven, bir gün sonra kazayla ilgili haber yapan gazetelerin başlıklarını da göstererek “Görüldüğü gibi kazadan 8-9 saat sonra çıkan gazetelerde ‘kağıt gibi ezdi’, ‘biçti’ kelimeleri kullanılmıştır. Onlara neden dava açılmadı. Nedense ben tutuklandım” dedi.
Mahkeme heyeti, esas hakkındaki görüşünü hazırlaması için dosyanın savcıya verilmesine karar vererek duruşmayı erteledi.