Gündem Gözler 6'lı Masa'nın adayında! Mansur Yavaş'tan Kılıçdaroğlu sözleri

Gözler 6'lı Masa'nın adayında! Mansur Yavaş'tan Kılıçdaroğlu sözleri

23.01.2023 - 09:46 | Son Güncellenme:

Seçim tarihinin işaret edilmesinin ardından gözler 6'lı Masa'nın cumhurbaşkanı adayına çevrildi. Kılıçdaroğlu ile Yavaş'ın bulunduğu programda adaylığa ilişkin dikkat çeken ifadeler kullanıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçim için 14 Mayıs'ı işaret etmesinin ardından gözler bir kez daha 6'lı masanın adayının kim olacağına çevrildi. O soru akıllardayken CHP lideri, katıldığı bir programda konuştu. Ancak Kılıçrdaroğlu, adaya ilişkin mesaj vermedi. Kılıçdaroğlu "Yeni bir sayfayı açmak zorundayız, 6'lı masanın hedefi bu" demekle yetindi. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ise o programda Kılıçadroğlu için dikkat çeken mesajlar verdi.

Haberin Devamı

GÖZLER ADAYDA

Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçim için 14 Mayıs'ı işaret etti. Gözler ise 6'lı masanın adayının ne zaman açıklanacağında.

KILIÇDAROĞLU'NDAN SİNYAL YOK

Akıllarda bu soru varken, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, adaya ve ne zaman açıklanacağına dair bir sinyal vermedi. Kılıçdaroğlu, bir kez daha altılı masa vurgusu yaptı.

MANSUR YAVAŞ KÜRSÜDE

Kılıçdaroğlu, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği, temel atma töreninde konuştu. Öncesinde ise adaylık için ismi konuşulanlar arasında zaman zaman dile getirilen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş kürsüdeydi.

"TEMENNİMİZ CUMHURBAŞKANI OLARAK TEŞRİF ETMENİZ"

CHP lideri konuşmasında adaya ilişkin mesaj vermedi ama Yavaş, Kılıçdaroğlu'na seslendi. Yavaş, "Bu yıl içerisinde inşallah buranın açılışında hep birlikte yaparız, temennimiz cumhurbaşkanı olarak teşrif etmeniz" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

AHMET TÜRK'TEN ADAYLIK ÇIKIŞI

Eski Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk de geçtiğimiz günlerde, HDP seçmeninin Cumhurbaşkanı adayı olarak Kılıçdaroğlu'na sıcak baktığını açıkladı.

6'lı masa liderleri 26 Ocak'ta İYİ Parti'nin ev sahipliğinde 11. kez bir araya gelecek. Aday konusunun ilk kez gündeme geleceği açıklanan o toplantı öncesi neler konuşuluyor?

Masadaki partilerden gelen imza yetkisi çıkışı ardından yapılan Bakanlık, milletvekili dağılımı açıklamaları 6'lı masanın son toplantısının ardından hep gündemdeydi. Bir sonraki toplantıya günler kala hala gündemde. Bu tartışmalar gündemde ama asıl merak edilen hala netleşmeyen 6'lı masanın adayının kim olacağı.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, katıldığı televizyon programında, "Kaç milletvekili varsa o kadar Bakanlık alacak. Bir Cumhurbaşkanı yardımcılığı, bir bakanlık alınacak." açıklamasını yapmıştı.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ise, "Bir dakika... Ganimet mi paylaşıyoruz. Ne oluyor arkadaşlar?" yorumunda bulunmuştu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek de yaptığı açıklamada, "Tabi ki çoğunluk yönetir. Demokrasinin kuralı budur ama istişare de önemlidir. Bakanlıklar nasıl dağılımı olacak? Her partinin aldığı milletvekili sayısına göre olacak" ifadelerini kullanmıştı.

Haberin Devamı

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç ise, "Elbette gündeme gelecek. 6'lı masa verdiği sözün arkasında duracaktır. Millete ne söz verdiyse o sözün arkasında duracaktır. Ayın 30'unda biliyorsunuz ki tekrar bir araya gelecekler ve bir sunum gerçekleştirilecek. Ondan önce de toplantı yapıyorlar. Ocak ayından sonra, bütün bunları açıkladıktan sonra adayı da açıklayacaklar." demişti.

DEVA Partisi lideri Ali Babacan yaptığı bir diğer açıklamada da aday gösterilirse seçileceğini ve en iyi şekilde yöneteceğini söylemişti. Gelecek Partisi İstanbul İl Başkanı İsa Mesih Şahin ise, 'Masadaki en doğru aday Davutoğlu' demişti.

İşte bu açıklamalar sonrasında adayla ilgili süreç merak edilirken 6'lı masa liderleri 26 Ocak'ta İYİ Parti'nin ev sahipliğinde 11. kez bir araya gelecek. 6'lı masanın ocak ayının sonlarına doğru adayının duyurması bekleniyor.

KILIÇDAROĞLU'NU İŞARET ETTİ

Haberin Devamı

HDP kanadından ise yeni açıklamalar geldi. HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan geçtiğimiz gün HDP'nin Kars İl Örgütünün 4’üncü Olağan Kongresi'nde partisinin kendi cumhurbaşkanı adayıyla seçime gireceğini açıklamıştı.

Eski Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk ise, Kılıçdaroğlu'nun uygun bir aday olduğunu söyleyerek CHP liderinin en tecrübeli kişi olduğuna dikkat çekti.

Ahmet Türk, 'Bizim seçmenimizin tercihi yine Kılıçdaroğlu'ndan yana olur. Kılıçdaroğlu tecrübeli bir siyasetçi ve her gün kürsüde halka vaatlerde bulunuyor. Bence Kılıçdaroğlu uygun bir aday. Konuşulan isimler içinde de en deneyimlisi. Ama bizim de taleplerimiz var. Demokrasi adına, hak ve özgürlükler adına masanın neleri yapacağını, projelerini açıklaması lazım.' ifadesini de kullandı.