Gündem Hapisteki belediye çalışanı intihar etti

Hapisteki belediye çalışanı intihar etti

26.06.2011 - 16:33 | Son Güncellenme:

KONYA’da Ereğli Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen Ereğli Belediyesi’ne yönelik ’ihalelerde usulsüzlük’ soruşturması kapmasında tutuklanan Belediyenin İhale Raportörü 44 yaşındaki İbrahim Ekici, cezaevinde kireç çözücü içerek intihar etti.

Hapisteki belediye çalışanı intihar etti

Ereğli Cumhuriyet Başsavcılığı, Ereğli Belediyesi’nde yapılan bazı ihalelerde usulsüzlük yapıldığı iddiasıyla 28 Eylül 2010 tarihinde belediyeye operasyon düzenleyerek ihale dosyalarına el koydu. Dosyaların incelenmesinin ardından Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla polis tarafından 25 Mart 2011 Cuma günü sabah saatlerinde Konya merkez başta olmak üzere Ereğli, İstanbul, Ankara, Adana ve Mersin’de eş zamanlı operasyon gerçekleştirildi. Operasyonda, aralarında Ereğli Belediye Başkanı MHP’li Hüseyin Oprukçu ile Başkan Yardımcıları Vehbi Arık ve Fethi Ertekin’in de bulunduğu 32 kişi gözaltına alındı.

Haberin Devamı

9 KİŞİ TUTUKLANDI

İşlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden 9’u, Cumhuriyet Savcısı tarafından serbest bırakıldı. Tutuklama istemiyle nöbetçi mahkemeye çıkarılan 23 şüpheliden Bilgin Kamış, Zafer Yılmaz, Ramazan Oprukçu, Mehmet Avcı, İbrahim Ekici ve Yakup Gökçe tutuklanarak cezaevine konuldu.

Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu ile başkan yardımcıları Vehbi Arık ve Fethi Ertekin’in de aralarında bulunduğu 17 kişi ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Ereğli Kapalı Cezaevi’nde tutuklu olarak yargılanan sanıklardan Ereğli Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’nde memur olan ve aynı zamanda ihalelerin raportörü İbrahim Ekici, dün öğle saatlerinde kireç çözücü içerek intihar girişimde bulundu. Ambulansla Ereğli Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Ekici, buradan yapılan ilk müdehalenin ardından Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi’ne sevk edildi. Ekici, yapılan tüm müdahaleye rağmen yaşamını yitirdi.

Haberin Devamı

Bugün Ereğli’de toprağa verilen Ekici’nin 75 yaşındaki babası Abdullah Ekici’nin 15 gün önce, yengesi 55 yaşındaki Dürdane Ekici’nin de cuma gün kalp krizi geçirerek hayatını kaybettiği belirtildi.