Gündem 'Göremediğim için üzgünüm'

'Göremediğim için üzgünüm'

02.04.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ve İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun katıldıkları bir iftar yemeğinin ardından katılımcı iki kadın ile birlikte çektirdikleri fotoğraf tartışma yarattı.

Göremediğim için üzgünüm

Kılıçdaroğlu’nun ayakkabılarıyla bir seccade üzerinde durduğu fotoğraf sosyal medyada gündem olurken, iktidar kanadından da tepki geldi. Konuya ilişkin CHP’den yapılan açıklamada, “Fotoğraf çekimi sırasında yaşanan yoğunluk ve fotoğraf çektirmek isteyenlerin telaşı nedeniyle, yerde bulunan seccade fark edilememiştir. Bu tür durumlara yönelik hassasiyeti herkes tarafından bilinen Sayın Genel Başkanımız ve İl Başkanımızın, ortaya çıkan bu talihsiz durum nedeniyle çok üzgün olduğunu belirtmek isteriz” ifadeleri kullanıldı.

Haberin Devamı

‘Kimseyi incitmek istemem’

Kılıçdaroğlu da sosyal medya hesabından, “Üzgünüm, seccadeyi göremediğim için çok üzgünüm. Dünyada kimseyi incitmek istemem, hele milletimi asla. Buradan istismarcılık yapanları ve kullandıkları propaganda aparatlarını da milletimizin vicdanına bırakıyorum” mesajını paylaştı.

İnce’den destek açıklaması

Memleket Partisi Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’den de, Kılıçdaroğlu’na destek niteliğinde şu açıklama geldi: “Bir din bilginine danıştım, şöyle dedi: Din-i mübin-i (hak ve hakikatı açıkça söyleyen) İslam’a göre seccadeye ayakkabı ile basmak diye bir günah yoktur. Ancak; kul hakkı yemek, yalan söylemek, israf etmek, gururlu ve kibirli olmak, kalp kırmak, işi ehline vermemek haramdır ve günahtır. Necasetten taharet (görünen kirlerden arınmak) kolaydır. Zor olan ruhun taharetidir (temizlenmesi).”

Haberin Devamı

İktidardan sert tepki

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, fotoğrafı “Ayakkabınız ile bastığınız yer, Müslümanların secde ederken kullandığı seccadedir” ifadesi ile paylaşırken, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ şu açıklamayı yaptı: “Bu büyük bir saygısızlıktır. Bu zihniyet CHP zihniyetin ta kendisidir. Bazıları ‘Mücahit Kılıçdaroğlu’ diyor. Seccadeye ayaklarıyla basan bir mücahide şahit olduk.”

‘Operasyon yapıyorlar’

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Saadet Partisi’nin ev sahipliğinde düzenlenen iftar programına katıldı. Burada konuşma yapan Kılıçdaroğlu, ‘seccadeli’ fotoğrafla ilgili “Yerdeki seccadeyi görmedim. O kare üzerinden operasyon yapıyorlar. Açıkça söyleyeyim. Ben onların operasyonunu umursamam. Ben samimi olarak üzgünüm. Böyle iftiralardan, operasyonlardan siz samimi Müslümanlara sığınıyorum” dedi.

‘Ücretsiz konut zorunluluktur’

ANKARA Milliyet - Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabındam paylaştığı videoda depremzedelerin konut hakları üzerine konuştu. Pazartesi günü Meclis’e afetzedelerin konutları için kanun teklifi sunacaklarını açıklayan Kılıçdaroğlu, “Deprem konutlarının hemen yapılması konusunda hemfikirim. Ama asıl izin vermeyeceğim şey, Anayasa’ya aykırı olarak, depremzedeye konut satılmasıdır. Anayasa ‘Devlet güvenli barınmadan sorumludur’ diyor. Üstelik konut yapımında gereken 23 belgedeki 42 imzanın tamamı devlet makamlarına ait. Yani her aşamasında devlet vatandaşlarına bu konutun ya da iş yerinin güvenli olduğunu depreme dayanıklı olduğunu taahhüt ediyor. ‘Bunu alabilirsin’ diyor. Vatandaş ise tek bir yerde imza atıyor. Devletin bu taahhüdüne güvenerek, tapuda, konut ya da iş yerini alırken imzasını atıyor. Dolayısıyla devlet, kanuna uygun şekilde barınanlara karşı sorumluluğunu yerine getirmediyse, tazmin etmek zorundadır. Vatandaş mahkemeye gitse zaten kazanacak. Dolayısıyla, benim ücretsiz konut söylemim vaat değildir. Yükümlülüktür. Zorunluluktur” dedi.

Haberin Devamı

Selvi Kılıçdaroğlu sosyal medyada

Göremediğim için üzgünüm

ANKARA Milliyet - CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu, seçim arifesinde sosyal medyaya hızlı bir giriş yaptı. Önceki akşam sosyal medya platformları Twitter ve İnstagram’da ilk kez hesap açan Selvi Kılıçdaroğlu’nun takipçi sayısı 13 saat içinde Twitter’da 65 bine, İnstagram’da da 8 bine ulaştı. Profiline “çocukların Selvi Annesi” notunu düşen Kılıçdaroğlu sadece eşinin sosyal medya hesaplarını takibe aldı. Hesaplarından ilk paylaşımı ise eşi ile kendisinin bir mitingde çektiği selfi görüntüleri oldu. Kemal Kılıçdaroğlu ise eşinin paylaşımını alıntılayarak “gülümseme” emojisi ile paylaştı.