Gündem Honduras hakkında bilinmesi gerekenler

Honduras hakkında bilinmesi gerekenler

27.04.2018 - 15:03 | Son Güncellenme:

Bu ülkenin adını yakın zamanda talihsiz bir hadiseden dolayı çok sık duymaya başladık. Honduras’ta 7.6 şiddetinde meydana gelen deprem sebebiyle tüm dünya ülkeye yardım edebilmek adına seferber oldu. Neyseki can kaybı yaşanmayan ülkede maddi hasar had safhadadır. Ülkeyi daha iyi tanımak için Honduras’ın detaylarını yazımıza toparladık.

Honduras hakkında bilinmesi gerekenler

Coğrafi konumu

Haberin Devamı

Honduras pasifik Okyanusu’na ve Karayip Denizi’ne kıyısı olan bir Orta Amerika ülkesidir. Ülke; batıda Guatemala, güney doğuda Nikaragua, güney batıda ise El Salvador ile komşudur. Türkiye’ye yaklaşık 11,000 Km mesafededir.

Ülkede hangi diller konuşuluyor?

Honduras’ın resmi dili İspanyolca’dır. Ülkede azımsanmayacak kadar İngilizce ve Utilia dilini konuşan insan vardır. Ayrıca ülkenin kırsal kesimlerinde Miskitu, Lenca, Garifuna gibi yerli halklar kendilerine özgü ortak bir yerel dil konuşmaktadırlar.

Tehlikeli bir ülke

Honduras, suç oranları bakımından dünyanının en tehlikeli ülkelerinden birisidir.

Yeme ve içme kültürü

Honduras’ta tortilla adını verdikleri bir çeşit ekmek, yenilen her yemekle beraber tüketilmektedir. Bir çeşit kızarmış muz olan Tajadas da Honduraslıların çok sevdiği bir yemektedir. Ülkede domuz eti en çok tüketilen ettir. İçeçek olarak ise mango, muz, karpuz, hindistan cevizi ile hazırladıkları Licuados içeceğini çok sevmektedirler. Alkol olarak ise bira ülkede oldukça fazla tüketilen içecektir.

Haberin Devamı

Festivaller ülkesi

Ülkede yıl boyunca birçok festival yapılmaktadır. Her yıl haziran ayının sonunda başlayan ve aylarca devam eden Frai Junıa adını verdikleri festival Honduras’ın en popüler festivalidir. Ülke genelinde kutlanan Ulusal Garifuna Festivali de ülkenin kültürünü, müziğini ve geleneğini tanımak isteyenler için kaçırılmaması gereken bir festivaldir. Suyapa Bakiresi Festivali ise dini içerikli bir etkinliktir. Bu festivalde insanlar mum yakıp dua etmektedirler.

Bu festivale katılan İnsanlar geleneksel kıyafetlerini giyerler ve rengârenk halıların üzerinden ellerinde meşale ile geçerler.

Hediyelik neler alınabilir?

Honduras geleneksel bir ülke olduğu için oldukça farklı hediyelik eşya bulabilmek mümkündür. Ülkede, otantik ve özel eşyalar satan marketler mevcuttur. El işçiliği oldukça yaygın olup ahşap oymalardan aksesuarlar sevdikleriniz için satın alacağınız güzel hediyeler olacaktır.

Honduras iklimi

Ülke iklimi dolayısıyl yılın her dönemi çok sıcaktır ve nem de çok fazladır. Öyle ki, sıcaklıklar 20-32 derce arasında değişiklik gösterir. Ülkenin deniz kıyıları ise daha yağışlıdır.

Haberin Devamı

Nasıl gidilir?

Tatil amaçlı gitmek isteyen turistler için vize problemi olmamaktadır. Honduras’a 90 güne kadar vizesiz seyahat edebilmek mümkündür. Ülkeye Türkiye’den aktarmasız uçuş olmaması ise büyük bir problemdir. Honduras’a gitmek için Amerika ya da İspanya üzerinden aktarma yapılması gerekmektedir. Ülkeye gideceklerin tur şirketleriyle gitmeleri önerilir.