Gündem HGS Bakiye Öğrenme ve HGS Geçiş İhlali Cezası Sorgulama İşlemleri

HGS Bakiye Öğrenme ve HGS Geçiş İhlali Cezası Sorgulama İşlemleri

12.07.2015 - 15:16 | Son Güncellenme:

HGS bakiye ve geçiş ihlali sorgulamalarınızı online olarak kolayca yapabilirsiniz. HGS bakiye sorgulama işlemini yapabilmek ve HGS bakiye sorgulama işlemi hakkında önemli bilgileri alabilmek için haberimizi inceleyebilirsiniz.

HGS Bakiye Öğrenme ve HGS Geçiş İhlali Cezası Sorgulama İşlemleri

Türkiye’deki karayollarında geçilen yeni ücretli geçiş sistemi Hızlı Geçiş Sistemi ile birlikte trafikte oldukça önemli boyutta olumlu etkiler sağlanıyor. Özellikle de trafikte otoyol ve köprü ücretli geçiş noktalarında kullanılan OGS ve KGS gibi ücretli geçiş sistemlerinde araç sürücülerinin duraksamaları ve kart okutma çilesi ile uğraşmaları nedeni ile zaten son derece yoğun olan trafiğin iyice kilitlenme noktasına gelmesine yol açıyor. Her geçen gün büyük bir hız ile gelişmekte olan modern teknoloji ile birlikte tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de trafikteki araç sayısında yüksek oranlarda artışlar yaşanıyor. Trafikteki araç sayısının hızla artış göstermesi ve aynı zamanda da OGS ve KGS gibi ücretli geçiş sistemlerindeki eksiklikler ve çağdaşı uygulama standartları dolayısı ile yaşanan sorunlara karşı Hızlı Geçiş Sistemi geliştirildi.

Haberin Devamı

HGS BAKİYE SORGULAMAK İÇİN TIKLAYINIZ!

HGS GEÇİŞ İHLALİ SORGULAMAK İÇİN TIKLAYINIZ!

HGS BAKİYE YÜKLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ!

Türkiye’deki köprü ve otoyol gişelerinde bulunan daha teknolojik bir tabanlı ve daha modern sistemlere sahip olan bir ücretli geçiş sisteminin oluşturulabilmesi amacı ile geliştirilen HGS sistemi HGS kartı ve HGS etiketi olarak iki parçadan oluşurken tek ortak bakiyeyi kullanıyor ve internet üzerinden HGS bakiye sorgulama ile kolay bir şekilde kullanılabiliyor. PTT Genel Müdürlüğü, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ve Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından ortaklaşa yürütülen çalışmalar sonucunda geliştirilen Hızlı Geçiş Sistemi özellikle de kablosuz teknolojisini ve internet teknolojisini aktif olarak kullanıyor. Köprü ve otoyollarda bulunan ücretli geçiş gişelerindeki sistemler araçların ön camına yapıştırılan HGS etiketinden otomatik olarak geçiş esnasında ödemeyi alıyor. Bu şekilde hiç durmaya gerek kalmadan ücretli geçiş gişelerinden daha hızlı ve daha seri geçişler gerçekleştirilebiliyor.

Haberin Devamı

Ancak araç sürücülerinin HGS bakiye sorgulama işlemlerini düzenli olarak yapmaya özen göstermeleri gerekiyor. Özellikle gişelerde kesinlikle durulmamasından dolayı HGS bakiye yetersiz olması durumunda geçiş ihlalleri gerçekleştirilebiliyor. Bu yüzden HGS bakiye sorgulama işlemlerini düzenli aralıklar ile yapmak, araç sürücülerinin bu tarz durumlar ile karşı karşıya kalmamasını sağlayacaktır. Yine de çeşitli sebepler dolayısı ile köprü ve otoyollarda bulunan HGS ücretli geçiş gişelerinden yasadışı geçiş gerçekleştiren araç sürücülerinin bu ihlalden doğan cezalarını öğrenebilmeleri için internet üzerinde PTT HGS Müşteri Hizmetleri tarafından faaliyette olan HGS geçiş ihlali sorgulama hizmeti bulunuyor.

HGS geçiş ihlali sorgulama PTT HGS Müşteri Hizmetleri ekranından son derece pratik bir şekilde gerçekleştirilebiliyor. Araç plakasını gerçekleştirerek HGS geçiş ihlallerinden doğan cezalarını tüm ayrıntıları ile birlikte öğrenebiliyor. İnternet üzerinde yer alan PTT HGS Müşteri Hizmetleri ekranından HGS bakiye sorgulama işlemlerini de gerçekleştirebilme imkanı bulunuyor. PTT’ nin bu online hizmetine hgsmusteri.ptt.gov.tr adresinden doğrudan erişim sağlanabiliyor. Bu ekranda T.C. kimlik numarası, e-posta, şifre ve şifre tekrar girilerek, üyelik işlemleri tamamlanarak, HGS bakiye sorgulama internete erişim sağlanabilen her yerden gerçekleştirilebiliyor.