Gündem Her gün ölüyoruz

Her gün ölüyoruz

09.08.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Aylardır akıbetlerinden haber alınamayan Uzman Çavuş Sedat Vardar, Uzman Çavuş Ferdi Polat, er Müslüm Altıntaş ve polis memuru Vedat Kaya’nın aileleri yetkililerin ilgisizliğinden şikâyetçi. Aileler yürekleri ağızlarında, alacakları iyi bir haberi bekliyor...

Her gün ölüyoruz

Sedat Vardar, Vedat Kaya, Ferdi Polat ve Müslüm Altıntaş... PKK tarafından kaçırıldığı iddia edilen polis ve askerden sadece dördü. Aylardır akıbetlerinden haber alınamayan Vardar, Kaya, Polat ve Altıntaş’ın aileleri çaresiz ve perişan. Çalan her telefon ve kapı zilinde “Acaba bir haber var mı?” diye kimi zaman umutlandıklarını, kimi zamansa yüreklerinin ağızlarına geldiğini söyleyen aileler aylardır kayıplarından bir haber gelmesini bekliyor.

‘Devlet bize teslim etsin’

Şırnak merkeze bağlı Yeniaslanbaşar Köyü Jandarma Karakolu’nda görevli olan Uzman Çavuş Ferdi Polat da Aralık 2015’te Açık Öğretim Fakültesi sınavına girmek için kent merkezine gittiğinde birliğine bir daha dönmedi. PKK tarafından kaçırıldığı iddia edilen ve kendisinden 20 aydır haber alınamayan Polat’ın ağabeyi Ali Polat, “Telefon her çaldığında ‘Acaba Ferdi’den bir haber mi var’ diye heyecanlanıyoruz. Koskoca 20 ay. Ailesi olarak perişan durumdayız. Yaklaşık 8-9 ay önce de Şırnak Savcılığı bize kardeşimin öldüğünü söylemişti fakat ortada bir cenaze yok, sadece ‘öldü’ denildi. Sonrasında bir açıklama yapılmadı. Yetkililerden tek isteğimiz bu çocukları unutmamaları. Benim kardeşim vatani görevini yaparken kaçırıldı. Devlet elindeki tüm imkânlarını kullanıp, çocuklarımızı bize teslim etsin” dedi.

‘Bizi unutmayın’

Şırnak’ta görevliyken Açık Öğretim Sınavı için gittiği kent merkezinde PKK tarafından kaçırıldığı öne sürülen uzman çavuş Sedat Vardar’dan 20 aydır haber yok. “Şehit olsaydı bir defa ölürdük ama şimdi her gün ölüyoruz” diyen Vardar’ın eşi Aygül Vardar, “Bütün devlet yetkililerinden tek beklediğim eşimle ilgili bir haber getirmeleridir. Eşimin kaçırılmasının üzerinden 20 ay geçti fakat henüz bir haber alamadık. Yetkililerin bize dedikleri tek şey çalışmaların devam ettiği. Bu çalışmalar 20 ayda hiç mi ilerlemedi? Eşim kaçırılmadan önce, küçük kızımı en son 10 günlükken gördü, kızım 2 yaşına girdi, babasından haber yok. Dört çocuğum 20 aydır babasız. Yetkililer askerini, polisini unutmasın” dedi.

‘2 yıldır perişanız’

İstanbul’da görev yapan ve Ağustos 2015’te Mardin’e ailesinin yanına giderken PKK tarafından kaçırıldığı iddia edilen 25 yaşındaki polis memuru Vedat Kaya’nın babası Şehmuz Kaya da aylardır perişan olduklarını belirterek, “Aylardır çaresizce bekliyoruz bu bekleyiş ne kadar devam edecek bilmiyoruz. Oğlum kaçırıldıktan sonra 6-7 defa Mardin’den Ankara’ya Meclis’e gittim. Tüm partililerle görüştüm ama değişen bir şey yok. İki yıl olacak oğlumdan iyi ya da kötü bir haber alamadık. Devlet yetkilileri de bize bir açıklamaya yapmıyor. 14 defa da çıkıp Mardin Valiliği’ne gittim ama kapılarını bile açmadılar” diye konuştu.

‘Devletin bilmediğini ben nereden bileyim!’

Tunceli’ye usta birliğine teslim olmaya giderken Pülümür ilçesinde PKK tarafından kaçırıldığı öne sürülen er Müslüm Altıntaş’ın babası Şevket Altınbaş ise devlet yetkililerinin ilgisiz olduğuna savunarak şunları anlattı:
“Oğlum 2 Ekim 2015’ten beri kayıp. Ama bu süre içinde devletin somut olarak yaptığı bir şey yok. Elinde tüm yetkiler olmasına rağmen bizlere çocuklarımız hakkında tek bir bilgi verilmediği gibi bir de bana bir şey bilip bilmediğimi soruyorlar. Devletin bilmediğini ben nereden bileyim. Defalarca Meclis’e gittik ama kimsenin bizimle ilgilendiği yok. Neyi nasıl yapacağımı bilmiyorum. Bana yardım edin. Çünkü nereye gidip kimden yardım alacağımı bilmiyorum.”

Haberin Devamı