Gündem Hastaneler ‘acemi kasaplar’la doldu

Hastaneler ‘acemi kasaplar’la doldu

13.09.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Bir bayram klasiği haline gelen acemi kasaplar yine iş başında... Dün 3 bin 541 kişi kurban keserken kazayla kendilerini yaraladı, kalp krizi geçiren 2 kişi ise hayatını kaybetti

Hastaneler ‘acemi  kasaplar’la doldu

Sivas’ta kurbanlarını kendileri kesmek isterken, çoğu elinden yaralanan 25 kişi, Sivas’taki hastanelerin acil servislerine başvurdu.

Nefes borusuna kaçtı

Kentin Çayboyu Mahallesi’nde aldıkları kurbanlık danayı yatırmaya çalışan 41 yaşındaki Fikret Yıldırım ise hayvanın üzerine devrilmesi sonucu sağ ayağını kırdı. Yakınları tarafından hastaneye götürülen Yıldırım tedavi altına alındı. Kırıkkale’de kurbanlık kesimi sırasında çeşitli yerlerinden yaralanan 73 kişi, hastanelere başvurdu. Yaralanmaların önemli bölümünün bıçak ve satır kesiği ile boynuz ve tekme darbeleri sonucu meydana geldiği belirtildi.

Hacılar Beldesi’nde yemek yerken nefes borusuna kurban eti kaçtığı belirtilen 66 yaşındaki Osman Erdoğan, hastaneye kaldırıldı. Yozgat Devlet Hastanesi ve Üniversite Hastanesinin acil servisleri, el ve bacak bölgelerinden bıçak kesiği ile boynuz ve tekme darbeleriyle yaralanan 32 kişiye tıbbi müdahalede bulunuldu. Ayrıca el ve ayağına ip dolanması sonucu yaralananlar da oldu. Kurban kesimi sırasında bacağından yaralanan 30 yaşındaki Murat Duyar, “Kurbanın derisini yüzüyordum, bıçak deriyi kesip bacağıma saplandı” dedi.

Erzurum’un Yakutiye ilçesinde Ali Suvarıcı, kurban keserken geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitirdi. Konya’nın Ereğli ilçesinde 66 yaşındaki İsmet Özçelik, kestiği kurbanlık koyunun kellesinin tüylerini evinin bahçesindeki tandırda ateşte temizlemek istedi. Kelleyi, tandıra tutup tüyleri yakan Özçelik, aniden fenalaşıp yere yığıldı. Kalp krizi geçirdiği saptanan Özçelik, yapılan tüm müdahaleye rağmen yaşamını yitirdi.

Haberin Devamı

Kurban keserken karnına maganda kurşunu isabet etti

Samsun’un Çarşamba ilçesi Yeşilırmak Mahallesi’nde dün meydana yakınları ile birlikte bahçesinde kurban kesen Berna Sır, bir maganda kurşununun karnına isabet etmesi sonucu yaralandı. Kanlar içerisinde kalan kadın, yakınları tarafından hastaneye kaldırıldı. Tedavi altına alınan kadının sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.