Gündem ‘Her şeyin kazası var, sandığın yok’

‘Her şeyin kazası var, sandığın yok’

24.05.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

28 Mayıs’ta herkesin işini gücünü erteleyip sandığa gitmesini isteyen Erdoğan, “Hayatta hemen her şeyin kazası vardır ama unutmayın sandığın kazası  yoktur. Rehavete kapılmayacağız, zafer sarhoşluğuna girmeyeceğiz” çağrısı yaptı.

‘Her şeyin kazası var, sandığın yok’

Aslıhan Altay Karataş - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün Cumhur İttifakı ortakları MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve BBP Genel Başkanı Mustafa Destici ile birlikte Malatya ve  Sivas’ta vatandaşlarla bir araya geldi. Malatya’da Kültür Bakanlığı Malet Konteyner Kenti’nde depremzedelere hitap eden Erdoğan, özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

MALATYA’NIN DESTEĞİ YANIMIZDA: Malatya yiğitlerin, mertlerin, vefanın kadirşinaslığın, milli iradenin ve demokrasinin şehridir. Burası Turgut Özal gibi vizyon sahibi bir devlet adamını yetiştirmiş, toprağı bereketli bir şehirdir. Malatya Turgut Özal’a nasıl sahip çıktıysa, bizi de hiç yalnız bırakmadı. Milli iradeye kast eden darbeye meydan okurken Malatyalı kardeşlerimin duasını her zaman yanımızda hissettik. Pazara hazır mıyız? Yalnız unutmayın pazara kadar değil ha, mezara kadar beraberiz. 14 Mayıs’ta Malatya bir kez daha dik ve vakur tavrını koydu. Malatyalı terör örgütlerinin uzantılarıyla yol yürüyenlere fırsat vermedi. Malatyalı insanımızı Alevi Sünni, Kürt diye bölmeye çalışanlara ‘dur’ dedi. Bay bay Kemal talimatı kimden alıyor? Kandil’den. Ne kadar terörist varsa onlarla yol yürüyor. Benim ülkem milletim bu teröristlerle el ele yürüyenlere pazar günü sandığa gömecek mi?

Haberin Devamı

YENİ MAĞLUBİYETE HAZIRLANIYOR: 28 Mayıs çok büyük önem arz ediyor. Türkiye genelinde 14 Mayıs’ta yüzde 49,52 ile sergilediğiniz duruşu 28 Mayıs’ta çok daha güçlü bir şekilde tamamlamaya hazır mıyız? Bu ne demek? 70’in üzerinde bir oyla Malatya sandıkları patlatacak. Eserler, hizmetler projeler, yatırımlar, hayaller ve hedefler yarım kalmasın, elleri böğründe bekleyen mazlumların umutları sürsün diyeceksiniz. Bu bay bay Kemal’den bir şey olmaz. SSK’yı nasıl çökerttiğinden biliyoruz. 15 seçim 15 mağlubiyet. Yeni bir mağlubiyete hazırlanıyor.

TERK ETMEDİK: Afetzedelerimizi kaderlerine asla terk etmedik. Yaralarımızı bir an önce sarmak, sizi bir an önce yuvalarınıza kavuşturmak için canla başla çalışıyoruz. Barınma sorununun çözümü gündemimizin hep ilk sıralarındaydı. Evi yıkılan, tahrip olan, evine girmekten endişe eden insanımıza başını sokabileceği bir yer vermenin gayretinde olduk. Daha önceki ziyaretlerimizde 100 bin konteyneri ilk üç ay içinde kurma sözü vermiştik. Bu sözümüzü 17 bin fazlasıyla tuttuk. Şimdi hedef 319 bini bir yıl içinde olmak üzere 650 bin yeni konut inşa etmektir. Ekim-Kasım gibi de kalıcı konutların teslimine başlamayı hedefliyoruz.

Haberin Devamı

BİR AVUÇ MANKURT: Buradan sizlerin vasıtasıyla depremezdelerimize sesleniyorum. Sırf kendilerine oy vermediniz diye size zulmedenlere, size edepsizce hakarete edenlere bakıp da asla hüzünlenmeyin. Yaptıkları üç beş kuruş yardımı sizlerin başına kakanlara bakıp da asla kendinizi garip hissetmeyin. Bunlar ülkeyle ve milletle gönül bağını tamamen koparmış bir avuç mankurttur. Bunlar millet de sizin düşmanınızdır diyen tek parti faşizminin günümüzdeki özentileridir. Bunlar vicdanı Anadolu coğrafyası kadar büyük aziz milletimizi asla temsil edemezler. 28 Mayıs inşallah on yıllardır halka rağmen halkçılık yapan bu zihniyetten ülkemizin kurtuluşunun da miladı olacaktır. Siyasi tercihiniz ne olursa olsun, biz Cumhur İttifakı olarak sizin yanınızdayız. Sizi asla yalnız bırakmayacak, muhannete muhtaç etmeyeceğiz. Depremin yaralarını hep birlikte saracağız.

KAYISI ÜRETİCİSİNE DESTEK: Bu sene maalesef kaysımızı dolu vurdu. Biliniz ki iktidar yanınızdadır. Bugüne kadar nasıl adımlarımızı attıysak, yine bundan sonra da bu adımlarımızı atmaya devam edeceğiz. Biz sizi yalnız bırakamayız.

Haberin Devamı

EMEKLİYE ZAM: Kampanya döneminde meydanlarda milyonlarla hasret giderdik, hem de 40-50 yılın işini 40-50 güne sığdırmayı başardık. Emeklilikte yaşı bekleyen 2 milyon 250 bin kardeşimizin sorununu çözdük. En düşük emekli maaşını 7 bin 500 liraya, emeklilerimizin bayram ikramiyesini 2 bin liraya çıkardık. Şimdi bu rakamı daha da yukarıya çıkarmanın hesabı içerisindeyiz. Kamu işçilerimizin maaşını 21 bin lira seviyesine çıkarırken, memurlarımızın en düşük maaşını da temmuz ayında 22 bin liraya yükseltme sözü verdik.

REHAVET UYARISI: Tüm bu projelerin yarım kalmaması için 28 Mayıs çok önemli. 14 Mayıs’ta sergilediğiniz iradeyi bu sefer çok daha güçlü bir şekillde 28 Mayıs’ta sandığa yansıtmaya var mıyız? Ne işimiz gücümüz planımız varsa, hepsini bir günlüğüne erteleyeceğiz. Hayatta hemen her şeyin kazası vardır ama unutmayanı sandığın kazası yoktur. Rehavete kapılmayacağız, zafer sarhoşluğuna girmeyeceğiz Allah korusun yerle yeksan oluruz sandıklara sahip çıkacağız.

Haberin Devamı

‘Her şeyin kazası var, sandığın yok’

‘Recep Ağa, yola devam senin hakkın’

Malet Geçici Konaklama Merkezi’nde Erdoğan’dan önce depremzedelere hitap eden MHP lideri Bahçeli, Türkiye’nin 104 gün içinde depremin büyük acısını ortadan kaldırabilecek birçok uygulama yaptığını anlattı. 14 Mayıs’ta Erdoğan ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin devamından yana olanların yüksek bir başarı elde ettiğini belirten Bahçeli, “Bütün engellere rağmen yüzde 49 oyla Sayın Cumhurbaşkanımız Erdoğan’a millet dedi ki ‘Recep Ağa yola devam, senin hakkındır’” ifadelerini kullandı.

‘Her şeyin kazası var, sandığın yok’

‘Tüm rezillikler ortaya saçılmıştır’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Malatya’nın ardından Sivas’ta vatandaşlara hitap etti. Erdoğan, şöyle konuştu:

SİVAS KENDİNE YAKIŞANI YAPTI: Ayrılığın değil, kavuşmanın şehri olan Sivas’la gurur duyuyoruz. Kadı Burhanettin’in, Selçuklunun emaneti Sivas’ta gurur duyuyoruz. Milli Mücadele’nin karargahı Sivas’la gurur duyuyoruz. Yiğit kardeşim merhum Muhsin Yazıcıoğlu’nun memleketi Sivas’la gurur duyuyoruz. 14 Mayıs seçimlerinde Sivas bir kez daha kendine yakışanı yaptı. Farklı tercihlerde bulunan vatandaşlarımıza asla Bay Bay Kemal gibi hor bakmayız. Hele hele CHP zihniyetinin yaptığı gibi oy vermediler diye insanımıza cahil demenin, bidon kafalı demenin, bizim kitabımızda yeri yoktur. İnşallah 28 Mayıs ülkemizin bu zihniyetten kurtulma günü olacaktır. CHP Genel Başkanı bir kaset kumpasıyla güya Gandi Kemal olarak başladığı siyasi yolculuğunu böylece Nazi Kemal olarak bitirecektir.

GENÇLERİMİZİN KIVRAK ZEKASI: Son 40 yıldır ülkemizin başına musallat edilen tıpkı bir sülük gibi Kürt kardeşlerimizin kanını emen terör belasından milletimizi kurtaracağız. CHP genel başkanınız meydanlarda verdiği sözler de kapalı kapılar ardında yaptığı pazarlıklar da bunu engelleyemeyecek. 14 Mayıs’tan önce terör elebaşları, Kandil’den bu videoları çekerek CHP genel başkanına alenen oy istediler. Şimdi çıkmışlar bu gerçekleri beş saniyeye sığdıran gençlerimizin kıvrak zekasının ürünü bir video üzerinde arsızca tepiniyorlar. Bu terör elebaşları seçim sonrasında da bu zata verdikleri desteği açıkça devam ettirdiler. Ne diyorlardı Van’da, ‘kana kan intikam, intikam’ dediler. Bu sloganı atanlarla ortak miting düzenlerken asla gocunmadılar. Oysa ki takke düşmüş, kel görünmüştür. Milletin gözünden kaçırmaya çalıştıkları tüm rezillikler tek tek ortaya saçılmıştır.

Erdoğan’dan ‘Evlad-ı Fatihan’ mesajı:

Nerede soydaşımız varsa biz oradayız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün sosyal medyadan yaptığı paylaşımda Türkiye’nin yurt dışında soydaş ve akraba topluluklarının bulunduğu ülkelere yönelik çalışmalarına dikkati çekti. Erdoğan, “Türkiye gibi bir vatanımız, Türkiye gibi bir yuvamız olduğu için Allah’a ne kadar şükretsek azdır. Türkiye; Çerkes’i, Tatar’ı, Gagavuz’u, Arnavut’u, Pomak’ı, Boşnak’ı, Türkmen’i, Ahıska’sı, Özbek’i, Uygur’uyla tarih boyunca dara düşen her kardeşine eman ve esenlik yurdu oldu. Biz de ‘nerede bir vatandaşımız, soydaşımız varsa oradayız’ şiarıyla Rumeli’den Kafkasya’ya hiçbir kardeşimizi boynu bükük bırakmadık. Ortak tarih, dil, inanç ve kültür birliği içinde olduğumuz tüm ülkelerle yeniden kucaklaştık” ifadelerini kullandı.

‘Bağlar güçlendi’

Türk Devletleri Teşkilatı’nı kurarak Türk cumhuriyetleriyle bağların daha da güçlendirildiğini vurgulayan Erdoğan, “Can Azerbaycan’la birlikte, 30 yıllık işgalin ardından Karabağ’ı özgürlüğüne biz kavuşturduk” dedi. TİKA ve Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün ecdat yadigârı eserleri ayağa kaldırdığını, şehitliklerin yeniden ihya edildiğini belirten Erdoğan, “21 yıldır kesintisiz sürdürdüğümüz bu çalışmalarımız neticesinde, yüzyıllık hasretin ardından Evlad-ı Fatihan’ın kalbini yeniden fethettik. İnşallah 28 Mayıs’tan sonra da merhum Aliya’nın emanetine sahip çıkmaya devam edeceğiz” görüşünü dile getirdi.