Gündem Hastane randevu alma sistemi nasıl kullanılır?

Hastane randevu alma sistemi nasıl kullanılır?

26.12.2015 - 22:33 | Son Güncellenme:

Hastane randevu alma sistemi yani MHRS’yi kullanarak online randevu alabilir ve büyük kolaylık sağlamış olursunuz. Yine MHRS üzerinden aldığınız randevuyu kontrol edebilirsiniz. Nasıl yapacağınız haberimizde.

Hastane randevu alma sistemi nasıl kullanılır

Türkiye’de sağlık hizmetlerinde çok daha modern standartların oluşturulabilmesi, vatandaşların daha modern ve daha kaliteli sağlık hizmetleri alabilmesinin yanı sıra vatandaşın karşı karşıya kaldıkları kamu hastaneleri sorunlarının tamamen çözüme kavuşturulabilmesini amaçlayan dijital projeler Sağlık Bakanlığı tarafından gerçekleştiriliyor. Türkiye’deki kamu sağlık sektörünün daha modern ve daha kaliteli standartlara kavuşturulabilmesi amacı ile kamu hastanelerinde modernizasyon çalışmaları gerçekleştiren ve aynı zamanda dijital hizmetler ile vatandaşlara daha interaktif sağlık hizmetleri sunmaya başlayan Sağlık Bakanlığı tarafından geliştirilerek, vatandaşın hizmetine sunulan Merkezi Hastane Randevu Sistemi ile vatandaşlar sadece dakikalar içerisinde kamu hastanelerine hastane randevu alımlarını gerçekleştirebilme imkanına sahip olabiliyor.

Haberin Devamı

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

MHRS RANDEVU İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

İnternet üzerinde yer alan Sağlık Bakanlığı Merkezi Hastane Randevu Sistemi gelişmiş ülkelerde uzun yıllardır kullanılmakta olan modern randevulu sağlık hizmetleri sisteminin Türkiye’deki kamu hastanelerinde de aktif olarak uygulanmaya başlamasını ve vatandaşın daha modern koşullarda sağlık hizmetleri alabilmesi amaçlanıyor. Türkiye’de internetin her geçen gün yaygınlaşan ve yüksek oranlara ulaşan kullanım oranları dolayısıyla birlikte pek çok kamu alanında olduğu gibi sağlık hizmetlerinde de bu şekilde internetin en aktif şekilde kullanılması vatandaşın sadece dakikalar içerisinde internet üzerinde yer alan Sağlık Bakanlığı’nın MHRS web randevu sistemini kullanmasına yol açıyor.

Haberin Devamı

Vatandaş özellikle Sağlık Bakanlığı’nın internet üzerinde MHRS web randevu sistemini faaliyete geçirmeden önceki dönemde kamu hastanelerinde sağlık hizmetleri alabilmek için sağlık sorunları yaşadıkları halleriyle sabahın ilk ışıklarında hastane kapılarına giderek uzun saatlerini alacak ve son derece yorucu olan sıra bekleme ve kayıt işlemleri ile uğraşmak zorunda kalıyordu. Bu duruma aynı zamanda da kamu hastanelerinde büyük bir yoğunluğa yol açarak sunulan sağlık hizmetinin doğal olarak kalitesinin düşmesine neden oluyordu. Sağlık Bakanlığı vatandaşın kamu hastanelerinde yaşadıkları bu sorunları çözüme kavuşturan ve vatandaşın dünya standartlarına uygun, çağdaş sağlık hizmetleri alabilmesini sağlayan Merkezi Hastane Randevu Sistemi’ni faaliyete geçirdi. Vatandaş günümüzün akıllı ve yeni nesil teknolojileri sayesinde internete erişim sağlayabildiği her yerden sadece dakikalar içerisinde en güncel kamu hastanelerine hastane randevu alma işlemlerini gerçekleştirebilme imkanına sahip olabiliyor.

Merkezi Hastane Randevu Sistemi içerisinde hastane randevuları almak isteyen vatandaşların öncelikli olarak bu randevu sistemine üye olmaları gerekiyor. İnternet üzerinde mhrs.gov.tr adresinden kolay bir şekilde erişim sağlanabilen MHRS web portalında hastane randevuları için yeni üyelik ekranından üyelik işlemleri tamamlanabiliyor. Böylelikle internete erişim sağlanabilen her yerden sadece dakikalar içerisinde hastane randevularını alabilme imkanı bulunuyor. Vatandaş Merkezi Hastane Randevu Sistemi sayesinde internet üzerinde sadece dakikalar içerisinde hastane randevu alımlarını yapabiliyor. Böylelikle hastaneye randevu tarih ve saatinde giderek, hiç sıra beklemeden kolay ve modern biçimde sağlık hizmetlerinden yararlanabiliyor. Ayrıca internet üzerinden hastane randevu alımlarının yapılması hekim seçme özgürlüğünün de en etkin biçimde değerlendirilebilmesine yardımcı oluyor.