Gündem Hasar kaydı sorgulama ve tramer sorgulama artık çok kolay!

Hasar kaydı sorgulama ve tramer sorgulama artık çok kolay!

15.11.2015 - 00:08 | Son Güncellenme:

Alacağınız araca ait ya da kendi aracınıza ait hasar kaydı sorgulama ve tramer sorgulama işlemini yapmanız artık çok basit hale geldi. Bu işlemleri nasıl yapacağınızı haberimizden öğrenebilirsiniz.

Hasar kaydı sorgulama ve tramer sorgulama artık çok kolay

Günümüzde teknolojik yenilikler, internetin bireysel alanın yanı sıra kurumsal ve kamusal hizmetlerde de aktif bir rol üstlenmesine yol açıyor. Özellikle de dijital platform üzerinde yer alan kamu hizmetleri ile birlikte artık pek çok alanda son derece önemli zaman tasarruflarından ve güvenlik tedbirlerinden yararlanabilme imkanı sağlıyor. Bu kapsamda dijital platform üzerinde yer alan Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi resmi web portalındaki online hasar kaydı sorgulama hizmet sayfasından son derece pratik bir şekilde araçların güncel ve tüm yasal hasar bilgilerine ulaşabilme imkanına sahip olabiliyor. Son yıllarda hızla gelişen teknoloji ile birlikte yaşamın her alanında son derece etkin bir şekilde kendisini gösteren teknolojik yenilikler, araç ticaretlerinde de en etkin şekilde kendisini gösteriyor. Özellikle de yeni araç almak isteyen kişilerin çok sık şekilde karşı karşıya kalabildikleri çalıntı araç durumu ve hasarlı aracın yanlış ve eksik bilgilendirilmeleri dolayısı ile yaşanan önemli mağduriyetlerin önüne geçilebilmesi amacı ile bu tip online hizmetler sunulmaya başlandı.

Haberin Devamı

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

HASAR KAYDI İÇİN TIKLAYINIZ!

TRAMER SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Türkiye’de çalıntı araç durumlarına yönelik olarak Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından dijital platform üzerinde online araç sorgulama hizmeti e-Devlet portalı üzerinden vatandaşlara sunuluyor. Vatandaşlar bu şekilde internete erişim sağlayabildikleri her yerden araç sorgulama hizmeti ile aracın çalıntı olup, olmadığını görebilme imkanına sahip olabiliyor. Aynı şekilde Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi tarafından sunulan online araç hasar kaydı sorgulama hizmeti ile aracın tüm yasal hasar geçmişini internet kolaylığında görebilme ve böylelikle de başta ikinci el araç alım-satım piyasası olmak üzere araç piyasalarında karşı karşıya kalınabilen hasarlı araç durumlarının yaratacağı mağduriyetin önüne geçilebiliyor. Böylelikle de Türkiye’de vatandaşların çok daha güvenli bir şekilde araç ticaretlerini gerçekleştirebilmeleri sağlanabiliyor.

Haberin Devamı

Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi’nin mobil hizmeti olan tramer sorgulama ise vatandaşların cep telefonlarından kısa mesajla araç hasar kaydını öğrenebilmelerini sağlıyor. Vatandaşlar cep telefonlarının kısa mesaj bölümüne sorgulayacağı aracın plakasını yazarak, 5664’e kısa mesaj göndererek, tramer sorgulama yapabiliyor. Ancak bu hizmet Turkcell, Avea ve Vodafone operatörleri için 5 TL olarak ücretlendirildiğine dikkat edilmesi gerekiyor. Dijital platform üzerinde yer alan Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi web sayfasından gerçekleştirilebilen araç hasar kaydı sorgulama hizmeti ile birlikte internete erişim sağlanabilen her yerden aracın yasal olarak düzenlenmiş olan tüm kaza tespit tutanaklarını her ayrıntısıyla döküm olarak görüntüleyebilme imkanına sahip olunabiliyor.

Böylelikle internet kolaylığında yasal olarak araç hakkında düzenlenmiş olan tüm kaza tespit tutanaklarını tüm ayrıntıları ile birlikte görüntüleyebilme imkanına sahip olunabiliyor. Vatandaşlar akıllı cihazları veya bilgisayarları aracılığı ile internet üzerindeki bu Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi resmi web sayfasına sbm.org.tr/ adresinden kolay bir şekilde erişim sağlayabiliyor. Bu web sayfasında vatandaşlar online araç hasar kaydı sorgulama işlemlerini 3 farklı yöntem ile yapabiliyor. Bu kapsamda vatandaşlar, dijital platform üzerinde SGBM web sayfasındaki sorgulama ekranında araç hasar kaydı sorgulama işlemini plaka ile sigortalı T.C. kimlik numarası, plaka ile sigortalı vergi kimlik numarası ve plaka ile sürücü T.C. kimlik numarası bilgileri ile kontrol edebilme imkanına sahip olabiliyor.