Gündem Hatay için karar günü

Hatay için karar günü

12.02.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

CHP’de bugün önce MYK sonra Parti Meclisi (PM) toplanacak. PM’de Malatya, Şanlıurfa, Ordu ve Kayseri’nin yanı sıra İstanbul’da açıklanmayan ilçe adayları belli olacak. Ordu’da avukat Zekai Sana, Kayseri’de doktor Murat Molu’nun aday olması bekleniyor.

Hatay için karar günü

MEHTAP GÖKDEMİR Ankara - PM’de deprem anmasındaki protesto nedeniyle Lütfü Savaş’ın adaylığı konusundaki tartışmalar masaya gelecek ve adayın değişip değişmeyeceği konusunda karar verilecek. Anket, rapor, kanaat önderlerinin görüşleri doğrultusunda bir karar verileceği ifade ediliyor. Parti kulislerine yansıyan iddiaya göre; Savaş’ın adaylığı geri çekilmeyecek ve yola Savaş ile devam edilecek.

Haberin Devamı

Aday adayları kazan kaldırdı

Kulislerde Çankaya adayı için Genel Başkan Özgür Özel’e yakınlığı ile bilinen Parti Meclisi üyesi Hüseyin Can Güner’in ismi öne çıkıyor. Çankaya aday adayları imzasıyla dün ikinci bir bildiri daha yayınlandı. Adeta kazan kaldıran aday adayları, bildiride, “Parti kurumsal kimliğine bağlı kalınması, parti mevzuatı yanında parti geleneklerinin de bir gereği olup, bu nedenle de aday adaylığı başvurusu yapanlar içinden adayların belirlenmesi gerekmektedir” uyarısı yapıldı.

Ateş’in dönüşü görüşülecek

PM’de bazı bağışlanma istekleri de görüşülecek. Parti kulislerine göre; TBMM eski Başkanvekili Yılmaz Ateş’in de aralarında bulunduğu bazı isimlerin partiye dönmesi bekleniyor.

Haberin Devamı

Kadıköy ve Bakırköy adayları belli olacak

CHP şu ana kadar İstanbul’un 39 ilçesinden 28’i için adaylarını belirledi. Adalar, Avcılar, Bakırköy, Beykoz, Çekmeköy, Esenyurt, Kadıköy, Kağıthane, Sarıyer, Ümraniye ve Zeytinburnu olmak üzere 11 ilçe adayının bugün belli olması bekleniyor. Parti kulislerine göre; Adalar’da İstanbul Planlama Ajansı Genel Koordinatörü Esra Huri Bulduk ile eski ilçe başkanı Ali Ercan Akpolat, Avcılar’da İBB CHP Avcılar Belediye Meclis Üyesi Ali Rıza Değirmenci, Bakırköy’de Doç. Dr. Ayşegül Ovalıoğlu, Çekmeköy’de Akif Hamzaçebi, Esenyurt’ta İstanbul Büyükşehir Belediyesi üyesi Ali Gökmen ve iş insanı Engin Doğru, Kadıköy’de İstanbul Kent Konseyi Başkanı Tülin Hadi ve Kadıköy Belediyesi Meclis Üyesi Barış Antik, Sarıyer’de Boğaziçi Yönetim AŞ Genel Müdürü Merve Öztopaloğlu ve Tonguç Çoban, Ümraniye’de Sacit Eyüboğlu, Zeytinburnu’nda eski ilçe başkanı Metin Doğan’ın adı öne çıkıyor.