Gündem İdlib’de hain saldırı: 3 şehit

İdlib’de hain saldırı: 3 şehit

12.09.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi’nde, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) unsurlarına yapılan saldırıda Piyade Uzman Çavuşlar Mücahit Sınırtepe (24), Ramazan Demir (25) ve Piyade Sözleşmeli Er Turgay Abacı şehit oldu, k Mehmetçik de yaralandı.

İdlib’de hain saldırı: 3 şehit

ANKARA DHA, AA - Hatay Havalimanı’nda düzenlenen törenin ardından şehit Ramazan Demir’in cenazesi memleketi Kahramanmaraş’a, Mücahit Sınırtepe’nin cenazei ise Kayseri’ye uğurlandı. İki ay önce evlendiği öğrenilen şehit Sınırtepe’nin, beş yıl önce sosyal medya hesabından yazdığı, “Allah’ım sen bize şehitliği nasip et” paylaşımı yürek burktu.

Haberin Devamı

Şehit Mücahit Sınırtepe için Kayseri 12. Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanlığı’nda yapılan karşılama törenine iki aylık eşinin askeri üniformasını giyerek gelen eşi Sevinç Sınırtepe, “Mücahidim. Hiç üzülme ben buradayım. Paşam hadi kalk evimize gidelim. Şaka yapıyorsun ben biliyorum” diyerek gözyaşı döktü. Kılınan cenaze namazının ardından şehit Sınırtepe, Kartal Şehitliği’nde gözyaşları arasında toprağa verildi.

Şehit Piyade Uzman Çavuş Ramazan Demir için Kahramanmaraş’ın Türkoğlu ilçesinde Şehir Mezarlığı’nda tören düzenlendi. Kardeşinin cenaze törenine üniformasıyla katılan Havacı Uzman Çavuş Mehmet Ali Demir’i, Vali Coşkun teselli etmeye çalıştı. Şehid Demir, Şehir Mezarlığı’nda gözyaşları arasında
toprağa verildi.

Haberin Devamı

Taziye mesajları

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay:İdlib’de hain terör örgütünce düzenlenen saldırıda şehit düşen kahraman askerlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum.”

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar: “Kahraman şehitlerimize şahsım ve Milli Savunma Bakanlığı mensupları adına Allah’tan rahmet, kederli ailelerine ve asil milletimize başsağlığı ve sabır dilerim.”

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu: “Terör örgütü tarafından düzenlenen alçakça saldırıda şehit olan askerlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı, yaralanan askerlerimize acil şifalar diliyorum.”

‘Mutabakatlara uyun’ çağrısı

Hatay’da sınır hattında görevli birlikleri ziyaret eden Bakan Akar, “İdlib’de, Rusya ile yaptığımız görüşmeler sonrasında imzalanan mutabakatlar var. Biz bu mutabakatlara uyuyoruz. Muhataplarımızın da uymalarını bekliyoruz” dedi

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar dün sabah, beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ve Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Musa Avsever ile Hatay’da sınır hattı ve ötesinde görevli birliklerin komutanlarıyla bir araya geldi. Akar ve beraberindekiler sahadaki son duruma ilişkin toplantı yaptı.

Ardından İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi’ndeki hain saldırıda şehit olan askerlere ve tüm şehitlere rahmet, gazilere şifa dileyen Akar, “Şehitlerimizin kanları yerde kalmadı, kalmayacak. Mücadeleyi sabırla, azimle ve kararlılıkla sürdüreceğiz” dedi.

Haberin Devamı

Bahar Kalkanı Harekatı sonrası İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi’ndeki faaliyetlere de değinen Akar, “Rusya Federasyonu ile yaptığımız görüşmeler sonrasında imzalanan mutabakatlar var. Biz bu mutabakatlara uyuyoruz. Sorumluluklarımızı yerine getirdik, getirmeye devam ediyoruz. Muhataplarımızın da bu mutabakatlara, buradaki sorumluluklarına uymalarını bekliyoruz. Buradaki ateşkesin sürmesi, istikrarın bir an önce sağlanması, bölgenin güvenli bir hale gelmesi lazım. Bu oradaki insanların güvenliği ve huzuru için önemli olduğu kadar yeni bir göç dalgasının meydana gelmemesi için de önemli. Bizim Türkiye olarak yeni bir göç dalgasına tahammülümüz yok. Bunun da temelinde bölgenin güvenli, istikrarlı hale gelmesi yatıyor. Buna gayret gösteriyoruz” diye konuştu.

Akar, ayrıca “Bu yılın başından itibaren yurt içi, Irak ve Suriye’nin kuzeyindeki operasyonlarda
1926 terörist etkisiz hale getirildi” bilgisini paylaştı. Hudut güvenliğine yönelik faaliyetlere de değinen Akar, şunları kaydetti: “Hudut namustur.
Çok açık ve net. Bu konuda Mehmetçik büyük emek harcıyor. Herkesten beklentimiz bu mücadeleye saygı göstermeleridir.”