Gündem Göçükte ölen madenci ile ilgili kahreden detay! 'Öldüğünü anladım'

Göçükte ölen madenci ile ilgili kahreden detay! 'Öldüğünü anladım'

14.09.2023 - 13:06 | Son Güncellenme:

Zonguldak’ın Ereğli ilçesindeki maden ocağında meydana gelen göçükte hayatını kaybeden Ramazan Yıldırım’ın emekliliği hak etmesine rağmen çocuklarının yaşının küçük olduğu için çalışmaya devam ettiği öğrenildi.

Göçükte ölen madenci ile ilgili kahreden detay Öldüğünü anladım

Dün, TTK Armutçuk Müessese Müdürlüğüne bağlı maden ocağında yerin eksi 450 kotunda meydana gelen göçükte 7 işçi kaldı. Kazada Coşkun Atalay (41), Rıfat Öztürk(49), Ergün Üstün(44), Ersin Aydın(39), Sercan Hasan(31) ve Talha Yılmaz(23) yaralanırken işçilerden Ramazan Yıldırım hayatını kaybetti.

Haberin Devamı

Yıldırım’ın cenazesi işlemlerinin ardından ilçeye bağlı Ormanlı Beldesindeki Başören Köyüne getirildi. Ömer (10), Büşra (12) ve Merve (14) isminde 3 çocuğu olan Yıldırım’ın ailesinin tabutun başındaki feryadı yürekleri dağlarken, talihsiz madencinin ağabeyi İsmail Yıldırım ile aynı vardiyada çalıştığı ve babası Bayram Yıldırım’ın da madenden emekli olduğu ortaya çıktı.

İlginizi Çekebilir

“ÇOCUKLAR KÜÇÜK DİYE ÇALIŞMAK İSTEDİ”

Taziyeleri kabul eden ağabey Yıldırım, kardeşiyle aynı vardiyada çalıştığını belirterek, “Bekarken girmişti madene. Emekliliği dolmuştu. Çocuklar küçük diye çalışmak istedi. Babamda madende çalışıyordu o emekli oldu” diye konuştu.

Göçükte ölen madenci ile ilgili kahreden detay Öldüğünü anladım

“ÖLDÜĞÜNÜ ANLADIM”

Yıldırım, “Göçüğün çalıştığı yerde olduğunu duyunca öldüğünü anladım zaten” dedi.

Haberin Devamı

ÇOCUKLARININ EĞİTİMİ İÇİN ÇALIŞMAYA DEVAM ETMİŞ

Türkiye Taşkömürü Kurumu Armutçuk Müessesesi’nde meydana gelen göçükte hayatını kaybeden 3 çocuk babası madenci Ramazan Yıldırım’ın (45) 25 yıldır maden ocağında çalıştığı ve 6 yıl önce emekli olmaya hak kazandığı ortaya çıktı. Kardeşinin çocuklarının eğitimi için çalışmaya devam ettiğini söyleyen İsmail Yıldırım (50), “Yaşı gençti. Çocukları küçüktü. ‘Çocuklarım büyüsün, okusun’ diye çalışıyordu. ‘1-2 sene daha çalışırım’ diye düşünüyordu. Çalıştıkları bölgede tavan birkaç gündür basmamış, basması gerekiyormuş. Onlar da çalışırken birdenbire göçük olmuş. Çocuklarının eğitimi için devam ediyordu. Haberi alınca buz kesiyor insan. O an bir şey düşünemiyorsun. Elin ayağın tutmuyor. Dişini sıkıyorsun, aklına bir şey gelmiyor zaten. Hiçbir şey yapamıyorsun, kalakalıyorsun. Babam da madende çalışıp emekli olmuştu. Ben de aynı yerde çalışıyorum” dedi.

OĞLU TABUTU BAŞINDAN AYRILMADI

Madenci Ramazan Yıldırım için Ormanlı Beldesi’nde cenaze töreni düzenlendi. Törene, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Saadet Oruç, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Abdullah Tancan, Türk-iş Başkanı Ergün Atalay, Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu, İl Emniyet Müdürü Sinan Ergen, İl Jandarma Komutan Vekili Albay Orhan Kaş ve milletvekilleri Muammer Avcı, Saffet Bozkurt, Deniz Yavuzyılmaz, Eylem Ertuğ Ertuğrul ve il protokolü katıldı. Törende Yıldırım’ın eşi Nimet, kızları Büşra ve Merve Yıldırım gözyaşları dökerken birbirlerine sarılarak teselli aradı. Madencinin oğlu Ömer Yıldırım, babasının fotoğrafını göğsüne iğneleyip, tabutunun başında bekledi.

Haberin Devamı

Yıldırım’ın cenaze namazını İl Müftüsü Aşır Durgun kıldırdı. Yıldırım’ın Türk bayrağına sarılı tabutu, namazın ardından cenaze aracına konularak beldeye bağlı Başören köyüne götürülerek dualarla defnedildi.

Göçükte ölen madenci ile ilgili kahreden detay Öldüğünü anladım

Öte yandan hastanede tedaviye alınan 6 maden işçisinden 5'i taburcu oldu. Ereğli Devlet Hastanesi'nde tedavisi süren Rıfat Öztürk'ün de durumunun iyi olduğu öğrenildi.