Gündem İBB Başkanı İmamoğlu'ndan davet açıklaması

İBB Başkanı İmamoğlu'ndan davet açıklaması

25.02.2024 - 15:05 | Son Güncellenme:

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu Silivri'de düzenlenen 'Silivri İçme Suyu Yatırımları Açılışı ve Halk Buluşması' programında kadınlarla bir araya geldi.

İBB Başkanı İmamoğlundan davet açıklaması

 İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Sirkeci- Kazçlıçeşme Raylı Tren Hattı açılış daveti tartışmalarıyla ilgili "Bana gelen davet mailini aldım. Davet kimden geliyor. Açılışın olduğu ilçenin belediye başkanından yani Fatih belediye başkanı Sayın Ergün Turan'dan geliyor. Buradan ona teşekkür edeceğim daveti için. Peki davet nereye geliyor? İBB Başkanlığı protokolüne geliyor. Yani benim protokolüme" dedi.

Haberin Devamı

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu Silivri'de düzenlenen 'Silivri İçme Suyu Yatırımları Açılışı ve Halk Buluşması' programında kadınlarla bir araya geldi. Programda İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na CHP Silivri Belediye Başkan Adayı Bora Balcıoğlu grubu katıldı.

“BU DAVETİYEYİ POSTA İLE YOLLAYACAĞIM”

Programda konuşan İmamoğlu, "Boyut ilginç bir konudan bahsetmek istiyorum. Cuma günü Sancaktepe'de şöyle naif bir şey söyledim: ' Bu zamana kadar hiç davet edilmedim. İlk kez Sirkeci- Kazlıçeşme Raylı Tren Hattı ile ilgili tarafa davete geldiğimi çok teşekkür ederim bu davete katılacağım. Çünkü yanlış anlaşılması bitmesi gerekir', böyle söylendi. Ertesi gün ses acele adaydan çıktı. Acele adayı dedi ki, 'Ulaştırma bakanına sordum, Ekrem İmamoğlu davet edilmedi, kendi kendine davet uyuyor' dedi. Sevindi resmen. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı'nın İstanbul'da bir açılışa davet edilmesine sevinen biri olur mu? Normal biri ben daveti uygun olsam bile ne der? Der ki, 'İBB Başkanıdır, başımızın üstünde yeri var. En güzel şekilde ağırlarız. AK Parti seçmeni İstanbullu hemşerilerim bunu özellikle duysun.' Bakın bu çok ayıp. Bizim harcamalarımızın örfüne, adetine yakışan bir davranış mı bu? Takdiri size bırakıyorum. Bana gelen davet mailini aldım aldım. Davet kimden geliyor. Açılışın olduğu ilçenin belediye başkanından yani Fatih belediye başkanı Sayın Ergün Turan'dan geliyor. İyi düşünmüş, güzel düşünmüş. Peki davet nereye geliyor? İBB Başkanlığı protokolüne geliyor. Yani benim protokolüme geliyor. 22 Şubat Perşembe günü akşam saat 15.26'da posta geldi. Konu ne hepsi aşağıda yazıyor. Benim için kendi kendine davet uyuyor diyen bu acemi adaya bunu posta ile yollayacak, utanır mı bilmem. Fatih Belediye başkanına suç atıp kaçar. Şimdi herkes bu daveti gördü. Çok net bunu öğreniyorsunuz. Artık ne yapılması gerekiyor? Geç değil. Ben buradan tekrar edeyim, ister Fatih Belediyesi, ister Ulaştırma Bakanı, ister Cumhurbaşkanı tarafından tarafıma yeni davet edilirse ben bu hattın değiştirilmeye yine gideceğim. Yine de katılıyorum sorun yok. İstanbul'da devletimizin bir çözüme katılması, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin bir görevidir. İstanbul'da bir açılışa İBB Başkanını davet etmek de görevidir. O cumhurbaşkanlığı koltuğu da bu milletin, o bakanın koltuğu da bu milletin, bu belediye başkanının koltuğu da bu milletin" dedi.