Gündem ‘Güzel günlere çok az kaldı’

‘Güzel günlere çok az kaldı’

16.04.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

2002 Dünya Kupası üçüncülüğünde sahneye çıkan Tarkan ile 2003’te Eurovision birincisi Sertab Erener’in görüntülerinin yer aldığı videoyu TikTok’tan paylaşan Kılıçdaroğlu, “14 Mayıs’tan sonra Türkiye nasıl da güzel olacak” ifadelerini kullandı.

‘Güzel günlere çok az kaldı’

HABER MERKEZİ / EDİRNE DHA  - CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya platformu TikTok’tan paylaştığı videolu mesajlara yenisini ekledi. 2002 Dünya Kupası üçüncülüğünde sahneye çıkan Tarkan ile 2003 yılında Eurovision şarkı yarışmasında birinci olan Sertab Erener’in görüntülerinin yer aldığı videoyu paylaşan Kılıçdaroğlu, “Güzel günler görmeye çok az kaldı, her şey söz verdiğimiz gibi olacak. Arkadaşlar şöyle bir baksak mı 14 Mayıs’tan sonra Türkiye, nasıl da güzel olacak...” dedi.

Haberin Devamı

Kılıçdaroğlu dün de seçim çalışmaları kapsamında Edirne’ye gitti. Eski Cami’yi ziyaret eden Kılıçdaroğlu, cami çıkışında vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaştı. Kılıçdaroğlu, daha sonra Kırcaali’de yaşayan soydaşlarla bir araya gelmek 
üzere Kapıkule Sınır Kapısı’ndan Bulgaristan’a geçti. 

‘Devlet politikası bağımsızdır’

Kılıçdaroğlu, Kırcaali Belediyesi’ni ziyaret ederek Hak ve Özgürlükler Hareketi Genel Başkanı Mustafa Karadayı, Belediye Başkanı Hasan Azis ve beraberindeki heyet ile bir araya geldi. Kılıçdaroğlu, Kırcaail tabelası önünde açıklama yaptığı bir videoyu da Twitter hesabından paylaştı. Kılıçdaroğlu videoda, şunları kaydetti: “Size Kırcaali’den sesleniyorum. Tek bir lafım olacak. Türk Dünyası politikası, Akdeniz politikası, dış politika ve savunma sanayi politikası. Bunlar devlet politikalarıdır. Ve devlet politikası partilerden bağımsızdır. Çünkü devlet bakidir. Saray partiyi devletleştirdiği için, dış politikayı şahsileştirdiği için algı yapıyor. Aslında bu Sovyet rejimidir. Parti devletmiş gibi davranıyor. Bay Kemal’le devlet yine devlet olacak. Parti de parti. Devlet ciddi olacak. Herkesin kapısında para dilenen, ‘ben ettim sen etme’ diyen bir Türkiye görmeyeceksiniz artık.”

Haberin Devamı

‘Güzel günlere çok az kaldı’

Marteniçkayı astı

Kılıçdaroğlu, 1984 yılında askerlerin açtığı ateş sonucu annesinin kucağında 18 aylıkken öldürülen Türkan Feyzullah bebeğin, Yoğurtçular köyündeki mezarını ziyaret etti. Kılıçdaroğlu, Balkanlar ve Trakya’da baharın gelişini simgeleyen ve bileğine taktığı marteniçka bilekliği, Türkan bebeğin anısına yaptırılan anıt çeşmenin bahçesindeki çam ağacına astı.

‘Güzel günlere çok az kaldı’

‘Güzel günlere çok az kaldı’

‘Birlikteliğimiz güçlenmeli’

Kılıçdaroğlu, Kırcaali’deki temaslarının ardından belediyenin iftar programına katıldı. İftarın ardından konuşan Kılıçdaroğlu, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk bütün hayatını savaş meydanlarında geçirmiştir ama söylediği söz çok değerlidir; ‘Yurtta sulh, cihanda sulh.’ Biz Türkiye’de de Bulgaristan’da da barışın olmasını isteriz. Çifte vatandaşlarımız var hem Bulgaristan hem de Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak görev yapan, çalışan, hayatın herhangi bir alanında mücadele eden çok sayıda yurttaşlarımız var. Dolayısıyla bu birlikteliğimizin güçlenmesi, kültürlerimizin ortaklaşması ve gelişmesi açısından son derece değerlidir” dedi. Kılıçdaroğlu, “100’üncü yılında Cumhuriyetimizi güzel bir demokrasi ile taçlandıracağız. Onun için diyorum zaten baharlar gelecek ülkemize, çocuklarımız o bahar ortamı içerisinde caddelerde, parklarda, meydanlarda özgürce gezebilecekler, koşabilecekler, şarkılar, türküler söyleyebilecekler” diye konuştu.

Haberin Devamı

Hristiyan vatandaşların Paskalya Bayramı olduğunu hatırlatan Kılıçdaroğlu, “Onların da bütün yüreğimle bayramlarını kutluyorum. Hiç kimsenin inancını, kimliğini, yaşam tarzını siyasete alet etmeyelim. Herkes kimliğiyle şeref duymalı, herkes inancıyla yüce Yaradana hesabını vermeli, herkesin yaşam tarzı başımızın üstünde olmalı” ifadelerini kullandı.