Gündem Gül’ün yakın çevresinden ‘adaylık iddiası’na yanıt: Böyle bir talebi olsa sakin sakin oturmaz

Gül’ün yakın çevresinden ‘adaylık iddiası’na yanıt: Böyle bir talebi olsa sakin sakin oturmaz

18.01.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Altılı Masa’nın ortak adayı konusunda gözler İYİ Parti ev sahipliğinde 26 Ocak’ta gerçekleştirilecek toplantıya çevrilmişken, uzlaşmazlık halinde masa dışından isim olasılığı da gündemde.

Gül’ün yakın çevresinden ‘adaylık iddiası’na yanıt: Böyle bir talebi olsa sakin sakin oturmaz

MEHTAP GÖKDEMİR Ankara - Bu çerçevede siyaset kulislerinde 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün ismi yeniden dillendirilmeye başladı. Gül’ün Altılı Masa’dan bazı liderlerle adaylık konusunu konuştuğu yönündeki iddiaları ortaya atıldı. Gül’ün yakın çevresi ise bu tip iddiaların Altılı Masa’yı dağıtmak amaçlı gündeme getirildiğini ifade etti. Milliyet’e konuşan kaynaklar şu değerlendirmeyi yaptı:

Haberin Devamı

“Kendisinin bu konuda hiçbir dahli yok. Böyle bir talebi, arzusu da yok. Eğer arzusu, talebi olsaydı herhalde bu kadar sakin sakin oturmazdı. Altılı Masa’dan da böyle bir şey şimdiye kadar hiç duymadık. Masayı dağıtmak için her şeyi yapıyorlar. Amaç Abdullah Gül’e itirazı olanları bir araya, olmayanları bir araya toplamak, dolayısıyla bütün dert Altılı Masa’yı dağıtmak.”

‘Konuşuyorlar’

Kaynaklar, Gül’ün Altılı Masa liderleri ile yapılan görüşmelere ilişkin ise şunları kaydetti: “Zaman zaman Temel (Karamollaoğlu) Bey, Ali Babacan İstanbul’a gittiklerinde denk gelince oturup konuşuyorlar. Ama bunlar bir olay üzerine yapılan, belli bir gündemi bulunan görüşmeler değil. Sayın Gül’ün bir ofisi var Ayazağa’da, arkadaşlarla oturuyor konuşuyor, her gün geliyor, okuyor, yazıyor, çalışıyor. Evde geçirmiyor gününü.”

Haberin Devamı

Altılı Masa kaynakları da Milliyet’e Gül’ün adaylığının gündemde olmadığını belirterek şu görüşleri ifade ettiler:

‘Öncelik liderlerin’

“Ne O’nun talebi var ne de böyle bir şey gündeme geldi. Temel Bey de, Ali Bey de görüşüyor. Ahmet Davutoğlu da görüşmüş. Kemal Bey de telefonla görüşüyor bildiğimiz kadarıyla. Ancak görüşmelerde adaylık hiç gündeme gelmedi, Olasılıklar içerisinde şu an itibarıyla Abdullah Bey yok. 26 Ocak’ta yapılacak toplantıdan sonra masadaki liderler üzerinde bir çalışma olacak. Öncelik liderler üzerinde olması. Bu olmadığı takdirde elbette ki dışarıdan bir isim üzerinde mutabakata varılabilir”