Gündem Hazır olun! Her an yağabilir

Hazır olun! Her an yağabilir

17.09.2008 - 13:08 | Son Güncellenme:

Şiddetli yağışla birlikte dolu da geliyor. Çanakkale ve Gelibolu ilk etkilenen yerler oldu. İstanbul için de meteorolojiden uyarı var.

Hazır olun Her an yağabilir


Yaza şiddetli yağışlarla veda ediyoruz. Balkanlar ve Orta Akdeniz üzerinden gelen yağmur, beraberinde dolu da getirdi. İlk etkilenen bölge Çanakkale oldu... Gelibolu ve Lapseki ilçelerindeki yağış ve dolu, yaşamı olumsuz etkiledi.

Çanakkale kent merkezinde sabah saatlerinde başlayan gök gürültülü sağanak nedeniyle yaklaşık 2,5 saatte metrekareye 6 kilogram yağış düştü.

Kent merkezi ve ilçelerde, belediye ekipleri tıkanan rögarları açmak için çaba gösteriyor.

DOLU VURDU

Gelibolu ve Lapseki ilçelerinde yağmurla birlikte dolu yağışı da etkili oldu. Yağış nedeniyle Gelibolu Eşref Bitlis İlköğretim Okulunun bahçe duvarının bir kısmı çöktü. Kuvvetli rüzgar Gelibolu Devlet Hastanesinin önündeki bir ağacı da yıktı.

İSTANBUL'A AKŞAMA GELECEK

Yağışlı havanın bugün Marmara, Ege, Batı Karadeniz, İç Anadolu'nun Batısı ile Göller Yöresi'nde, Perşembe günü; Marmara'nın doğusu, Karadeniz, İç Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile Doğu Akdeniz'in kesimlerinde sağanak ve gökgürültülü sağanak şeklinde yağışlara neden olacak.

Gökgürültülü sağanak yağışlar yarın; Marmara, Kuzey Ege ve Batı Karadeniz'de etkili olacak.

Rüzgar; Çarşamba ve Perşembe günleri Marmara ile Batı Karadeniz'de kuzey yönlerden kuvvetli olarak esecek.

Hava sıcaklığı, yarın batı bölgelerde, Perşembe günü yurdun kuzey ve iç kesimlerinde 6 ila 8 derece azalacak.

UYARI: Meteorolojiden yapılan açıklamaya göre bugün beklenen etkili yağışlar ile kuvvetli rüzgarın oluşturacağı olumsuz şartlara karşı (sel, taşkın,ani su baskını, yıldırım düşmesi ve ulaşımda aksamalar gibi) vatandaşların ve ilgililerin tedbirli olmaları gerekiyor.