Gündem Gözaltına alınan rapçiler Heijan, BIG ve CAC ile ilgili flaş karar

Gözaltına alınan rapçiler Heijan, BIG ve CAC ile ilgili flaş karar

19.08.2023 - 16:36 | Son Güncellenme:

İstanbul’da gözaltına alınan "Heijan" adıyla tanınan rapçi Doğan Tarda, "BIG" olarak ün yapan Samet Işık ve "CAC" olarak adı geçen Şahan Terzioğlu savcılıktaki ifadelerinin ardından yurt dışı çıkış yasağı ve adli kontrol talebiyle mahkemeye sevk edildi.

Gözaltına alınan rapçiler Heijan, BIG ve CAC ile ilgili flaş karar

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, rap müzik yapan Heijan lakaplı Doğan Tarda, BIG olarak bilinen Samet Işık ile CAC lakaplı Şahan Terzioğlu sosyal medya ve müzik sektöründe organize suç örgütleri adına rap şarkıları yapıldığı ve bu şarkıları örgüt üyelerinin sıklıkla paylaşarak örgütün sembolü haline getirdiği, şüphelilerin yapmış olduğu şarkılar ile suç örgütüne sosyal medya platformlarında destek verdiği belirledi.

Haberin Devamı
1/9

2/9

3/9

4/9

5/9

6/9

7/9

8/9

9/9

Ekipler rapçilerin kliplerinde de uzun namlulu silahlar kullandıklarını belirleyince 3 şarkıcıya ‘suç ve suçluyu övme’ gerekçesiyle operasyon düzenledi. Operasyonda Heijan, BIG ve CAC gözaltına alındı. Şüphelilerin evlerinde yapılan aramalarda 2 uzun namlulu silah ele geçirildi. 

Emniyetteki işlemlerinin tamamlanan şüpheliler savcılıktaki ifadelerinin alınmasının ardından yurt dışı çıkış yasağı ve adli kontrol talebiyle mahkemeye sevk edildi.