Gündem Hakkâri’de 4 şehit

Hakkâri’de 4 şehit

21.04.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

Güvenlik güçleriyle PKK’lı teröristler arasında çıkan şiddetli çatışmalarda 4 asker şehit oldu, en az 20 PKK’lı terörist öldürüldü. Şehitler düzenlenen törenle memleketlerine uğurlandı

Hakkâri’de 4 şehit

Türkiye-Irak sınırında önceki gün güvenlik güçleri ile PKK’lı teröristler arasında çıkan çatışmada 4 asker şehit oldu. Şehitler dün törenle memleketlerine uğurlanırken, bölgede başlatılan hava destekli operasyonda en az 20 PKK’lı teröristin öldürüldüğü bildirildi. Çatışmada yaralanan altı askerin tedavilerinin sürdüğü, sağlık durumlarının ise iyi gittiği belirtildi.
Irak sınırının sıfır noktasındaki Çukurca ile Yüksekova ilçeleri arasında yer alan Seriberi Askeri Üs Bölgesi’nde operasyonlarını sürdüren güvenlik güçlerine akşam saatlerinde PKK’lı teröristlerce ateş açıldı. Açılan ilk ateşte iki asker şehit oldu, sekiz asker de yaralandı. Güvenlik güçlerinin de anında karşılık vermesi üzerine çatışma çıktı. Bölgeye takviye kuvvetler sevk edildi.

Haberin Devamı

Havadan bombalandı

Teröristlerin bulunduğu bölge düzenlenen hava harekâtıyla bombalandı. Bölge ayrıca obüslerle ateş altına alındı. Yaralı askerler, bölgeden helikopterle alınarak hastanelere kaldırılırken iki asker daha doktorların tüm müdahalesine karşın kurtarılamadı.

Milli Savunma Bakanlığı’ndan dün sabah yapılan açıklamada “Teröristler, hava harekâtı ve bölgedeki ateş destek vasıtaları ile yoğun ateş altına alınmıştır. Bölgedeki operasyonlar devam etmektedir” denildi.

Hakkâri Valisi İdris Akbıyık da dün İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Nuri Öztürk ile birlikte Hakkari Devlet Hastanesi’nde tedavileri süren yaralı askerleri ziyaret ederek sağlık durumları hakkında bilgi aldı. Akbıyık, yaralılardan birinin Van’a sevk edildiğini, sağlık durumlarının iyi olduğunu söyledi. Şehit olan dört asker için Hakkari Dağ Komando Tugayı’nda tören düzenlendi. Bir dakikalık saygı duruşu ve okunan duaların ardından şehit sözleşmeli erlerden Erhan Çiyapul Iğdır’a, Murat Şahin Giresun’a, Şevket Çetin Kırıkkale’ye, Yener Kırıkçı Ankara’ya uğurlandı.

Haberin Devamı

En az 20 terörist öldürüldü

Tören alanında dağıtılan bilgi notunda ise şehitlerin kanının yerde kalmadığı belirtilerek şöyle denildi: “Sözde Zap terörist kampına sıfır noktasında bulunan Irak sınırındaki Seriberi üs bölgesinde çıkan çatışmada dört kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, 6 askerimiz de yaralanmıştır. Yaralı personellerimizin tedavilerine Çukurca, Hakkâri ve Van’da devam edilmektedir. Bölgede bulunan unsurlarımız tarafından çatışmanın başladığı andan itibaren sabahın erken saatlerine kadar kahramanca yürütülen operasyonlar sonucu en az 20 terörist etkisiz hale getirilmiş. Ve kahraman silah arkadaşlarımızın kanı yerde bırakılmayarak intikamları alınmıştır.”

Hakkâri’de 4 şehit

Ailede ikinci şehit

Sözleşmeli Piyade Er Yener Kırıkcı’nın (26) şehit olduğu haberini Ankara’nın Çubuk ilçesine bağlı Akkuzulu Mahallesi’ndeki babaevine giden askeri yetkililer, baba Mustafa Kırıkcı ile diğer aile üyelerine iletti. Şehidin dayısı Yüksel Tuzcu’nun da 1993’te Hakkâri’nin Çukurca ilçesine bağlı Üzümlü karakolunda şehit olduğu belirtildi.

Sözleşmeli Piyade Er Murat Şahin’in (23) şehadet haberini Giresun’un Espiye ilçesinde yaşayan ailesine, eve gelen askeri yetkililer verdi. Acı haberle şehidin ailesi gözyaşlarına boğuldu.

Sözleşmeli Piyade Er Şevket Çetin’in (27) şehit olduğu haberi de Kırıkkale’nin Balışeyh ilçesine bağlı İzzetin köyünde yaşayan ailesine askeri yetkililerce verildi. Beş çocuklarından birini kaybeden baba Doğan Çetin ve anne Havva Çetin, gözyaşlarına boğuldu. Şehidin evi ile sokağa Türk bayrakları asıldı. 2015 yılında Erzincan’da vatani görevini yapan Çetin’in, ailesine destek olmak amacıyla sözleşmeli er olarak çalışmaya başladığı, üç yıldır Hakkari’de görev yaptığı öğrenildi.

Piyade Sözleşmeli Er Erhan Çiyapul’un (22) Iğdır Aralık ilçesine bağlı Karşıyaka Mahallesi’nde yaşayan ailesi de acı haberle yıkıldı. Şehidin evi ile mahalleye Türk bayrakları asıldı. Gözel Çiyapu ve Ahmet Çiyapul’un 8 çocuğundan biri olan Çiyapul’un nişanlı olduğu, üç yıldır sözleşmeli er olarak görev yaptığı öğrenildi. DHA

Hakkâri’de 4 şehit

'YÜREĞİMİZ YANDI'

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak da Twitter hesabından “Hain terör örgütü tarafından şehit edilen kahramanlarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine sabr-ı cemil niyaz ediyorum. Yaralı askerlerimize de acil şifalar diliyorum” ifadesini kullandı.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da, Twitter hesabından yayınladığı başsağlığı mesajında, “Türkiye-Irak sınır hattında devam eden operasyonlardan gelen acı haberle yüreğimiz yandı. Teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan askerlerimize Allah’tan rahmet, acılı ailelerine sabır, yaralı askerlerimize acil şifalar diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun” dedi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, “Irak sınırında şehit olan kahraman askerlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Milletçe başımız sağ olsun. Teröristler ve destekçileri mutlaka kaybedecek. Bayrağımız özgürce ve gururla dalgalanmaya devam edecek” açıklamasında bulundu.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun da sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, “Türkiye-Irak sınır hattında teröristlerle çıkan çatışmada şehit düşen kahraman askerlerimize Allah’tan rahmet, yaralı askerlerimize acil şifalar diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun. Terörle mücadelemiz sonuna kadar sürecek. Birliğimizi bozmaya kalkışanlara izin vermeyeceğiz” ifadesini kullandı. ANKARA Milliyet