Gündem Gölbaşı’nda 42 şehit

Gölbaşı’nda 42 şehit

17.07.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Ankara Gölbaşı’nda yaşanan patlamalarda 42 kişi şehit oldu. Genelkurmay Başkanlığı yakınlarında ölen üniversite öğrencisi Yasin Naci Ağaroğlu’nun da helikopterden açılan ateşle vurulduğu belirtildi.

Gölbaşı’nda  42 şehit

Darbe girişimi sırasında Ankara Gölbaşı Özel Harekat Daire Başkanlığı ve Polis Havacılık Daire Başkanlığı’nda önceki gün saat 23.00 ve 24.00 sıralarında iki patlama meydana geldi. Gölbaşı Cumhuriyet Savcılığı patlamalarla birlikte Gölbaşı’nda şehit sayısını 42 olarak açıkladı. Gölbaşı’nda Türksat Kampüsü’nde görevli personel Ahmet Özsoy ve Ali Karslı’nın da hayatını kaybettiği öğrenildi.

Haberin Devamı

Gölbaşı Özel Harekat Merkezine yapılan saldırıda şehit olan ikiz polis memurları Ahmet ve Mehmet Oruç’un acı haberi Adana’da yaşayan ailesine ulaştı. 26 yaşındaki Ahmet ve Mehmet Oruç kardeşlerin polis okulu hariç aynı okul ve sınıfta eğitim gördükleri, son olarak Adana’da görev yapan ikizlerin Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğünde beraber çalıştıkları ve helikopter pilotu olmak için Gölbaşı’ndaki Özel Harekat Daire Başkanlığında eğitim gördükleri öğrenildi.

İkizlerden Ahmet Oruç’un geçtiğimiz yıl ocak, Mehmet Oruç’un ise ağustos ayında evlendikleri ve Ahmet Oruç’un eşinin 7 aylık hamile olduğu öğrenildi. Şehit düşen ikizlerin ağabeyleri Mustafa Oruç’un da Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nda uzman çavuş olduğu bildirildi.

Haberin Devamı

Özel Harekat Merkezi’ne yapılan bombalı saldırıda askeri lojmanlardaki mescitte görev yapan imam Mustafa Yaman da şehit oldu.

Evli ve 2 çocuk babası Yaman’ın şehadet haberini alan Bartın’ın Kumluca beldesi Çubuklu köyündeki ailesinin, çocuklarının cenaze işlemleri için Ankara’ya gittiği öğrenildi.

Şehit polis Yunus Uğur’un Adana’daki yaşayan babası Ramazan ve annesi Asiye Uğur’a acı haberi, sağlık görevlileri eşliğinde polisler verdi.

Henüz 2 ay önce Meryem Soydan ile nişanlanan Yunus Uğur’un, bir süre önce havacı olmak için yaptığı başvurunun kabul edildiği, helikopter pilotu olmak için eğitim almak amacıyla Ankara’ya gittiği ortaya çıktı.

Vekilin yeğeni öldü

Ak Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ’ın yeğeni 27 yaşındaki Volkan Canöz de Ankara’da darbe girişiminde bulunan askerlerin kurşunlarına hedef olarak yaşamını yitirdi.

Olayı anlatan Özdağ, “Gelişmelerden haberdar olan ailem, panik yaşamış. Yeğenim Volkan Canöz de benim durumumu merak etmiş. TBMM’ye çıktığı sırada, girişleri kapatan askerler yeğenimin önünü kesmiş. Bu sırada çıkan tartışmada asker yeğenimi silahla vurmuş” dedi.

Varank’ın ağabeyi de yaşamını yitirdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Başdanışmanı Mustafa Varank’ın ağabeyinin de darbeci grubun açtığı ateş sonucunda yaşamını yitirdiği öğrenildi. Ak Parti Ankara Milletvekili Yalçın Akdoğan, twitter üzerinden yaptığı açıklamada, “Sevgili dostum Mustafa Varank’ın darbeci alçakların şehit ettiği abisine de yüce Allah’tan rahmet diliyorum.

Haberin Devamı

Gölbaşı Özel Harekât Daire Başkanlığı ile Polis Havacılık Daire Başkanlığı’na Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde bulunan bir grubun darbe girişiminde bulunması sonucu iki ayrı patlama meydana geldi. Patlama sonrası Gölbaşı Özel Harekât Daire Başkanlığı adeta savaş alınına döndü. (MEHMET DEMİR-DHA)