Gündem HGS bakiye ve ceza sorgulaması nasıl yapılır?

HGS bakiye ve ceza sorgulaması nasıl yapılır?

18.10.2017 - 10:00 | Son Güncellenme:

HGS, otoyol ve köprülerden araçların daha hızlı geçmesini sağlayan sisteme verilen isimdir. HGS ile trafikte oluşabilecek yoğunluğun önüne geçilmeye çalışılır. HGS kartında bakiye olmadan yapılan geçişler, sürücülerin ceza almasına neden olur. HGS bakiye ve ceza sorgulama işlemleri nasıl yapılır?

HGS bakiye ve ceza sorgulaması nasıl yapılır

HGS kullanan araç sahiplerinin sürekli olarak kartlarında bakiye bulundurması gerekir. Kartta bakiye olmadan geçiş yapıldığında, ihlal yapılmış olur. Bunun sonucunda da sürücülere ceza yazılır. HGS bakiye ve ceza sorgulama işlemleri; e-Devlet, PTT şubeleri, banka şubeleri ve telefon aracılığı ile yapılabilir. Sürücüler, HGS bakiye yükleme işlemi için bankalara otomatik ödeme talimatı da verebilirler.

Haberin Devamı

HGS CEZA SORGULAMA VE ÖDEME İŞLEMİ HAKKINDA DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ!

HGS BAKİYE SORGULAMA VE YÜKLEME İŞLEMİ HAKKINDA DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen link bilgilendirme amaçlıdır.

HGS BAKİYESİ NASIL SORGULANIR?

HGS bakiye sorgulama işlemi dört farklı şekilde yapılabilir. Sorgulama seçenekleri; e-Devlet ile sorgulama, PTT ile sorgulama, bankalar aracılığı ile sorgulama ve telefon ile sorgulamadır. Telefon ile sorgulama işlemi; 444 1 788 veya 0580 460 60 60 numaralı telefonlar aranarak yapılabilir.

E-Devlet sistemi üzerinden HGS bakiye sorgulaması için; turkiye.gov.tr internet sitesinden kullanıcı girişi yapılır. Ardından e-Hizmetler bölümünde yer alan PTT Genel Müdürlüğü bağlantısına girilir. Açılan sayfadan ‘’Hızlı Geçiş Sistemi Hesap Bilgileri’’ bağlantısı kullanılarak HGS bakiyesi sorgulanabilir.

Haberin Devamı

Bankalar aracılığı ile sorgulama için; banka şubeleri, banka mobil uygulamaları kullanılabilir. Banka müşteri temsilcisine bağlanılarak da sorgulama gerçekleştirilebilir.

PTT ile HGS bakiye sorgulama için; PTT internet sitesine giriş yapılır. ‘’HGS bakiye sorgulama’’ bağlantısı açılır. Açılan sayfadan vergi numarası, T.C. kimlik numarası, aracın plakası, pasaport numarası bilgilerinden biri kullanılarak HGS bakiyesi sorgulanabilir.

HGS CEZA SORGULAMA İŞLEMİ NASIL YAPILIR?

HGS geçiş noktalarından sürücüler tarafından, bakiye olmadan geçiş yapılması durumunda ihlalli geçiş yapılmış olur. Geçiş ihlali sonucunda sürücüler ceza alırlar. HGS ceza sorgulaması, e-Devlet sisteminden ve PTT internet sitesinden yapılabilir.

e-Devlet ile ceza sorgulaması için sisteme giriş yapılır. PTT Genel Müdürlüğü bağlantısından ‘’Hızlı Geçiş İhlalli Geçiş Bilgileri Sorgulama’’ bağlantısına girilerek HGS ceza sorgulama işlemi yapılabilir.

PTT ile HGS ceza sorgulama için; PTT resmi internet sitesine girilir. Açılan sayfada yer alan ‘’Geçiş İhlali Sorgula’’ bağlantısı kullanılarak ceza sorgulaması yapılabilir.

HGS ceza ödeme işlemleri bankaların şubelerinden, internet şubelerinden ve mobil uygulamalarından gerçekleştirilebilir.

Haberin Devamı

HGS KARTI FARKLI ARAÇTA KULLANILABİLİR Mİ?

HGS kartı plakaya tanımlı hesap üzerinden ücretlendirilir. Bu nedenle de HGS kartının başka araçlarda kullanılmasına izin verilmez. Aracını satanlar ise PTT şubelerinden HGS kartlarını iptal ettirebilirler ve içerisindeki bakiyeyi yeni kartlarına aktarabilirler.