Gündem İçli köfte nasıl yapılır?

İçli köfte nasıl yapılır?

27.04.2018 - 11:21 | Son Güncellenme:

İçli köfte doğu bölgesinin yöresel yemeği olsada yurdun her yerinden, hemen hemen herkesin sevip asla hayır diyemediği bir tariftir. Yapımı oldukça zor olan içli köfte. Çok fazla dikkat, pratik ve el becerisi gerektirir.

İçli köfte nasıl yapılır

Baktığınızda içli köfteyi güzel yapabilenler yaş almış aile büyükleri ya da komşularınızdır. Bunun sebebi ise bu yemeğin tecrübe gerektiriyor olmasıdır. El becerisi isteyen içli köfte yapımında gençler ilk başlarda zorlansalar da zaman geçtikçe daha güzel içli köfteler ortaya çıkarırlar. İçli köfte iki şekilde yapılır. Bunlar kızartma ve haşlama yöntemidir. Her iki yöntemde oldukça lezzetli yemekler ortaya çıkacaktır. Özel davetlerinizde oldukça şık duracak bir tarif olan içli köfte davetli olan misafirlerinize de kendini özel hissettirecektir.

Haberin Devamı

İçli köftenin hamuru için malzemeler

· Bir buçuk su bardağı ince köftelik bulgur

· Yarım su bardağı ince irmik

· Bir adet yumurta

· Bir yemek kaşığı biber salçası

· Yarım yemek kaşığı domates salçası

· Bir tatlı kaşığı pul biber

· Pulbiber tercih etmiyor iseniz toz biber koyabilirsiniz.

· Kimyon ve tuz

· Bir su bardağı ılık su

İçli Köftenin içi için malzemeler

· Yarım kilo orta yağlı kıyma kuzu ve dana karışık kullanabilirsiniz.

· İki tane orta büyüklükte soğan

· Yarım su bardağı çekilmiş ceviz

· Bir tutam maydanoz

· Bir yemek kaşığı domates ve biber salçası karışımı

· Tuz, karabiber ve kimyon

Haberin Devamı

İçli köftenin yapılış

İçli köftenin yapımı için ilk önce iç harcı hazırlamakla başlanır. Soğanları yağda iyice kavurduktan sonra kıyma ilave edilir. Kıyma ve soğan iyice kavrulur. Sonra baharatlar ve salça eklenir. En son, çekilmiş ceviz içine konularak ocaktan alınır ve iyice soğuması için bekletilir.

İrmik ve un bir kaba alınır. Üzerine ılık su ilave edilir. Bir kaşık ile karıştırdıktan sonra 5 dakika dinlenmeye bırakılır. Üzerine baharatlar ve salçalar eklenip yumurta ilave edilir. Yaklaşık bir saat kadar yoğurulur. İyice yoğrulması hamurunun daha kolay şekli alması için önemli bir noktadır. Bir limon kadar aldığımız hamuru avcumuzun içinde işaret parmağımızın yardımı ile açıyoruz. Özellikle kenarlarının çok ince olmasına dikkat edin. Açılan hamurun içine soğutulmuş iç harçtan doldurun ve kapatın. Bu işlemler esnasında sudan yardım alabilirsiniz. Su ile birlikte şekil vermeniz daha kolay olacaktır. Kızgın yağın içine şekil verdiğiniz hamurları atıp, dışı kıtır kıtır kızarana kadar pişiriniz.