Gündem Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar kurtarıldı

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar kurtarıldı

16.07.2016 - 08:25 | Son Güncellenme:

Bir grup asker darbe girişiminde bulundu. Önce Meclis üzerinde savaş uçağı uçtu, ardından İstanbul'da köprüler kapatıldı. Kısa süre sonra darbeci askerler MİT binası ve Genelkurmay'a helikopterle ateş açtı. Ankara'daki Özel Harekat Merkezi bombayla 2 kez vuruldu, 17 polis şehit oldu. TBMM havadan 4 kez vuruldu. Jandarma Genel Komutanlığı'nda 16 asi asker öldürüldü, 250 asker gözaltında. Cumhurbaşkanı Erdoğan sabah 06.30'da bir kez daha Atatürk Havalimanı'nda toplanan kalabalığa seslendi, "Durum normalleşene kadar meydanlardan ayrılmak yok" dedi. Darbecilerin merkez üslerinden olduğu belirtilen Ankara'daki Akıncı (Mürted) Hava Üssü basıldı ve Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar kurtarıldı. Genelkurmay Başkanlığın'dan çıkan 700'e yakın silahsız er ve erbaş polise teslim oldu. Genelkurmay Başkanlığı Karargahında bulunan bölücü FETÖ/PDY terör örgütü mensubu askerlerin, teslim olmak için müzakere talebinde bulundukları belirtildi.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar kurtarıldı

GENELKURMAY BAŞKANI HELİKOPTER'LE ÇANKAYA KÖŞKÜ'NE İNDİ

Haberin Devamı

10.43: Darbe girişimi esnasında rehin alınan Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar operasyonla kurtarıldıktan sonra ilk kez görüntülendi.

Başbakanlık'ın Twitter adresinden yayınanlanan mesajda, "Genelkurmay Başkanımız Hulusi Akar, sağ salim kurtarıldı ve şu anda Çankaya'da kriz merkezinde görevinin başındadır" ifadeleri kullanıldı.

AKINCILAR'DAKİ ASKERLER GÖZALTINA ALINDI

10.30: Darbecilerin merkez üslerinden olduğu belirtilen Ankara'daki Akıncı (Mürted) Hava Üssü'den Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar kurtarılmasının ardından bazı askerler gözaltına alındı.

Gece boyunca Ankara semalarında görülen ve TBMM, MİT, İç İşleri Bakanlığı gibi yerleri bombalayan uçakların Akıncı Hava Üssü'nden kalktığı belirtiliyor.

Haberin Devamı

İŞTE İLK GÖRÜNTÜLER

1563 TSK MENSUBU GÖZALTINDA

10.00: Adalet Bakanlığı, 1563 Türk Silahlı Kuvvetleri personelinin gözaltına alındığını açıkladı.

90 KİŞİ ÖLDÜ, 1154 YARALI

09.53: Anadolu Ajansı dün geceki olaylarda Türkiye genelinde 90 kişinin öldüğünü, 1154 kişinin de yaralandığını duyurdu.

GÖZALTI SAYISI 1374'E YÜKSELDİ

09.53: TBMM Başkanı İsmail Kahraman, darbe girişimi sonrası gözaltına alınanların sayısının 1374'e yükseldiğini açıkladı. İsmail Kahraman ayrıca üç partinin genel başkanlarının TBMM Genel Kurulu'nda konuşma yapacaklarını söyledi.

Kahraman, "Başbakan ve AK Parti Genel Başkanı Sayın Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli ile telefonla görüştüm. Üç genel başkan da saat 14.00'de olağanüstü toplanacak olan TBMM Genel Kurulu'nda konuşma yapacaklar" dedi.

700 ER-ERBAŞ TESLİM OLDU

09.49: Genelkurmay Başkanlığından çıkan 700'e yakın silahsız er ve erbaş polise teslim oldu. Genelkurmay Başkanlığının Necatibey Caddesi'nden teslim olmaya başlayan er ve erbaşlara su ve sigara götüren vatandaşlar, teslim oldukları takdirde zarar görmeyecekleri yönünde telkinde bulundu.

Vatandaşlarla görüşen erbaşlar ise rütbeliler tarafından "tatbikat var" denilerek kandırılıp, Genelkurmay Başkanlığına getirildiklerini söyledi. Teslim olan askerler önce TÜİK binasına, daha sonra da Polis Akademisine götürüldü.Bu arada bazı askerlerin ceplerinde bulunan mermileri, kendi istekleriyle polislere teslim ettiği görüldü.

Haberin Devamı

Yaklaşık 150 kişilik, silahlı mühimmata sahip bir grup asker ise Genelkurmay Başkanlığı içinde bekletiliyor.

GENELKURMAY BAŞKANLIĞI'NA OPERASYON DÜZENLENECEK

09.40: Anadolu Ajansı: Ekiplerin, FETÖ mensuplarını etkisiz hale getirmek amacıyla Genelkurmay Başkanlığı'na operasyon düzenleyeceği öğrenildi.

EGE ORDUSU KURMAY BAŞKANI TÜMGENERAL HAKBİLEN VE 12 ASKER GÖZALTINDA

08.58: TSK içerisinde bir grup askerin darbe girişiminde bulunmasının ardından İzmir’de Ege Ordusu Kurmay Başkanı Tümgeneral Memduh Hakbilen, Albay Yener Karaduman, Albay Oksal Çelik, 2. Komando Tugayı Kurmay Başkanı Kurmay Yarbay Bülent Eryılmaz, Yarbay Faik Baran, Kurmay Pilot Binbaşı Fatih Sarıçay, Yüzbaşı Kadir Silay, Yüzbaşı Emir Bingül, Üsteğmen Yasin Yılmaz, Teğmen Rıdvan Mecnur, Astsubay Cihangir Özcan, Astsubay Taner Çakal, Uzman Çavuş Hakan Yalçın gözaltına alındı. Gözaltına alınan Tümgeneral Hakbilen ile diğer askerlerin, İzmir Emniyeti Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’ne götürüleceği belirtildi.

Haberin Devamı

GENELKURMAY BAŞKANI KURTARILDI

08.24: Akıncılar Üssü'ne operasyon düzenlendi, Org. Hulusi Akar kurtarıldı. Akar'ın sağlık durumnun iyi olduğu belirtiliyor.

"ASİ ASKERLERİN 16 TANESİ ÖLÜ ELE GEÇİRİLDİ"

08.15: Emniyet Genel Müdürü Celalettin Lekesiz: "Ankara'da Beştepe'deki Jandarma Genel Komutanlığı bu asilerin, isyancıların kontrolüne geçmişti. Buradan Türkiye'deki 81 ilin jandarmasını sevk ve idare edip darbe çabası içindeydiler. Etrafları sarıldı. Akşamdan beri orada çatışma devam ediyor. Hemen hemen sonuçlanmak üzere. Şu ana kadar orada darbe girişiminde bulunan asi askerlerin 16 tanesi ölü ele geçirildi. 250'ye yakını gözaltına alındı. Çatışma devam ediyor, sonuçlanmak üzere."

BOĞAZİÇİ KÖPRÜSÜ KISMEN TRAFİĞE AÇILDI

08.10: Gece boyunca tanklarla kapatılan Boğaziçi Köprüsü, askerlerin teslim olmasının ardından kısmen trafiğe açıldı.

Haberin Devamı

HARBİYE ORDUEVİ VE TRT BİNASI POLİSİN KONTROLÜNDE

07.55: Harbiye Orduevi ve TRT Radyo binası sabah 05.45 sıralarında polisin kontrolüne geçti. Gece saatlerinde şiddetli çatışmaların yaşandığı Harbiye Ordu evi ve TRT Radyo binasına polis sabah saatlerinde operasyon düzenledi. Düzenlenen operasyonda 13 asker gözaltına alındı. Ayrıca radyo binası içinden çok sayıda hücum yeleği ve uzun namlulu silah çıktı.

?Cadde üzerinde bulunan birçok bina isabet alırken radyo binası yanında bir otomobil yandı. Gözaltına alınan askerler sorgulanmak üzere İl Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.


TUĞGENERAL HASAN POLAT GÖZALTINA ALINDI

07.50: Bölücü terör örgütü FETÖ/PDY mensuplarının darbe girişimine ilişkin başlatılan soruşturma kapsamında, Hatay'daki 39'uncu Mekanize Piyade Tugay Komutanı ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Hasan Polat gözaltına alındı. Polat’ın yanı sıra 6 askeri personelin de gözaltına alındığı ifade edildi.

CUMHURBAŞKANLIĞI KÜLLİYESİ YAKINLARINA 2 ADET BOMBA ATILDI: 5 ÖLÜ

Beştepe yakınlarına uçaklar bomba attı. Bölgeden dumanlar yükselirken çok sayıda yaralı olduğu anonsları üzerine ambulanslar bölgeye sevk edildi. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi yakınına atılan bombaların sonucunda 5 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.

AA: 754 GÜVENLİK MENSUBU GÖZALTINA ALINDI

07.39: Anadolu Ajansı, ülke genelinde 754 TSK mensubunun gözaltına alındığını aktardı. Etimesgut Zırhlı Birlikler Okulu'nda da darbe teşebüsüne katılan askerlerin polise teslim edildiği belirtildi.

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI: 336 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

07.10: İçişleri Bakanlığı'ndan edinilen bilgiye göre, darbe girişiminde bulunan terör örgütü FETÖ mensubu 336 kişi gözaltına alındı.

GENELKURMAY'A VEKALETEN ATAMA

06.50 : Başbakan Binali Yıldırım: "Saatlerdir kendisinden haber alınmayan Hulusi Akar’ın lerine genelkurmay başkanlığına vekalaten 1’inci Ordu Komutanı Ümit Dündar atandı."

BOĞAZİÇİ KÖPRÜSÜ'NDEKİ ASKERLER TESLİM OLDU

06.45: Boğaziçi Köprüsü'nü kesen yaklaşık 50 asker gözaltına alınırken, tankların üzerine çıkan vatandaşlar sevinç gösterisinde bulundu. İzmir'de 1 albay, 2 yarbayın bulunduğu 10 askeri personel gözaltına alındı.

?TÜRKSAT'I BOMBALAYAN HELİKOPTER DÜŞÜRÜLDÜ

06.35: Darbe girişiminde bulunan bölücü terör örgütü FETÖ/PDY mensuplarınca kullanılan ve TÜRKSAT'ı bombalayan askeri helikopter Gölbaşı'nda düşürüldü.

ERDOĞAN: DURUM NORMALLEŞENE KADAR BURADAN AYRILMAK YOK

06.30: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Vur de vuralım, öl de ölelim" sloganları eşliğinde Atatürk Havalimanı’nda konuştu: "Size milletim adına teşekkür ediyorum. Bu olayın paralel işi olduğu dün akşamki eylemleriyle ortaya çıkmıştı. Terör eyleminin tam manasıyla örneğini dün akşam verdiler. Biz kefenimizle bunların karşısında dikildikçe yapamayacağımız hiçbir şey yok. Buradan durum normalleşene kadar ayrılmak yok."

?Erdoğan’ın konuşması esnasında 'İdam isteriz' sloganları atıldı. Erdoğan, "Pensilvanya'ya da sesleniyorum. Bu devlete, bu millete yaptığın ihanet yeter. Eğer sıkıysa memleketine gel. Oradan bu ülkeyi karıştırmaya gücün yetmeyecek" dedi