Gündem Barış Pınarı Harekâtı'nda son durum... İlerliyorlar!

Barış Pınarı Harekâtı'nda son durum... İlerliyorlar!

14.10.2019 - 07:55 | Son Güncellenme:

Altıncı gününe giren Barış Pınarı Harekâtı'nda öldürülen terörist sayısı 550'ye yükseldi. Demirören Haber Ajansı, operasyonun Fırat Nehri'nin batısındaki Menbiç'e kadar genişleyeceğini bildiriyor. Milli Savunma Bakanlığı, mühimmat ikmali yapan teröristlerin havaya uçurulduğu görüntüyü yayınladı. Bordo bereliler ve komandolar, Münbiç'e takviye güç olarak ilerlemeye başladı.

Barış Pınarı Harekâtında son durum... İlerliyorlar

Türkiye'nin Fırat'ın doğusuna 9 Ekim saat 16.00’da başlattığı 'Barış Pınarı Harekatı' tüm hızıyla sürüyor. Operasyonun ilk beş gününde Tel Abyad ve Rasulayn ilçe merkezleri YPG'li teröristlerden kurtarıldı, 30-35 kilometre derinliğe inilerek M-4 karayolunun kontrolü sağlandı.

Haberin Devamı

15.25 : Demirören Haber Ajansı (DHA): Rasulayn'ın Kişto köyünde YPG'lilerin kullandığı tünellere girildi. Askerlerce köyle yapılan aramalarda, YPG/PKKlıların kullandığı tünellerin girişine ulaşıldı.

15.25 : Terör örgütü YPG'nin Tel Abyad'da DEAŞ'lı teröristleri serbest bıraktığı hapishanenin görüntüleri yayınlandı.

Barış Pınarı Harekâtında son durum... İlerliyorlar


15.00 : Reuters ve AP haber ajansları, harekattan yeni fotoğrafları dünyaya servis ediyor. Akçakale ilçe merkezinden geçen askeri sevkiyat araçları dikkat çekti.

Barış Pınarı Harekâtında son durum... İlerliyorlar


14.30 :
Teröristlerden temizlenen Tel Abyad ilçe merkezinden yeni görüntüler geldi.

14.14: ABD Başkanı Donald Trump, Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Kürtler (YPG/PKK) bazılarını (DEAŞ mensuplarını) bizi müdahil etmek için serbest bırakıyor olabilir. NATO üyesi Türkiye ile savaşacağımızı düşünen var mı?" dedi.

Haberin Devamı

13.49 : Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "Resulayn ve Tel Abyad kontrolümüz altında. Bölgemizdeki tek DEAŞ hapishanesinin boşaltıldığını gördük" dedi.

13.00 : 
Demirören Haber Ajansı (DHA): Resulayn'dan ateşlenen bir roket mermisi, sınırı aşarak Ceylanpınar'daki Cumhuriyet Mahallesi'nde bulunan bir evin terasına düştü. Kimsenin olmadığı evde yaralanan yok.

Rasulayn'da yaşanan çatışmalar nedeniyle sınırdan dumanlar yükselirken, halkın büyük kısmının ayrıldığı Ceylanpınar silah sesleriyle yankılanıyor.

12.40 : Demirören Haber Ajansı (DHA): Tel Abyad ve Resulayn'da kontrolün sağlanmasıyla bordo bereliler ve komandolar Fırat Nehri'nin batısındaki Münbiç'e takviye güç olarak ilerlemeye başladı. DHA muhabirleri TSK birliklerinin doğru intikaline katıldı, gelişmeleri anbean takip etti.

Barış Pınarı Harekâtında son durum... İlerliyorlar


12.10: Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, TSK komuta kademesi ve MİT Başkanı Hakan Fidan, dün gece MSB'de gerçekleştirilen toplantıda bir araya geldi. Sabahın ilk ışıklarına kadar süren toplantıda Barış Pınarı Harekatı'ndaki son durum ve bölgedeki gelişmeler değerlendirildi.

11:25 : Azerbaycan seyahati öncesinde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Şu an itibarıyla Kobani'de Rusya'nın da olumlu yaklaşımıyla sıkıntı olmayacağa benziyor. Münbiç konusunda ise şu anda biz kararımızı verdiğimiz gibi uygulama aşamasındayız" dedi.

Haberin Devamı

Yabancı basının manipülasyon yaptığı iddiası ile ilgili soruya Erdoğan, "Her zaman bunların taktiği budur. Şu anda da yine aynı taktiği uyguluyorlar" şeklinde cevap verdi.

11:05 : Reuters haber ajansı, ABD askerlerinin terk ettiği Ayn El Arap'taki gözlem kulesinin fotoğrafını dünyaya geçti. Söz konusu kule, Şanlıurfa Suruç'un tam karşısında yer alıyor.

Barış Pınarı Harekâtında son durum... İlerliyorlar

11:00 : Milli Savunma Bakanlığı: Havan atışlarıyla sivil yerleşim yerlerimizi hedef alan bebek katili PKK/PYD-YPG’li teröristler, yeni katliamlar için mühimmat ikmali yaparken İHA’larımızca tespit edilerek Hava Kuvvetlerimiz tarafından imha edildi.

Barış Pınarı Harekâtında son durum... İlerliyorlar

Barış Pınarı Harekâtında son durum... İlerliyorlar


10:40 : Demirören Haber Ajansı: Telabyad ve Rusulayn ilçe merkezleri arasındaki köylerin teröristlerden arındırılmasına devam ediliyor.

Suluk beldesi ve 62 köyün YPG'li teröristlerden kurtarıldığı harekat, genişleyecek. Barış Pınarı Harekâtı'nda yeni hedef Telabyad'ın doğusundaki Ayn El Arap ve Menbiç. Suriyeli muhalif savaşçıların Suriye Milli Ordusu, zırhlı araçlarla dün geceden itibaren Menbiç etrafını kuşatmaya başladı.

Haberin Devamı

09:40 : Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu: Yerlerinden edilmiş Suriyelilerin YPG/PKK ve DEAŞ'tan temizlenmiş bölgelere dönmesi bizim için öncelik. Operasyon sonrasında insanların güvenli bir şekilde yaşamasını istiyoruz.

09:40 : Cumhurbaşkanlığı sözcüsü İbrahim Kalın: "Musul, Rakka ve Deyrizzor yerle bir edilir ve binlerce sivil öldürülürken seslerini çıkartmayalar, #BarisPinariHarekati’nin başarısı karşısında panik halinde 'operasyonu durdurun' çağrıları yapıyor, Türkiye’yi yaptırımlarla tehdit ediyor. Hedeflerimize ulaşana kadar durmak yok."

07:55 : Tel Abyad çevresindeki çatışmalarda YPG'li teröristler hedef alınıyor.

Barış Pınarı Harekâtında son durum... İlerliyorlar

Fotoğraf : Reuters 

07:55 : MSB: Fırat’ın doğusunda planlandığı gibi başarılı şekilde devam eden Barış Pınarı Harekâtı’nda etkisiz hale getirilen toplam PKK/PYD-YPG’li terörist sayısı 550 oldu.