Gündem İ ile başlayan rahatsızlıklar

İ ile başlayan rahatsızlıklar

18.04.2018 - 11:00 | Son Güncellenme:

Tıp literatüründe sayısız hastalık ismi vardır. Bu kadar çok hastalığı belli özelliklere göre kategorileştirmek hastalıkları incelemede büyük kolaylık sağlamaktadır. Biz de hastalıkları daha kolay bilebilmeniz için İ ile başlayan rahatsızlıklar adı altında kategorileştirdik. İşte İ ile başlayan rahatsızlıklardan bazıları...

İ ile başlayan rahatsızlıklar

İdrar torbası iltihabı: İdrar kesesi (torbası) böbreklerden gelen idrarın toplandığı organdır. Çeşitli bakteri ve mikrop türleri bu organda iltihap (sistit) oluşmasına neden olabilir. İdrar torbası iltihabı bu rahatsızlığa verilen addır. Organda belli bir idrar miktarı için kapasite vardır. Yaşa göre değişken bu kapasite yetişkinlerde 350-500 ml kadardır. Torbada biriken miktar kapasitesinden fazla olmaya başlarsa kişide tuvalet ihtiyacı meydana gelir. Rahatsızlığa sahip bireylerde bu ihtiyaç sık sık hissedilmektir.

İdrarda Lökosit Yüksekliği: Kişi bu rahatsızlığa sahip ise gün içerisinde idrara çıkma sayısı yüksektir Genital bölgede meydana gelen enfeksiyonları ifade eder. Hastalığın daha birçok belirtisi mevcuttur. Bu belirtilerden bazıları normalden fazla akıntı miktarı ve yanma sayılabilir.

İktidarsızlık(Empotans): Cinsel hayatta doyumu engelleyici bir rahatsızlık. Cinsel ilişki esnasında penisinde sertleşmesi gerekir. Bu işlevini yitiren organda iktidarsızlık meydana gelir. Hastalığın kaynaklanma sebepleri arasında psikolojik ya da biyolojik etkenler gösterilebilir.

İdrar yollarında yanma: Birtakım iltihapların neden olabileceği gibi pek çok etken de sebep olabilir. Alternatif tıpta problemin çözümüne yönelik farklı yollar bulunuyor. Tedavi sürecinde asıl önemli nokta nedeni saptamaktır. Kişi idrar yaparken idrar yolunda yanma hisseder.

İdrarda Keton Görülmesi: Enerji için kullanılan yağlardaki ketonların dağılmasıyla meydana gelen rahatsızlıktır. İdrar problemlerinin yanı sıra bulantı ve susuzluk hissedilebilir.

İdrar Tutukluğu: İdrarın atılacağı yol üzerinde engel olması sebebiyle idrar yapamama sorunudur. Kişide idrara çıkma isteği uyanır fakat bunu başaramaz. Hastalığa pek çok neden etken edebilmektedir. Tedavi için vakit kaybetmeden doktora başvurulmalıdır.

İdrarda Kan Görülmesi: Tüketilen besinlerin neden olabileceği gibi bazı bakterilerin de neden olabileceği hastalık. Burada tüketilen besinden kasıt besin renginin idrar yansıma ihtimalidir. Pek çok hasta geçici bir şey olarak görüp önemsememektedir. Halbuki tedavi edilmesinde çok ciddi boyutlara varabilmektedir.

Not düşmekte fayda var

Hastalıklar çok çeşitli komplikasyonlara neden olabilir. Komplikasyonların ise birden fazla nedenleri olabilmektedir. Bir hastalığa aynı anda birden fazla faktör de neden olabilir. Hastalıkların tedavisinde alternatif tıp ve benzeri çözümler herkeste aynı etkiyi bırakmayabilir. Tedavi seçiminiz riskleri daha da arttırabilir. Bu sebeplerden dolayı ilk önce doktorunuza başvurunuz.