Gündem ‘Hayri İnönü’yü üç çocuğu üzerinden tehdit ettiler’

‘Hayri İnönü’yü üç çocuğu üzerinden tehdit ettiler’

10.01.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

Şişli eski Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ve oğlu Emir Sarıgül’ün, Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü ve eşi Nazlı İnönü’ye yönelik, ‘birden fazla kişi ile tehdit’ ve ‘kamu görevlisine hakaret’ suçlarından 14 yıla kadar hapis istemiyle yargılandığı davanın görülmesine devam edildi.

‘Hayri İnönü’yü üç çocuğu  üzerinden tehdit ettiler’

İstanbul 44. Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki dünkü duruşmada Şişli Belediyesi’nde görevli 3 tanık dinlendi. Şişli Belediyesi’nde şoför olarak çalışan Hakan Yılmaz şunları söyledi: “Nazlı İnönü ile okula gidiyorduk. Nazlı Hanım, Mustafa Sarıgül’ün kendisini çocukları üzerinden tehdit ettiğini söyledi. Mustafa Sarıgül’ün attığı mesajı gösterdi. Mesajda ‘Benim çocuklarım rahat uyumuyor. Senin çocukların da rahat uyumasın’ yazıyordu.”

Haberin Devamı

‘Korkuyordu’

Şişli Belediyesi Özel Kalem Müdürü Taner Biçel ise şunları anlattı:

“Hayri Bey, Sarıgül döneminden kalan 11 müdürü değiştirdikten sonra Ankara’ya gitti. Odama gelip, beni tartakladılar. Akşam Hayri Bey gelerek, belediyenin dışında buluştuk. ‘Beni Amerika’da yaşayan 3 çocuğum üzerinden tehdit ettiler. Çocuklarımı öldüreceklerini söylediler. Ben aile yapısı olarak bunlara karşı koyacak güçte değilim’ dedi. Kırk yıllık asker kökenli devlet memuruyum. Hayri Bey’in tehdit edildiğini söylerken gözlerindeki korkuyu gördüm.”