Gündem ‘Her sayfası mücevher değerinde’

‘Her sayfası mücevher değerinde’

17.01.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, geçen hafta İstanbul’da açılışını yaptığı “Valide Sultanlar Yazma Eserler Sergisi” ile ilgili sosyal medyadan bir paylaşımda bulundu.

‘Her sayfası mücevher değerinde’

Paylaşımında serginin İbni Sînâ’dan Kâtip Çelebi’ye, bilimin öncülerinin el yazmalarını içerdiğini belirten Emine Erdoğan “Bugün adeta bir kültür ve buluşma merkezi haline gelen Rami Kütüphanesi’nde ziyarete açılan sergi, her sayfası mücevher değerinde 60’ı aşkın yazma eserden oluşuyor” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Erdoğan “İslamî ilimlerden tarih ve coğrafyaya dek Valide Sultanlar sayesinde günümüze ulaşan nadide nüshalar, köklü tarihimizin ve asırlarca farklı coğrafyalarda hüküm süren medeniyetimizin göstergesi. Dünya bilim tarihine ismi altın harflerle yazılan alimlerin kağıda nakşettiği kadim bilgileri, günümüz araştırmacılarıyla buluşturacak faaliyetlerin yaygınlaşmasını canıgönülden diliyorum” dedi.

Sergi ile ilgili bir video da paylaşan Emine Erdoğan, bu eserlerin muhafazasında ve derlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.