Gündem Hukuksal mücadelemi Meclis’e taşıyacağım

Hukuksal mücadelemi Meclis’e taşıyacağım

24.04.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Burcu Kayıkçı, “Avukatlık yaptığım için kadına karşı şiddet vakasıyla çok fazla karşılaşıyorum. Gelinen nokta çok acı” dedi

Hukuksal mücadelemi Meclis’e taşıyacağım

CHP’nin önseçimle Afyonkarahisar’da milletvekili aday listesinde birinci sıraya yerleşen Burcu Kayıkçı Meclis’e girmesi halinde yapacağı çalışmalar hakkında Milliyet’in sorularını yanıtladı.

Haberin Devamı

Siyasete girmeye nasıl karar verdiniz?

Ben öğretmen bir anne babanın çocuğuydum, babam sendikal faaliyetlerde yer alıyordu; hem annem hem de babam her zaman CHP için çalıştılar. Babamın sendikal faaliyetleri yüzünden Afyon’da sol görüşlü olmanın sıkıntılarını yaşadık. Bu nedenle ben de çocuk yaştan itibaren siyasetteydim. 1989-1990’da Afyon istasyonda bir miting oldu. Milletvekili adayları tanıtılıyordu. O manzarayı görünce çok etkilendim, o gün milletvekili olmaya karar verdim. Üniversite bittiğinde de avukatlık stajına başladığımda CHP’ye üye oldum. 2007’de CHP’nin Afyon İl Kadın Kolları Başkanı oldum. Uzun yıllardır partinin içinde olmam, kadın kollarında başkanlık yapmam önseçimde birinci çıkmamın en büyük nedenlerinden...

Haberin Devamı

‘Önceliğim memleketim’

Seçilirseniz önceliğiniz ne olacak?

Türkiye’de kadına şiddet had safhada ve bunu önleyemiyoruz. Bu konuda eylemler yapılsa da ne yazık ki gelinen nokta çok acı. Avukatlık yapıyorum ve bu nedenle de çok fazla kadına karşı şiddet vakasıyla karşılaşıyorum. Bugüne kadar hukuksal alanda verdiğim mücadeleye parlamentoda devam etmek istiyorum. Bir de Afyon’da kadınlarımızın ekonomik bağımsızlıkları yok. Kadınlar buranın yöresel ürünlerini yapıp satmak istiyorlar. Ben de bu ürünlerin satım ve pazarlaması için onlara öncülük etmek istiyorum. Önceliğim memleketim olacak. Bir de maaşımın yarısını çocuklara burs olarak vereceğim.

Siyasi partilerin kadın aday politikaları hakkında ne düşünüyorsunuz?

Biz parti olarak yüzde 33 cinsiyet kotası uyguluyoruz. Bu seçimlerde listelere baktığımızda da CHP’nin kadın adayları destekler bir tavır sergilediğini görüyoruz. Kadınların en rahat siyaset alanı bulduğu tek parti CHP.

Burcu Kayıkçı kimdir?

Afyonkarahisar 1980’de doğan Burcu Kayıkçı, ilk, orta ve lise eğitimini Afyonkarahisar’da bitirdi. Üniversite eğitimini İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde tamamladıktan sonra tekrar Afyonkarahisar’a dönen Kayıkçı, 2004’ten beri Afyonkarahisar Barosu’na bağlı avukatlık yapıyor. Burcu Kayıkçı aynı zamanda “Afyonkarahisar Barosu Staj Komisyonu” ile “Kadın ve Çocuk Hakları Komisyonu” üyeliği görevlerinde bulundu. Kayıkçı, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Atatürkçü Düşünce Derneği ve Tüketiciyi Koruma Derneği’ne de üye.Afyonkarahisar 1980’de doğan Burcu Kayıkçı, ilk, orta ve lise eğitimini Afyonkarahisar’da bitirdi. Üniversite eğitimini İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde tamamladıktan sonra tekrar Afyonkarahisar’a dönen Kayıkçı, 2004’ten beri Afyonkarahisar Barosu’na bağlı avukatlık yapıyor. Burcu Kayıkçı aynı zamanda “Afyonkarahisar Barosu Staj Komisyonu” ile “Kadın ve Çocuk Hakları Komisyonu” üyeliği görevlerinde bulundu. Kayıkçı, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Atatürkçü Düşünce Derneği ve Tüketiciyi Koruma Derneği’ne de üye.