Gündem Gelin Pastası Nasıl Yapılır

Gelin Pastası Nasıl Yapılır

28.04.2018 - 13:21 | Son Güncellenme:

Bildiğiniz tüm pastaları unutun gelin pastası diğer pastalara göre hem yapımı kolay hem de oldukça hafif bir tatlıdır. Bu tatlı ile çay saatlerini şenlendire bileceğiniz gibi günlerinizde misafirlerinize muhteşem bir tat ikram olacaksınız.

Gelin Pastası Nasıl Yapılır

Mis gibi kabaran keki şekerli su ile yumuşatıp üstüne muhteşem kremasının sürdükten sonra süsleyerek misafirlerinizin yemesi için ikram edebilirsiniz. Oldukça basit ve de evde olan malzemeler ile rahatlıkla hazırlayabilirsiniz. Zahmetsizce oldukça lezzetli bir tarif ortaya çıkacak ve yedikçe yediren bir tat ortaya çıkacaktır. Tadan herkes muhakkak sizden tarif isteyecek bu şekilde yaptığınızın ne kadar lezzetli olduğunu anlayacaksınız.

Haberin Devamı

Gelin pastasının keki için malzemeler

· Dört tane yumurta

· Bir su bardağı şeker

· Bir su bardağı un

· Kabartma tozu

· Vanilya

· Islatmak için üç bardak süt ve bir tatlı kaşığı şeker karışımı

Gelin pastasının muhallebisi için malzemeler

· Bir litre süt

· Bir su bardağı şeker

· Üç yemek kaşığı un

· İki yemek kaşığı nişasta

· Bir paket kremşanti

· Süslemek için fındık

Gelin pastasının yapımı

İlk başta muhallebiyi hazırlayarak işe başlayalım. Tencereye soğuk sütü, unu ve nişastayı ekleyelim. Kaynayana kadar sürekli karıştırın. Sürekli karıştırmak hem dibinin tutmaması hem de pürüzsüz bir muhallebi olması için önemlidir. Kaynamaya başladıktan sonra beş dakika daha ocakta tutalım. Ocaktan alınan muhallebinin içine bir paket kremşanti dökün ve beş dakika mikser ile çırpın. Daha sonra soğuması için bir kenara bırakalım. Kek için karıştırma kabına yumurta ve şeker alın. İyice köpük olana kadar mikser ile çırpın. Köpük olan yumurtalara un kabartama tozu ve vanilyayı ekleyin ve tekrar karıştırın.

Haberin Devamı

İyice yağlanmış tepsiye karışımı dökün ve önceden ısıtılmış 175 derecedeki fırına koyun. Yaklaşık 25 dakika sonra kek pişmiş olacak. Pişen keki fırından çıkarttıktan sonra üç bardak sütün içine bir tatlı kaşığı şeker ilave edin ve karıştırın. Daha sonra kekin her tarafına eşit şekilde paylaştırın. Sütü çekmesini bekleyin. İyice çektikten sonra üzerine muhallebiyi dökün ve her tarafına eşit bir şekilde yayın. Pürüzsüz bir görünüm için spatula yardımı ile düzleştirin. Daha sonra ince çekilmiş fındık ile üzerini süsleyin. İsteğe bağlı olarak antep fıstığı ya da hindistan cevizi kullanabilirsiniz.