Gündem ‘Her mücadelenin bir yükü oluyor’

‘Her mücadelenin bir yükü oluyor’

23.08.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Ekonomik sıkıntıların bir kısmının siyasi oyunların ürünü olduğunu vurgulayan Erdoğan, “Türkiye’yi faiz, kur, enflasyon cenderesinde tutmak isteyenlerin tuzaklarıyla boğuşarak bugünlere geldik. Kendi gerçeklerimize uygun tedbirlerle yolumuza devam ediyoruz. Elbette her mücadelenin bir bedeli oluyor” dedi...

‘Her mücadelenin bir yükü oluyor’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara’da Türkiye Müteahhitler Birliği Yurtdışı Müteahhitlik Hizmetleri Başarı Ödülleri Töreni’ne katıldı. 2022 yılında dünyanın en büyük 250 uluslararası müteahhiti listesine giren 42 firmaya ödüllerin verildiği törende konuşan Erdoğan ekonomideki sıkıntılara değinerek alınan önlemlere ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Erdoğan’ın konuşmasında özetle şunları kaydetti: 

Haberin Devamı

GURURLANIYORUZ: Küresel krizlerin tüm dünyayı kasıp kavurduğu bir dönemde müteahhitlik ve müşavirlik firmalarımızın böylesine yüksek rakamlarla listede yer alması önemli başarıdır. Yurt dışında ziyaret ettiğimiz ülkelerde müteahhitlerimiz tarafından hayata geçirilen projeleri gördükçe ve duydukça gururlanıyoruz. Önümüzdeki 10 yılda küresel müteahhitlik sektörünün en az yüzde 10’unda hatta yüzde 15’inde söz sahibi olmamızın önünde hiçbir engel göremiyorum. Sizlerden artık daha büyük ve nitelikli projelere ülkemizi ve kendinizi sektörün zirvesine çıkarmanızı bekliyoruz. Cumhuriyetimizin 100. yılına ulaştığı bu yıl, 2023 vizyonumuzun çoğunu hayata geçirmiş olmanın şevkiyle gözümüzü 2053’e diktik. 

Haberin Devamı

İKTİSADİ DEĞİL SİYASİ: Kendi kafalarındaki saplantıların ve kalplerindeki hırsların ürünü hezeyanlarla sizleri tereddüde sürüklemek isteyenlere asla aldırmayın. Bir asırlık Cumhuriyetimizin her dönemi kendi içinde zorluklarla geçmiştir. Ancak kuruluş dönemi haricinde son 10 yılda yaşadığımız büyük saldırıların tarihimizde ayrı bir yeri vardır. Türkiye’yi faiz, kur, enflasyon cenderesinde tutmak isteyenlerin tuzaklarıyla boğuşarak bugünlere geldik. Sorunlarımızın bir kısmının elbette ki iktisadi dayanakları vardır. Ama emin olun ekonomide yaşadığımız sıkıntıların çok önemli bir kısmı iktisadi değil, siyasi saikle hayata geçirilen oyunların ürünüdür. Kendi ülkelerinde asla uygulatmayacakları yöntemleri bize karşı hoyratça kullanan yapıların operasyonlarını masum ve makul kabul etmek kesinlikle mümkün değildir. Hamdolsun tıpkı siyasi mücadelelerde kendi gücümüzle elde ettiğimiz kazanımlar gibi ekonomide de kendi gerçeklerimize uygun tedbirler geliştirerek yolumuza devam ediyoruz. Elbette her mücadelenin bir bedeli, bir yükü oluyor. Bugün ekonomide yaşadığımız sıkıntıların gerisinde işte böyle bir arka plan vardır. 

TOPARLAYICI TEDBİRLER: Türkiye gemisini bir kez daha ifade ettiğim hedeflerine sabitledik, hem de ekonomiyi toparlayacak tedbirleri ve mekanizmaları devreye aldık. Yatırım, istihdam, üretim, ihracat yoluyla ülkemizi büyütme hedefimize en küçük bir halel getirmeden makroekonomiyi güçlendirecek programları hayata geçiriyoruz. Tahkim ettiğimiz güven iklimi sayesinde uluslararası finans kuruluşları on milyarlarca dolarlık kaynağı ülkemize akıtmaya başladı. 

Haberin Devamı

‘Her mücadelenin bir yükü oluyor’

Ödül alan firmalar

Yurt Dışı Müteahhitlik Hizmetleri Ödüllerini kazanan firmalar şöyle: “Rönesans, Limak, Yapı Merkezi, Enka, Ant Yapı, Tekfen, Onur Esta, Alarko, TAV, Sembol, Mapa, Çalık Enerji, Aslan Yapı, Gülermak, Kuzu, Nurol, Summa, Eser, Yüksel, Makyol, İlk, Cengiz, Kolin, Metag, GAP, Üstay, MBD, Polat Yol, Dekinsan, Yenigün, Tepe, Gürbağ, İC İçtaş, Feka, Bayburt Grup, STFA, SMK, Nata, İris,
Zafer, Doğuş.

‘Kandil’deki baronlara nefes aldırmıyoruz’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beytepe Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Stadyumu’nda gerçekleştirilen Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Subay ve Astsubay Öğrencileri Mezuniyet Töreni’ne katıldı. Erdoğan, törende yaptığı konuşmada özetle şunları söyledi: 

Haberin Devamı

JANDARMA VE SAHİL GÜVENLİK DAHA DA GÜÇLENECEK: Bugün 690 erkek, 82 kadın, 19 misafir olmak üzere toplam 791 subay ile 2 bin 700 erkek 319 kadın astsubay öğrencimizi mezun etmenin sevincini yaşıyoruz. Böylece farklı branş uyruk ve rütbelerde toplam 3 bin 810 evladımızı akademiden mezun etmiş oluyoruz. Yeni mezunlarımızın da katılımıyla birlikte jandarma ve sahil güvenlik teşkilatlarımızı inşallah daha da güçlenecektir. 

TÜRKİYE TERÖR BELASINDAN KURTULACAK: Kolluk kuvvetlerimiz kendi görev sahaları içinde başarılı çalışmalara imza atmaya başladı. Terörle mücadele başta olmak üzere asayiş ve emniyet hizmetlerinde daha tesirli sonuçlar alıyoruz. Bölücü örgütün Kandil’deki baronlarına ve Suriye’deki elebaşlarına nefes aldırmıyoruz. Yalan ve propaganda ile dağa kaçırılan gençlerin sayısı günden güne azalıyor. Terör örgütlerine katılım tarihin en düşük seviyelerine indi. Türkiye eninde sonunda terör belasından muhakkak kurtulacaktır. Ne DEAŞ ile mücadele kılıfı altında verilen TIR’lar dolusu silahlar ne de ağababalarından gördüğü destekler teröristleri bekleyen acı akıbetin önüne geçemeyecektir. Teröristler ya adalete teslim olacaklar ya da devletimizin demir yumruğuyla yüzleşecekler, bunun dışında önlerinde başka hiçbir yol yoktur. 

Haberin Devamı

DÜZENSİZ GÖÇLE MÜCADELE: Türkiye’yi mülteci akınıyla sıkıştırma senaryolarını boşa çıkartıyoruz. İnsan kaçakçılarına karşı alınan tedbirleri içerde ve sınır hatlarında artırdık. Yılbaşından bu yana 143 bin düzensiz göçmenin ülkemize girişini engelledik. Kaçak olarak ülkemizde bulunan veya suça bulaşanları da tespit ediyor ve süratle sınır dışı ediyoruz. Bu kapsamda son 2 buçuk ayda yakalanan 61 bin kaçak göçmenden 25 bini sınır dışı edildi. İnşallah bu meseleyi Türk milletine yakışan bir vakar ve vicdani duruşla çözüme kavuşturacağız. Suriye’nin kuzeyinde inşa edilen kalıcı konutların tamamlanması ile yaklaşık 1 milyon kardeşimiz huzur-u kalp ile vatanlarına dönebilecekler.