Gündem Hakkında tedbir kararı olana silah ruhsatı yok

Hakkında tedbir kararı olana silah ruhsatı yok

26.10.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

TBMM Genel Kurulu’nda önceki gece yasalaşan Gümrük Kanunu’nda Değişiklik yapan kanun teklifinin görüşmelerinde son dakika önergeleriyle silah taşıma ve bulundurmaya ilişkin önemli düzenlemelere gidildi.

Hakkında tedbir kararı olana silah ruhsatı yok

Önergeler yoluyla Ateşli Silahlar ve Bıçaklar İle Diğer Aletler Hakkında Kanun, Avda ve Sporda Kullanılan Tüfekler Nişan Tabancaları ve Av Bıçaklarının Yapımı Alımı, Satımı, Bulundurlamasına Dair Kanun’da yapılan değişiklik özetle şöyle:

Haberin Devamı

Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun kapsamında haklarında tedbir kararı verilenler, tedbir süreleri boyunca ateşli silah, yivsiz av tüfeği, spor ve nişan tüfek ve tabancaları için taşıma ve bulundurma izni alamayacak. Varsa ruhsat verilmesine ve yenilenmesine ilişkin işlemleri bekletilecek. Bunların ruhsata bağlanmış silahları ise tedbir kararı kalkıncaya kadar genel kolluk kuvvetleri tarafından muhafaza altına alınacak.

Türk Ceza Kanunu’ndaki bazı suçlar ile Terörle Mücadele Kanunu kapsamına giren suçlardan mahkum olanlara, affa uğramış olsalar dahi ateşli silah taşıma ve bulundurma izni verilemeyecek.

Ateşli silahla işlenen suçlardan hükümlü bulunanlar ile taksirli suçlar hariç olmak üzere bir yıldan fazla hapis cezasına mahkum olanlara, mahkum olunan cezanın infazının tamamlandığı tarihten itibaren 5 yıl geçmedikçe ve haklarında yasaklanmış hakların geri verilmesine ilişkin karar verilmedikçe, ateşli silah taşıma ve bulundurma izni verilemeyecek.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanlığı’nca temin edilen tabanca ve mermiler, Cumhurbaşkanlığı Koruma Hizmetleri Genel Müdürlüğü’ndeki koruma personeline ve bunların amirlerine zati demirbaş silah olarak satılabilecek.