Gündem Gaziantep'in kutnu kumaşı Londra'da görücüye çıktı

Gaziantep'in kutnu kumaşı Londra'da görücüye çıktı

15.02.2014 - 19:07 | Son Güncellenme:

Türk tasarımcı Serap Pollard Londra moda haftasının ikinci gününde Gaziantep yöresine ait Kutnu kumaşı ile dikkatleri üzerinde topladı. Pollard 2014/15 sonbahar kış sezonu için hazırladığı "AW15 Kutnu " yeni çevreye uyum sağlamak temasını esas aldığı zengin koleksiyonunu moda severlere tanıttı.

Gaziantepin kutnu kumaşı Londrada görücüye çıktı

Pollard Kutnu kumaşının çok renkli bir kumaş olduğunu belirterek "kutnuyu gri ipek şifonla karıştırdım. Londra'nın grisi. koleksiyonunu teması da bu zaten kültürler arası uyum sağlama. Çok kültürlü bir dünyada yaşıyoruz. Küreselleşme hızla ilerliyor. Kültürler birbirlerini etkiliyor. Kutnu ve Londra'nın grisi. Kutnu kumaşları Türkiye'de yapıldı, hepsi el emeği. Düşünün bir kişi bütün gün çalışsa ancak bir metre üretebiliyor bu kumaştan. Bu yüzden koleksiyonun tamamlanması oldukça zaman aldı. " dedi.

Haberin Devamı

Gri, yeşil ve pullu ipek sifon kumaşların kutnu ile birleştirilmesinden oluşan koleksiyon moda severlerin beğenisini kazandı.
Organik ve eko dostu kumaşlarla yaptığı çalışmaları ile dünyada ün yapan Türk tasarımcı Pollard tasarımlarının hem organik hem doğaya dönüşebilen kumaşlar olduğunu belirterek, "Üstelik zero waste özelliği taşıyan giysiler. Bütün bu özelliklerin yanı sıra oldukça modern ve moda renklere sahipler" dedi.40 parçalık koleksiyonda ayrıca kutnu dan yapılan kabarık kollar, ve ayakkabılar dikkat çekti.

Londra Büyükelçisi Ünal Çeviköz de defileyi izleyenler arasındaydı.

Türkiye'de doğan Serap Pollard Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Moda tasarımı bölümünü dereceyle bitirdi. Öğrencilik yıllarında başarılı çalışmaları ile dikkat çekti.bir çok uluslararası yarışmada başarılar elde etti.
2000 yılında Londra'ya taşınmaya ve eğitimine orda devam etmeye karar verdi “London College of Fashion ve Central St. Martins College” de eğitimine devam etti. 2011 yılında University of the Arts London' da Tekstil bölümünde Master yaptı
Londra’da 10 yıl sektörün önde gelen firmalarıyla (Laura Ashley vs.) çalıştı. Çalıştığı firmalar adına uluslararası fuarlara katılıp koleksiyonlarını sergiledi. Dünya'nın önde gelen firmalarında çalışarak kendisini Londra'da tekstil dünyasında tanıttı. Geçtiğimiz yıl dünyanın top modellerini giydiren kişi oldu. Pollard ayrıca Kastamonu'nun selalmaz kumaşları ile yaptığı defilesinde dikkatleri üzerinde toplamıştı..