Gündem GBT sorgulama işlemleri artık internetten yapılabiliyor!

GBT sorgulama işlemleri artık internetten yapılabiliyor!

17.10.2016 - 09:15 | Son Güncellenme:

Sabıka kaydı belgesini internetten de alabilmeyi getiren GBT-sabıka kaydı sorgulama işlemi 7 gün 24 sat gerçekleştirilebiliyor. İnternette GBT-sabıka kaydı sorgulama işlemi e-Devlet sistemi üzerinden gerçekleştirilebiliyor. E-Devlet sistemi üzerinden yapılan GBT-sabıka kaydı sorgulama işlemi ile alınan sabıka kaydı belgesinin yasal ve resmi geçerliliği bulunuyor.

GBT sorgulama işlemleri artık internetten yapılabiliyor

Teknolojinin günlük yaşamın her alanında son derece aktif şekilde kullanılmakta olan internet hizmetleri çerçevesinde vatandaşlar artık kamu işlemlerini dahi internet hız ve kolaylıklarından yararlanarak gerçekleştirebilme şansına sahip olabiliyor. Özellikle de vatandaşların en sık gerçekleştirmekte oldukları sabıka kaydı sorgulama işlemi dahi artık sanal platforma taşınıyor. Elektronik ortam üzerinde yer alan her bir kamu kurum ve kuruluşunun dijital kamu hizmet uygulaması sayesinde vatandaşlar artık her türlü kamu işlemi konusunda internetin hızlı işlem ve pratik işlem kolaylıklarından yararlanabilme şansına sahip olabiliyor.

GBT – SABIKA SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

YARGITAY DOSYA SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Her geçen gün büyük bir hız ile gelişen ileri nesil teknolojileri çerçevesinde artık vatandaşların yaşamlarının neresinde olursa olsun internet ortamına erişim sağlayabilme şansına sahip olabilmesi kamu kurum ve kuruluşları tarafından internet ortamı üzerinde hizmete açılan dijital hizmet uygulamaları aktif şekilde kullanılıyor. İnternet ortamında yer alan en popüler kamu hizmet uygulamalarından birisi olarak ön plana çıkan online sabıka kaydı sorgulama hizmet uygulaması ise Türkiye’de vatandaşların pek çok yasal işlemi konusunda aktif şekilde kullanmak durumunda olduğu sabıka kaydı belgesini çok daha kolay ve çok daha pratik bir şekilde internet ortamı üzerinden alabilmesini sağlıyor.

Adalet Bakanlığı tarafından elektronik ortam üzerinde hizmete açılan online GBT sorgulama hizmet uygulaması ile birlikte artık internetten sabıka kaydı belgesinin çıktısının kolay bir şekilde alınabilmesi mümkün hale geldi. İnternet ortamı üzerinde yer alan sanal devlet portalı e-Devlet sistemi üzerinden 7 gün 24 saat gerçekleştirilebilmekte olunan Adalet Bakanlığı’nın online sabıka kaydı sorgulama işlemi sayesinde artık vatandaşlar güncel sabıka kaydı belgelerini yasal geçerliliği olabilecek şekilde çıktısını alabilme şansına sahip olabiliyor. Vatandaşların pek çok bankacılık işleminde ya da standart iş başvuruları sırasında ihtiyaç duyabildiği ilk belgelerin başında gelen sabıka kaydı belgesi internet ortamında yer alan sanal devlet portalı üzerinden güvenli GBT sorgulama işlemi ile sadece dakikalar içerisinde alınabiliyor.

Sanal platform üzerinde yer alan her bir kamu kurum ve kuruluşunun hizmet uygulamasını tek bir portal içerisinde bir araya getirmekte olan sanal devlet portalı e-Devlet sistemi üzerinden güncel sabıka kaydı belgesinin alınabilmesi için yapılabilen online GBT sorgulama işlemi öncesinde vatandaşların e-Devlet şifresi ile giriş yapmaları gerekiyor. Vatandaşlar e-Devlet kimlik doğrulamalarını dilerlerse e-Devlet Kapısı’nın diğer yüksek güvenlikli giriş yöntemleri olan mobil imza ile giriş, e-imza ile giriş, T.C. kimlik kartı ile giriş ve internet bankacılığı ile giriş yöntemlerinden herhangi birisini kullanarak da gerçekleştirebiliyor. Adalet Bakanlığı’nın e-Devlet sisteminin e-hizmetler sayfasında bulunan ‘Adli Sicil Kaydı Sorgulama’ ekranından gerçekleştirilebilen sabıka kaydı sorgulama işlemi ile sabıka kaydı belgesinin güncel çıktısı alınabiliyor. Vatandaşların internet ortamında yer alan e-Devlet sisteminden alabildiği sabıka kaydı belgesi çıktısının yasal geçerliliğinin bulunuyor olması sayesinde iş başvuruları sırasında dahi bu belgeyi kullanabilme şansına sahip olabiliyor.