Gündem HGS bakiye ve ceza sorgulama nasıl yapılır?

HGS bakiye ve ceza sorgulama nasıl yapılır?

04.12.2017 - 11:29 | Son Güncellenme:

HGS, otoyollar ve köprülerde araçların daha hızlı geçmesini sağlayan sistemdir. Sistem ile araç yoğunluğunun önüne geçilir. Sürücüler, HGS kartları ile geçiş noktalarından geçiş yapabilirler. Kartında bakiye olmadan geçiş yapanlara ceza kesilir. HGS bakiyesi nasıl sorgulanır? HGS ceza ödeme işlemi nasıl yapılır?

HGS bakiye ve ceza sorgulama nasıl yapılır

HGS bakiye ve ceza sorgulama için dört farklı seçenek bulunur. Bu sorgulama seçenekleri; e-Devlet, internet bankacılığı, PTT şubeleri ve telefon ile sorgulamadır. HGS kart sahipleri, bankalarına verecekleri otomatik ödeme talimatı ile bakiye bitme sorununun önüne geçebilirler. Kartta bakiye olmadan geçiş yapılırsa, bu ihlalli geçiş sayılır ve sürücülere ceza yazılır. HGS cezaları; banka şubeleri, bankaların mobil uygulama ve internet bankacılığı ile ödenebilir.


HGS CEZA SORGULAMA VE ÖDEME İŞLEMİ HAKKINDA DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ!

HGS BAKİYE SORGULAMA VE YÜKLEME İŞLEMİ HAKKINDA DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen link bilgilendirme amaçlıdır.

HGS BAKİYESİ NASIL SORGULANIR?

HGS bakiye sorgulama işlemi; e-Devlet, PTT, telefon ve bankalar aracılığı ile yapılabilir. Sorgulama için en fazla tercih edilen seçenek, e-Devlet üzerinden sorgulamadır. e-Devlet ile sorgulama, turkiye.gov.tr internet sitesinden yapılır. Uygulamaya giriş yapıldıktan sonra, e-Hizmetler bağlantısı açılır. PTT Genel Müdürlüğü menüsünden ‘’HGS Geçiş Sistemi Hesap Bilgileri Sorgulama’’ bağlantısıyla işlem gerçekleştirilebilir.

Telefon ile HGS sorgulama; 444 1 778 ya da 0580 460 60 60 numaralı telefonlar ile yapılabilir. PTT ile HGS bakiye sorgulaması için PTT internet sitesine giriş yapılır. Ana sayfada bulunan ‘’HGS bakiye sorgulama’’ bağlantısı kullanılarak HGS bakiyesi öğrenilebilir. Bankalar ile sorgulama ise; şubeler, mobil uygulamalar üzerinden ya da müşteri temsilcileri aracılığıyla gerçekleştirilebilir.
HGS bakiye yükleme işlemleri de PTT şubelerinden ya da bankalar aracılığı ile yapılabilir.

HGS CEZA SORGULAMA NASIL YAPILIR?

HGS ceza sorgulama, PTT internet sitesinden veya e-Devlet uygulamasından yapılabilir. e-Devlet ile sorgulama turkiye.gov.tr üzerinden gerçekleştirilir. e-Hizmetler bağlantısından PTT Genel Müdürlüğü menüsüne girilir. Menüden ‘’Hızlı Geçiş İhlalli Geçiş Bilgileri Sorgulama’’ bağlantısı kullanılarak ceza sorgulanabilir.
HGS cezası olan sürücüler; banka şubeleri, mobil uygulamaları ve internet bankacılığı ile ödeme yapabilirler.

HGS KARTI BAŞKA ARAÇLARDA KULLANILABİLİR Mİ?

HGS kartları plakaya tanımlıdır. Plakaya tanımlı olduğu için ücretlendirmeler de plakalara yapılır. Bu nedenle HGS kartları başka araçlar için kullanılamaz. Aracını satanlar, HGS kartlarını iptal ettirebilirler ve kalan bakiyelerini yeni HGS kartlarına aktartabilirler.