Gündem ‘Hakkımızı helal etmiyoruz’ ilanı veren şehit babası konuştu

‘Hakkımızı helal etmiyoruz’ ilanı veren şehit babası konuştu

18.03.2010 - 17:31 | Son Güncellenme:

‘Açılım sözleri bölücülüğe yol açıyor’

‘Hakkımızı helal etmiyoruz’ ilanı veren şehit babası konuştu

ÇANAKKALE Zaferi’nin 95'inci yıldönümü ve Şehitler Günü dolayısıyla Bursa'da tören düzenlendi. Törenin ardından, 4 yıl önce şehit olan oğlu Asteğmen Zeki Burak Okay’ın Pınarbaşı Şehitliği'ndeki mezarını ziyaret eden Sezai Okay sitemlerini yineledi. Oğlu şehit olduktan sonra gazeteye ‘Hakkımızı helal etmiyoruz’ ilanı veren Okay, “Ben hala hakkımı helal etmiyorum. ‘Vatan sağ olsun’ demiyorum. Bizim çocuklarımız Anafartalar’daki şehitlerimiz gibi ölmedi. Bu ülkenin ekmeğini yemiş insanlar tarafından öldürüldü. Bu ülkede Kürt'ü, Laz’ı Çerkez’i hep birlikte Kurtuluş Savaşı’nda mücadele etti. Şimdi açılım sözleriyle bölücülüğe yol açıyorlar” dedi.

Bursa’daki tören, Heykel Atatürk anıtı önüne sabah saat 09.00’da çelenk konulmasıyla başladı. Tayyare Kültür Merkezi’nde devam edene törene Vali Yardımcısı Vedat Müftüoğlu, Bursa Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Osman Baykurt, Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Abdullah Karadağ, İl Emniyet Müdürü Zeki Çatalkaya ve Bursa Cumhuriyet Başsavcısı Sait Gürlek katıldı. Törende günün anlam ve önemini anlatan konuşmaların ardından şehitler Komiser Yardımcısı Osman Bahtiyar, Jandarma Komando Er Samed Akdeniz, Jandarma Er Murat Atsen, Jandarma Komando Er Eyyüp Gürsoy’un yakınları ile gaziler Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Mehdi Yılmaz, Jandarma Er Süleyman Eray Çelik, Jandarma Er Yunus Küçük, Polis Memuru Selman Karataş’ın yakınlarına ‘Devlet Övünç Madalyası ve Beratı’ verildi.

‘HALA HAKKIMI HELAL ETMİYORUM’

Tayyare Kültür Merkezi’ndeki törenin ardından Pınarbaşı Şehitliği ziyaret edildi. Şehitlerin mezarlarını ziyaret eden yakınları gözyaşlarını tutamadı. Hakkari Çukurca’da 4 yıl önce teröristlerle girilen çatışmada şehit olan oğlu Asteğmen Zeki Burak Okay için gazeteye ‘Hakkımızı helal etmiyoruz’ ilanı veren Sezai Okay, “Ben hala hakkımı helal etmiyorum. ‘Vatan sağ olsun’ demiyorum. Bizim çocuklarımız Anafartalar’daki şehitlerimiz gibi ölmedi. Bu ülkenin ekmeğini yemiş insanlar tarafından öldürüldü. Bu ülkede Kürt'ü, Laz’ı Çerkez’i hep birlikte Kurtuluş Savaşı’nda mücadele etti. Şimdi açılım sözleriyle bölücülük yapılıyor. Beni en çok üzen çocuklarımızı öldürenlerin sınır kapısında törenle karşılanması. Biz evlatlarımızı boşuna mı şehit verdik? Ben oğlumu geri istiyorum. Bu ülkede hiçbir zaman ayrımcılık yapılmadı. Kürt'ü de başbakanlık yaptı. Dağdakiler kendi istekleriyle orada durmuyorlar. Bizi 1915’te bölmeye çalışan emperyalist güçler, bugün onları destekliyor. Bunların dağdan inmeleri için emperyalistlerin istemeleri lazım. Bizi bölmeye, parçalamaya çalışan emperyalist ruh hala devam ediyor” diye konuştu.

Şehitlikte düzenlenen törenin ardından askeri erkan, yetkililer ve şehit yakınları mezarlıklara karanfil bıraktı.