Gündem Gülen hakkında da ‘yakalama’ kararı

Gülen hakkında da ‘yakalama’ kararı

11.11.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

“İzmir askeri casusluk” soruşturmasına yönelik sahte deliller ürettikleri gerekçesiyle İzmir merkezli 18 ilde gerçekleştirilen “Paralel Devlet Yapılanması” operasyonunda Fethullah Gülen hakkında da yakalama kararı çıkarıldı.

Gülen hakkında da ‘yakalama’ kararı

Soruşturma kapsamında daha önce 17 kişi tutuklanmıştı.

Haberin Devamı

Soruşturmada 57 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarılmış, bu kapsamda aralarında emniyet müdürü ve valilerin de bulunduğu 38 kişi gözaltına alınmıştı. Önceki gün mahkemeye çıkarılan zanlılardan 17 kişi de tutuklanmıştı.

Manisa’da 26 gözaltı

Zanlıları tutuklayan Sulh Ceza Hâkimi, soruşturma kapsamında yer alan ancak gözaltına alınamayan 8 kişi hakkındaki gözaltı kararını yakalama kararına dönüştürdü. Bu kapsamda İzmir 3. Sulh Ceza Hâkimi, soruşturmada ‘1 numaralı şüpheli’ olarak yer alan, ‘örgütün kurucusu ve yöneticisi’ olduğu belirtilen Fetullah Gülen ile birlikte Mustafa Kılıç, Talha Ülkümen, Hatice Poyraz, Ramazan Karakayalı, Emin Göktaş, Mustafa Çil ve Mustafa Edip Çakmak hakkında yakalama kararı çıkardı.

Haberin Devamı

Manisa’da ise, ’paralel devlet yapılanması’ içinde yer aldıkları iddiasıyla 26 kişinin gözaltına alındı. Öte yandan emniyet yetkilileri; cemaatin çeşitli kuruluşlar vasıtasıyla aldığı himmet ve kurban yardımlarını toplayıp, elde edilen diğer gelirlerle Amerika’daki hesaplara aktardığının anlaşıldığını belirtti. ‘Manisa İmamı’ olarak nitelendirilen ismi açıklanmayan kişinin arananlar arasında bulunduğu, ancak önceki yıllarda kentte bu görevi yürüten üç kişinin gözaltına alınanlar arasında bulunduğu kaydedildi.

“Paralel Devlet Yapılanması” iddialarına ilişkin Konya merkezli soruşturma kapsamında açılan davada tutuksuz yargılanan polis Serkan Öz, tapelerdeki oynama yapıldığı iddialarına ilişkin, “Kulaktaki yanılmalar ve maddi hatalardan kaynaklandığını düşünüyorum. Yapmış olduğum tapelerde buna benzer hatalar bulunabilir” dedi.