Gündem Gaziantep’te düğüne canlı bombalı saldırı!

Gaziantep’te düğüne canlı bombalı saldırı!

20.08.2016 - 23:11 | Son Güncellenme:

Gaziantep’te bir düğün salonunda canlı bomba saldırısı düzenlendi. Gaziantep Valiliği'nden yapılan açıklamada saldırıda 22 kişinin hayatını kaybettiği, 94 kişinin de yaralandığı belirtildi. Ak Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan saldırıyı bir canlı bombanın gerçekleştirdiğini açıkladı.

Gaziantep’te düğüne canlı bombalı saldırı

Gaziantep Valiliği'nden yapılan açıklamada saldırıda 22 kişinin hayatını kaybettiği ve 94 kişinin de yaralandığı açıklandı.

AK PARTİLİ ERDOĞAN: CANLI BOMBA SALDIRISI

Gaziantep Ak Parti Milletvekili Mehmet Erdoğan, CNN TÜRK'e yaptığı açıklamada saldırıda ölen ve yaralananlar olduğunu ilk gelen bilgiye göre saldırının canlı bomba ile gerçekleştirildiğini söyledi. Erdoğan, "Darbe girişimi başarsız olunca özellikle dikkatleri bu bölgeye çekiyorlar. Çünkü bir hedefleri var bu hedefleri için ellerinden geleni yapıyorlar ama boğulacaklar. Türkiye terör örgütlerinin tamamına kendisini kapatmış bir ülke. Teröre karşı bir parti hariç büyük bir dayanışma var. Biz teröre karşı geri adım atmayacağız" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

CHP Gaziantep Milletvekili Mehmet Gökdağ, validen aldığı bilgiye göre patlamada 13 kişinin hayatını kaybettiğini, çok sayıda kişinin yaralandığını söyledi. CHP'li Gökdağ, saldırıyla ilgili yaptığı açıklamada, "Vali beyin bize söylediği, 13 ölü ve çok sayıda yaralı olduğu söylendi" dedi.



BAŞBAKAN YARDIMCISI ŞİMŞEK: AŞAĞILIK BİR ŞEY

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, 'Milletimizin başı sağ olsun. Allah'tan sabırlar diliyorum. Gaziantep bunu hiçbir zaman hak etmedi. Öyle görülüyor ki son dönemde Türkiye hakikakten bir törör tehditi ile karşı karşıya ama teröre taviz vermiyeceğiz. Düğün yerine saldırıda bulunmak aşağılık bir şey. Sayın Başbakanımız ile olayları biraz değerlendirdik . Bu menfur olaydan sonra Gaziantep'e geçmek üzere havalimanına geçtim şu anda.' diye konuştu.

IŞİD ŞÜPHESİ

Sokak düğünün Siirt Pervari ilçesindekileri vatandaşların düğünü olduğu ve canlı bomba saldırısının IŞİD ile ilişkili olabileceği bilirtiliyor.

Haberin Devamı

Öte yandan bugün Gaziantep'in Karkamış bölgesinden Türkiye'ye bir roketin atıldığı ve Türkiye'nin jet hızıyla karşılık verdiği biliniyor. Sınırın öte yanında da Özgür Suriye ordusununu IŞİD'e yönelik bir operasyon hazırlığında olduğu belirtildi. Bu nedenle IŞİD'in bu saldırıyı gerçekleştirmiş olabileceği de bölgeden kaynakların bildirdiği bilgiler arasında yer alıyor.

Karkamış'taki sınır bölgesindeki boş araziye 9 havan mermisinin de düştüğü gelen bilgiler arasında...

YAYIN YASAĞI

Öte yandan RTÜK, Gaziantep'teki terör saldırısına ilişkin geçici yayın yasağı getirdi.