Gündem Göbek nasıl eritilir?

Göbek nasıl eritilir?

20.04.2018 - 15:06 | Son Güncellenme:

Karın bölgemiz vücudumuzun en hareketsiz bölgesi olarak karşımıza çıkıyor. O nedenle bu bölgede oluşan yağlanmanın önüne geçmek için mutlaka özel bir çalışma gerekiyor. Yağlanmanın önüne geçmek için beslenmenize de dikkat etmelisiniz. İşte beslenmeden egzersize göbek eriten ipuçları ...

Göbek nasıl eritilir

Günlük besin ihtiyacımızdan fazlasını tükettiğimizde vücudumuzda yağlanma meydana gelir. Bu yağ bel ve karın bölgesinde yoğun olarak toplanmaktadır. İncelmek için öncelikle yağ kaynağı olan besinlerin kesilmesi gerekmektedir. Bu besinler kesildiği takdirde yapılacak bazı egzersizler ile göbek kolaylıkla eriyecektir. Aslında çok fazla bir çaba harcanmasına gerek yoktur. Sadece birtakım yeme alışkanlıklarının değişmesi ve ufak egzersizler yapılması gerekir.

Yağ kaynaklarını kesmek

Öncelikle bu konuya dikkat edilmesi gerekiyor. Sıkılınca yemek yeme huyuna sahip biriyseniz bundan vazgeçmelisiniz. Eğer açlık hissi yoksa kesinlikle yemek yenmemesi gerekiyor. Yemek yiyerek sıkıntı gidermek yerine daha farklı aktivitelere yönelmek faydalı olacaktır.

Akşam 8’den sonra bir şey yemeyin

Akşam 8’den sonra yenilen her şey kilo yapacaktır. Bu saatler yenilen her şeyin kocaman bir yağ kütlesine dönüştüğü saatlerdir. Eğer bu saatlerde yemeği keserseniz büyük bir ilerleme kaydedilecektir. Açlık hissi oluşması durumunda 1 adet meyve yiyerek bu hissiyat bastırılabilir.

30-45 dakika yürümek iyi bir egzersiz olacaktır

Vücut bazı hareketleri belirli bir ritim ile devam ettirince yağ yakmaya başlar. 30 dakika boyunca yürüyüş yapıldığı takdirde vücut yağ yakmaya başlayacaktır. Bu süre 45 dakika ile 1 saat arasına kadar çıkarılabilir. Bu sayede hem yağ yakımı sağlanır hem de bir aktivite yapılmış olacaktır.

Karın egzersizleri yapabilirsiniz

Belirlediğiniz bazı karın egzersizlerini sabah akşam yapabilirsiniz. Bunlar karın bölgesinin çalışmasını ve vücudunuzun yağları eritmesini sağlayacaktır. Çok uzun süreli yapılmasına da gerek yok. Her hareketin 20-25 defa yapılması yetiyor. Belirlenen hareketler her gün tekrarlanarak iyi bir ilerleme kaydedilebiliyor. Bu tarz uygulamalar da cep telefonlarında bulunabiliyor. Uygulamalar da temin edilerek daha düzenli hareketlerin yapılması sağlanabilir.

Yağ yakan bitki çayları içilebilir

Yeşil çay ve nane çayı özellikle yağ yakan çaylar olarak bilinirler. Bunlara ek olarak mate çayı, zencefil çayı da yağ yakan çaylar arasında yerini almaktadır. Burada dikkat edilmesi gereken bu bitkilerin sizin sağlık durumunuza uygun olup olmadığıdır. Herhangi bir yan etki görmüyorsanız tüketebilirsiniz