Gündem Gezi ve Çarşı'nın dosyaları ayrıldı

Gezi ve Çarşı'nın dosyaları ayrıldı

22.02.2022 - 07:01 | Son Güncellenme:

Gezi Parkı davası ile Çarşı davasının birleştirildikten sonra yeniden yapılan yargılamasında mahkeme, bu defa da dosyaların ayrılmasına karar verdi.  Gezi Pakı olaylarına ilişkin aralarında Osman Kavala, Can Dündar ile CIA eski danışmanı Henry Barkey'in de aralarında bulunduğu 17 sanıklı "Gezi Parkı" davası ile 35 sanıklı "Çarşı" davasının birleştirilmesinin ardından dördüncü duruşmanın görülmesine devam edildi.

Gezi ve Çarşının dosyaları ayrıldı

ELİF ALTIN İstanbul  - Söz alan Çarşı sanıklarının avukatları ise müvekkilleri hakkındaki dosyanın ana davadan ayrılmasını talep etti. Sanık Osman Kavala'nın avukatları da birleştirme kararının kaldırılmasını talep ederek müvekkillerinin tahliyesini talep etti. Duruşma savcısı, Çarşı davasının ana davadan ayrılması ve Kavala'nın tutukluluğunun devamını talep etti. Söz alan avukat Fikret İlkiz, "Dosyalar ayrılacaksa neden bugüne kadarki celseler bu mahkemede görüldü? Biz buraya kendi isteğimizle gelmedik.  Buraya 30. Ağır Ceza Mahkemesi'nin kararıyla geldik" diyerek dosyanın 30. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmesi gerektiğini söyledi. Mahkeme, Osman Kavala'nın tutukluluğuna ilişkin hukuki durumunda değişiklik olmadığı gerekçesiyle avukatlarının tahliye taleplerini reddederek oy çokluğuyla tutukluluğunun devamına karar verdi. 

Haberin Devamı

21 Mart'a ertelendi

Mahkeme, sanıkların savunmalarının tamamlanmış olması, Yargıtay'ın araştırılmasını istediği hususların henüz tamamlanmamış olması, dosyada tutuklu sanık bulunması ve yargılamanın gelmiş olduğu aşamayı dikkate alarak 35 sanıklı Çarşı davasının, Gezi Parkı davasından ayrılmasına karar verdi. Mahkeme, Gezi Parkı dosyasının mütalaasının hazırlanması için savcılığa sunulmasına karar vererek duruşmayı 21 Mart tarihine eteledi.