Gündem GetContact nasıl kaydedildim? GetContact rehberde isim sorgulama nasıl kullanılıyor?

GetContact nasıl kaydedildim? GetContact rehberde isim sorgulama nasıl kullanılıyor?

28.03.2018 - 09:59 | Son Güncellenme:

GetContact uygulaması ortalığı kasıp kavuruyor. Sosyal medya üzerinden başlayan GetContact rehberde isim sorgulama rüzgarı devam ediyor. Kişilerin rehberlerine sizi hangi isimle kaydettiğini görmeye yarayan GetContact uygulaması hakkında merak edilenleri sizler için derledik...

GetContact nasıl kaydedildim GetContact rehberde isim sorgulama nasıl kullanılıyor

GetContact nedir? sosyal medyanın ışık hızıyla yayılan GetContact, gündeme oturdu. Telefonlarına Getcontact uygulaması indiren kullanıcılar, başkalarının telefonlarında hangi isimle kayıtlı olduklarını öğrenebiliyorlar. GetContact uygulaması son günlerde çok ses getiren uygulamalardan bir tanesi. Güvenilir olup olmadığı konusunda karışıklık yaşansa da çoğu kullanıcı telefonuna GetContact uygulamasını yükleyerek rehberde nasıl kayıtlı olduklarını sorgulamak istiyor. İşte GetContact hakkında merak edilen soruların yanıtları...

Haberin Devamı

GETCONTACT NEDİR?

Uygulamanın asıl amacı kullanıcıları rahatsız eden telefon numarlarının aramasını önlemek için filtre koymak. Ancak birçok kullanıcı diğer kişilerin rehberinde nasıl kayıtlı olduklarını öğrenmek için kullanıyor.

Uygulamayı telefona indirdikten sonra telefon numaranızı ekrana yazarak rehberde isminizin nasıl kayıtlı olduğunu sorgulayabilirsiniz.

GETCONTACT UYGULAMASINDAN NUMARA SİLME NASIL YAPILIR?

Numara silme işlemi için GetContact uygulaması içerisinde yer alan ayarlar sekmesinden 'GetContact Hakkında' sekmesine giriş yapılıyor. Ardından Hesap ayarları kısmından silme işlemi gerçekleştiriliyor. Ancak numaranız hala sistemde yer almaya devam ediyor.

Numarayı GetContact rehberinden silme işlemi için Unlist kullanılıyor.

Haberin Devamı

GETCONTACT TEHLİKELİ Mİ?

Getcontact uygulamasında şu ana dek 4 milyarın üzerinde telefon numarası rehber sorgulaması yapıldı. Uygulamada çıkan sonuçlar enteresan olma özelliğini de taşıyor. Birden fazla sosyal kimlik taşıyan vatandaşlar kaydedilme biçimlerini görünce şaşkınlıklarını gizleyemiyor. Peki Getcontact uygulamasına telefon numarasını teslim etmek doğru bir davranış mı?

4 MİLYARI GEÇTİ!

Getcontact uygulaması giderek sosyal medya üzerinden yayılmaya devam ediyor. İsimlerinin nasıl kaydedildiğini öğrenmek isteyen vatandaşların sayısı şimdiden 4 milyarı geçmiş durumda. Sosyal medyadan arkadaşları tarafından paylaşılan fotoğrafları gören vatandaşlar konunun ne olduğunu bu sistemi nasıl yapacaklarını merak ediyor.

REHBERİNİZ KOPYALANIYOR

Sisteme giriş yaptıktan sonra telefon numaranızı yazınca Getcontact uygulaması sizin rehberinizi kopyalama şansı yakalıyor. Rehberinizdeki kişilerin kopyalanması insanın özel hayatının gizliliği ilkesiyle çelişiyor.

REHBERİNİZİ NASIL SAKLI TUTABİLİRSİNİZ?

Getcontact uygulamasından ayrılmak için yani telefon rehberinizdeki bilgilerin daha fazla başkalarıyla paylaşılmaması için sistemden ayrılmanız mümkün. Peki sistemden nasıl ayrılabilirsiniz? Uygulama üzerinden "Ayarlar" sekmesine tıklayıp, GetContact hakkında butonuna tıkladıktan sonra "hesabı sil" imgesine tıklayarak uygulamadaki telefon numaranız ve rehber bilgilerinizi silebilirsiniz.