Gündem ‘Görevden alınmam bebeğimi kaybetme acısından ağır geldi’

‘Görevden alınmam bebeğimi kaybetme acısından ağır geldi’

30.12.2010 - 01:14 | Son Güncellenme:

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Kadın Faaliyetleri Merkezi Müdürlüğü Yönetim Kurulu Başkanı Ayşe Sucu, görevden alınışının kendisi için “bebeğini kaybetme acısından daha ağır” olduğunu açıkladı

‘Görevden alınmam bebeğimi kaybetme acısından ağır geldi’

Sucu, Habertürk’te görevden alınmasına ilişkin açıklamalarda bulundu. Yeni Diyanet İşleri Başkanı Görmez ile 6 yıl birlikte çalıştığını kaydeden Sucu, görevden alınma şeklinin ikinci bebeğini kaybetmesinden daha ağır olduğunu ifade etti.
Sucu, görevden alınmasının iki memur tarafından kendisine tebliğ deldiğini ifade ederken bunu yadırgadığını belirtti.
Diyanet ve vakıf kimliklerini onurla taşıdığını söyleyen Sucu, kendisinin herhangi bir daire başkanı olmadığını, hükümetlerle gelip gitmesi gibi bir durumun da söz konusu olamayacağını vurguladı. Vakıfta yıllarca üzerinde çalıştığı bir proje olduğunu anımsatan Sucu, bu şekilde görevden alınmanın içini çok acıttığını söyledi.

Bakan da yanıt verdi
Diyanetten sorumlu Devlet Bakanı Faruk Çelik de Sucu Habertürk’te açıklamalarda bulunduğu sırada NTV’de Diyanetteki yeni yapılanmaya ilişkin açıklamalarda bulundu. Çelik, Sucu’nun rayting malzemesi olurcasına açıklama yapmasının doğru olmadığını belirtti.
Çelik önceki gün Milliyet’e yaptığı açıklamada da Sucu’nun Butto tarzı kıyafeti ve modern düşünceleri nedeniyle görevden alınmadığını ifade etmişti. Çelik, şunları söylemişti:
“Nedir bu ön yargı, Ak Parti olarak 8 yıldır iktidardayız. Öyle düşünülse 8 ayın içinde alırdık. 8 yıldır beklemezdik. Bu yorumlar doğru değil. Orada ne oldu, ne bitti bilmiyorum. Kendi bünyelerinde göreve getirdiği gibi alıyorlar. Vakıf bu. Aynen böyle. ‘Bakan’dan kaynaklandı’ deseler, ben 18 aylık bir bakanım 8 günde alırdık.
18 ayı niye bekleyeyim. Bunların hiçbirisi yerli yerine oturmuyor. Sorumlu bakan olmama rağmen merak edip sormadım, sormam da. Mutlaka orada bir şeyler olmuştur. Ama kıyafet şekline ihtimal vermiyorum.”

‘Dışarıdan getirmiyoruz’
“Şimdi 3 başkan yardımcısı atandı. 7 genel müdür, 33 daire başkanı atanıyor. Teşkilat yasasının gereği. Yeni genel müdür atamayalım mı yani? Atayanları dışarıdan getirmiyoruz. Dün iç denetim başkanı olan adam, bugün gelmiş idari işlerden sorumlu genel müdür olmuş. Amerika’da müşavir olan adam, şimdi gelmiş dış ilişkiler genel müdürü olmuş. Tuhaflık yok.” Sucu’nun yerine uzmanlık alanı “tefsir” olan Dr. Hafsa Fidan Vidinli vekâleten atanmış, vakfın Yürütme Kurulu ve Komisyon üyesi 28 kadın da görevlerinden istifa etmişti.

Yazarlar