Gündem HGS bakiye ve ceza sorgulama nasıl yapılır?

HGS bakiye ve ceza sorgulama nasıl yapılır?

12.01.2018 - 10:36 | Son Güncellenme:

HGS; köprülerden, otoyollardan daha hızlı ve kolay geçiş yapılmasını sağlar. Sürücüler, HGS kartlarındaki bakiyeler ile geçiş yapabilirler. Trafikte araç yoğunluğu oluşmasının da önüne geçilir. HGS bakiyesi nasıl sorgulanır?

HGS bakiye ve ceza sorgulama nasıl yapılır

HGS bakiye sorgulama işlemi; e-Devlet, bankalar, PTT ve telefon aracılığı ile yapılabilir. HGS kartında yeterli bakiye olmadan geçiş yapanlara ceza kesilir. Karta belirli gün içerisinde bakiye yüklenmesi halinde, ceza ödemesi yapılmaz. Sürücüler, otomatik ödeme talimatı vererek kartta bakiye kalmaması sorunundan kurtulabilirler.


HGS CEZA SORGULAMA VE ÖDEME İŞLEMİ HAKKINDA DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ!

HGS BAKİYE SORGULAMA VE YÜKLEME İŞLEMİ HAKKINDA DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen link bilgilendirme amaçlıdır.

HGS BAKİYESİ NASIL SORGULANIR?

HGS bakiye sorgulama; e-Devlet uygulaması, telefon, bankalar ve PTT üzerinden yapılabilir. Kullanıcılar tarafından en fazla tercih edilen sorgulama seçeneği, e-Devlet’tir. e-Devlet ile HGS bakiye sorgulama için, turkiye.gov.tr internet sitesinden giriş yapılır. e-Hizmetler bağlantısından kurumlar listesinde bulunan PTT Genel Müdürlüğü menüsü açılır. Menüden HGS bakiye sorgulama bağlantısı ile işlem gerçekleştirilebilir.

PTT ile HGS bakiye sorgulama; ptt.gov.tr internet sitesinden yapılır. Giriş yapıldıktan sonra, ‘’HGS bakiye sorgulama’’ bağlantısından kartta kalan bakiye öğrenilebilir. Bankalar aracılığı ile sorgulama; banka şubelerinden ve mobil uygulamalarından yapılabilir. Müşteri temsilcisi aranarak da bakiye sorgulanabilir. Telefon ile sorgulama için ise; 0580 460 60 60 veya 444 1 778 numaralı telefonlar aranarak işlem yapılabilir.

HGS CEZASI NASIL SORGULANIR?

HGS ceza sorgulaması, e-Devlet uygulamasından veya PTT internet sitesinden yapılabilir. e-Devlet ile sorgulama için, turkiye.gov.tr internet sitesinden uygulamaya giriş yapılır. e-Hizmetler bölümünde bulunan PTT Genel Müdürlüğü menüsünden ‘’HGS Geçiş İhlalli Geçiş’’ bağlantısı ile ceza sorgulanabilir. HGS cezası; banka şubeleri, internet bankacılığı ve mobil uygulamalar ile ödenebilir.

HGS KARTI BAŞKA ARAÇLARDA KULLANILABİLİR Mİ?

HGS kartları plakaya tanımlı oldukları için, ücretlendirmeler de plaka üzerinden yapılır. HGS kartları başka araçlarda kullanılamaz. Geçiş noktalarından kaçak olarak geçenler, geçiş yapılan tarihten sonra 15 gün içinde HGS abonesi olur veya HGS kartlarına yeterli bakiye yüklerlerse ceza ödemesi yapmazlar. 15 gün içerisinde bakiye yüklenmezse, ihlalli geçiş için tebligat işlemi başlar ve ihlalli geçiş için sürücüye 11 kat ceza kesilir.