Gündem Gündemdeki son gelişmeler nelerdi? | Haftayı Kaçırma Bülteni (28 Mart - 3 Nisan 2022)

Gündemdeki son gelişmeler nelerdi? | Haftayı Kaçırma Bülteni (28 Mart - 3 Nisan 2022)

01.04.2022 - 15:20 | Son Güncellenme:

28 Mart - 3 Nisan 2022 haftasında neler yaşandı? Gündemdeki son gelişmeleri kaçırdıysanız Milliyet.com.tr editörlerinin derlediği Haftayı Kaçırma bültenine bir göz atın...

Haftayı Kaçırma Bülteni 28 Mart - 3 Nisan 2022 haftasında yine Türkiye ve dünyadaki önemli gelişmeleri kaçıran okurlarımız için hazırlandı.

Haberin Devamı

Bu haftanın dikkat çeken konularından bazıları şöyle:

- Rusya lideri Putin'in gaz ödemelerinin rubleyle yapılacağını söylemesinin ardından bir açıklama da ABD'den geldi. Beyaz Saray tarafından yapılan açıklamada, ABD Başkanı Joe Biden’ın artan petrol fiyatları ile mücadele için ABD’nin stratejik rezervlerinden günde 1 milyon varil petrolü serbest bırakılması yönünde karar aldığı duyuruldu.

- Yeni seçim yasası teklifinin ilk yedi maddesi Genel Kurul'da kabul edildi. Buna göre, genel seçimlerde milletvekili çıkarabilmek için aşılması gereken seçim barajı yüzde 10'dan yüzde 7'ye düşürüldü.

- Temel ihtiyaç maddelerinde KDV yüzde 8'e düşürüldü. Düzenleme bugünden itibaren etiketlere yansıyacak. İndirim, deterjandan sabuna, tuvalet kağıdından bebek bezine kadar birçok ürünü kapsayacak.

Haberin Devamı

- Covid-19 salgınında yeni bir varyant daha ortaya çıktı. PCR testinde saptanması daha zor olduğu için "Gizli Omicron" adı verilen BA.2 varyantının, daha bulaşıcı olduğu ve aşılı insanları daha fazla enfekte edebildiği belirtildi.

Gündem başlıkları ve haftanın etkinliklerinin tamamı her hafta Cuma günü YouTube kanalımızda yayında!