Gündem Gençlerin sesi olacağım

Gençlerin sesi olacağım

27.04.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

18 yaşından beri siyasetin içinde olduğunu belirten Güler, “Gençlerin problemleri nelerse onları Meclis’e taşıyacağız” dedi

Gençlerin sesi olacağım

Ak Parti’nin Tokat’ta üçüncü sıradan aday gösterdiği 27 yaşındaki Fatma Gaye Güler Milliyet'in sorularını yanıtladı.

Genç yaşta milletvekili adaylığına varan siyasi kariyeriniz nasıl başladı?

Üniversiteyi Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü’nde okudum. Bu nedenle İstabul’dan Ankara’ya geçtim. Ankara’ya geçmem siyasete başlamam için giriş oldu. 18-19 yaşlarında iken AK Parti Ankara İl Gençlik Kolları’nda siyasete başladım. Bu sene Ekim-Kasım aylarında Genel Merkez, Gençlik Kolları Genel Sekreteri oldum. Şu anda o görevime de devam ediyorum.

Haberin Devamı

Meclise girerseniz gündeme ilk getirmek istediğiniz konu ne?

Misyonumuz gençlerin sesi olmak. İkincisi yeni bir anayasa hazırlayacağız. Bu anayasada gençlerle ilgili hususlarda bizim de söz sahibi olmamamız düşünülemezdi. Konuşulması gerekenler neyse, gençlerin problemleri nelerse onları Meclis’e taşıyacağız. Ülkemiz çok ciddi atılımlar yaptı. Bunun gençlik ayağını kurmak iktidar partisi olarak bize düşüyor. Gençlerin sosyal vakitlerini geçirebilecekleri alanlar yaratma noktasında çalışmalar yapabiliriz.

Partilerin kadın aday politikalarını nasıl değerlendiriyorsunuz?

Kadınların siyaset sahnesinde yer alması böyle bir adım geç de atılmış olsa sevindirici bir şey. Bunu hangi parti yaparsa yapsın. Zira erkeklerin bazı şeyleri göremedikleri noktalarda farklı bir bakış açısıyla daha yaşanılabilir bir Türkiye’yi hanımlar erkek çalışma arkadaşlarına aktarabilirler.