Gündem HGS bakiye ve ceza sorgulama nasıl yapılır?

HGS bakiye ve ceza sorgulama nasıl yapılır?

26.12.2017 - 14:46 | Son Güncellenme:

HGS, köprü ve otoyol geçişlerinin daha hızlı olmasını sağlar. Sürücüler, HGS kartları ile geçiş noktalarından daha kolay geçebilir. Araç yoğunluğu önlenmiş olur. HGS bakiyesi nasıl sorgulanır? HGS cezası nasıl ödenir?

HGS bakiye ve ceza sorgulama nasıl yapılır

Araç sahipleri, dört farklı seçenek ile HGS bakiye ve ceza sorgulaması yapabilirler. Bu seçenekler; e-Devlet, PTT, telefon ile sorgulama ve banka aracılığı ile sorgulamadır. Kullanıcılar PTT tarafından sunulan yenilikle, kredi kartlarıyla HGS ürünlerine ödeme talimatı verebilecekler. Ödeme için PTT iş yerlerinden ücretsiz olarak ödeme talimatı verilebilecek. Bakiye olmadığı için yapılan geçiş ihlalleri de azaltılmış olacak.

HGS CEZA SORGULAMA VE ÖDEME İŞLEMİ HAKKINDA DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ!

HGS BAKİYE YÜKLEME İŞLEMİ HAKKINDA DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen link bilgilendirme amaçlıdır.

HGS BAKİYE SORGULAMA NASIL YAPILIR?

HGS bakiye sorgulama; e-Devlet, PTT bankalar ve telefon ile yapılabilir. Sorgulama seçeneklerinden en fazla tercih edilen, e-Devlet’tir.
e-Devlet ile HGS sorgulaması; turkiye.gov.tr internet sitesinden yapılır. e-Devlet’e giriş yapıldıktan sonra, e-Hizmetler bölümüne girilir. PTT menüsünden sorgulama gerçekleştirilebilir. Bunun dışında ana sayfada bulunan aram kutucuğuna ‘’HGS’’ yazılarak da gerekli sorgulama işlemine ulaşılabilir.
PTT ile HGS sorgulama, ptt.gov.tr internet sitesinden yapılır. HGS bakiye sorgulama bağlantısı ile bakiye bilgisine ulaşılabilir. Bankalar ile sorgulama için; banka şubeleri, mobil uygulamaları kullanılabilir ya da müşteri temsilcisi aranabilir. Telefon ile sorgulama ise; 0580 460 60 60 veya 444 1 778 numaralı telefonlardan yapılabilir.

HGS CEZA SORGULAMA NASIL YAPILIR?

HGS ceza sorgulama işlemi, e-Devlet üzerinden ya da PTT internet sitesinden yapılabilir. e-Devlet ile sorgulama için, sisteme giriş yapılır. e-Hizmetler bağlantısında bulunan PTT Genel Müdürlüğü menüsünden ‘’Hızlı Geçiş İhlalli Geçiş Bilgileri Sorgulama’’ ile sorgulama yapılabilir.
HGS ceza ödemeleri; banka şubeleri, internet bankacılığı ve mobil uygulamalar üzerinden gerçekleştirilebilir.

HGS KARTI BAŞKA ARAÇLARDA KULLANILABİLİR Mİ?

HGS kartları plakaya tanımlı olduğu için başka araçlarda kullanılamaz. Ücretlendirmeler araç plakasına yapılır. Aracın satılması halinde ise HGS kartları iptal ettirilebilir. İptal edilen HGS kartları içindeki bakiye, yeni karta aktarılabilir.

HGS KAÇAK GEÇİŞ YAPILMASI DURUMUNDA NE OLUR?

HGS gişelerinden geçiş ihlali yapıldığında, geçiş yapılan plakaya 15 gün içerisinde HGS abonesi olunması ya da mevcut HGS hesaplarında geçiş için yeterli bakiye yüklenmesi durumunda ceza uygulanmaz.
15 gün içerisinde yeterli tutar hesaba yatırılmazsa, geçiş için tebligat işlemi yapılır. Yeterli bakiye olmadan geçiş sonrasında karta bakiye yüklenmemesi sonucunda ise 11 kat ceza ödenir.