Gündem Hayata sağanak arası!

Hayata sağanak arası!

30.08.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Akşam saatlerindeki sağanak yağış ve fırtına, hayatı olumsuz etkiledi. Yaklaşık 20 dakika süren yağış nedeniyle ana caddelerde trafik yoğunluğu oluşurken, vatandaşlar da kapalı mekânlara sığındı

Hayata sağanak arası

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün uyarısının ardından İstanbul’un kuzeyinde dün sağanak yağış ve fırtına etkili oldu. Saat 16:58’de başlayıp aralıksız 20 dakika süren sağanak yağış bazı ilçelerde de hayatı olumsuz etkiledi. Sağanak nedeniyle ana caddelerde trafik yoğunluğu oluşurken, Taksim, Beyoğlu, Üsküdar, Şişli, Eminönü’nde vatandaşlar kapalı alanlara sığındı. Anadolu Yakası’nda da aniden bastıran sağanak nedeniyle köprü ve viyadüklerde biriken sular, araç sürücülerine zor anlar yaşattı. Sağanak, Anadolu Yakası’nda daha çok Beykoz, Çekmeköy, Üsküdar ve Ümraniye civarında etkili oldu.
Üsküdar sahil yolunun bazı noktaları yağmur nedeniyle göle döndü. Sürücüler ilerlemekte zor anlar yaşadı. Yağmur kazalara da neden oldu. Sahil yolunda kontrolden çıkan bir otomobil bariyerlere çıktı. Kazada hafif yaralanan sürücü ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Haberin Devamı

Hayata sağanak arası

Yolları su bastı

Aşırı yağış nedeniyle Şişli’deki Odesa Bulvarı’nı su bastı. Çağlayan istikametinde meydana gelen su baskınında 3 araç suyun içinde kaldı. Aracını iterek suyun içinden çıkartan bir sürücü, “Ne geri çıkabildim ne ileri gidebildim, ortada kaldım. Araç su aldı, çalışmıyor. Tamirci çağıracağım” dedi. Eminönü’nde ise bir alt geçitte yükselen su seviyesi vatandaşların yaya ve araçla ulaşımını aksattı.

Bayrağı kurtardılar

Sirkeci’de Büyük Postane önünde gençler, fırtınadan uçan bayrağı koşarak kaldırdı. Fotoğrafçı Soner Arkan, o anı böyle fotoğrafladı.

Hayata sağanak arası

Bayramda hava ısınıyor

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Kurban Bayramı süresince ülke genelinde yağış beklenmediğini, hava sıcaklıklarının ise mevsim normallerinde seyredeceğini belirtti.

Haberin Devamı

Eroğlu, hava sıcaklıklarının yağışlarla birlikte bugün batı bölgelerde, yarın iç kesimlerde 3- 6 derece azalacağını söyledi. Eroğlu, “Hava sıcaklıklarının bayramın ilk gününden itibaren batı kesimlerden başlayarak tekrar artacağını ve ülke genelinde bayram süresince mevsim normalleri civarında seyredeceğini tahmin ediyoruz” dedi. Meteoroloji’den alınan bilgilere göre bugün Marmara’nın doğusu, İç Ege ile İç Anadolu’nun kuzeybatısının yerel sağanak geçeceği tahmin ediliyor.

Kum torbalı önlem!

Taksim’de yağmur sularının metronun içine girmesini önlemek amacıyla kum torbaları kullanıldı. Yağıştan kaçan vatandaşlardan bazıları metro istasyonuna sığındı.

Taksim Tüneli’ni su bastı. Suda kalan araç sürücüleri zor anlar yaşadı. Bazı araçlar suya girmezken trafik oluştu.

İDO seferleri iptal edildi

Yağış nedeniyle İstanbul Deniz Otobüsleri’nde (İDO) hızlı feribot ve dış hat deniz otobüsü seferleri yapılamadı, bazı seferler de iptal edildi.